Biocare
Tel. objednávky
Odborná poradňa
0 0,00 €
Potraviny

Nápoje, víno, pivo

Arónia víno polosuché BIO

Polosuché ovocné víno z priamo lisovaných plodov arónie BIO.

9,00 € Detail

Bezlepkové pivo Celia

Pivo, ktoré sa vyrovná chuti bežného piva, avšak bez lepku.

1,77 € Detail

Brezová šťava BIO

Chutný nápoj plný množstva zdraviu prospešných látok.

2,27 € Detail

Kokosová voda BIO

Prémiová kokosová voda tej najvyššej kvality.

2,57 € Detail

Kombucha BIO

Živý, kvasinkový nápoj prirodzene plný probiotík, enzýmov a aminokyselín.

1,80 € Detail

Konopné víno

Moravské suché biele víno z hrozna obohatené o BIO extrakt z konope siatej.

15,63 € Detail

Medovina

Kvalitné druhy medovín zo Slovenska, bez pridaného liehu, aróm a farbív.

9,01 € Detail

Včelovina

11,81 € Detail

Vincentka

Prírodná morská minerálna voda.

1,28 € Detail

Zelený jačmeň - sušená šťava

Aktívny enzymatický nápoj, ktorý ovplyvňuje fungovanie dôležitých metabolizmov organizmu.

20,43 € Detail

Dlhoveká história

Víno má bohatú históriu. Siaha tisíce rokov do ľudskej histórie. Najstaršie archeologické nálezy pochádzajú zo 6. tisícročia pred našim letopočtom a našli sa v Gruzínsku. Boli odkryté rôzne nádoby a rozbitá keramika, ktorá obsahovala stopy nápoja. Najrozšírenejšie bolo v časoch najväčšej slávy Ríma a Grécka. Veľkú úlohu hralo v náboženstve. Červené bolo úzko spájané s krvou. Preto sa v Egypte rozšírilo aj pomenovanie nápoj bohov. V Číne bývalo miešané s ryžou, aby sa rozšírila rozmanitosť kvasených nápojov. Šírenie vinárskej kultúry na západ bol pravdepodobne zabezpečený vďaka Feníčanov. Vyvážali ho do Egypta odkiaľ sa dostalo do celého Stredomoria. Boli objavené aj vraky, v ktorých sa našli neporušené nádoby naplnené rôznymi druhmi nápojov. V minulosti sa vyrábalo víno BIO. Nepoužívali sa žiadne chemické postreky a vinič prirodzene rástol a rozvíjal sa bez umelých hnojív. V súčasnosti sa ľudská civilizácia vracia k tomuto spôsobu výroby. Procesom sa získavajú veľmi kvalitné a špecifické vína, ktoré sa líšia nielen kvalitou, ale aj senzorickými vlastnosťami. Prvýkrát bol oxid siričitý na sírenie využitý Rimanmi, kedy sa veľmi veľa pozmenilo na celom procese výroby. Pivo je jedným z najstarších pripravených svetových nápojov. Jeho prvovýroba sa datuje už do ranného neolitu asi okolo roku 9500 pre naším letopočtom. Bolo pripravené z obilnín a bolo uvádzané aj v prvých písomných zmienkach starovekého Iraku a Egypta. Prvé dôkazy o používania jačmeňa pri výrobe pochádzajú z roku 3500 pred našim letopočtom. Nápoj sa šíril svetom pomocou germánskych a keltských kmeňov. Samozrejme opäť to bolo pivo BIO, pretože pri pestovaní základných surovín sa nepožívali žiadne postreky a umelé hnojivá.

Zaujímavosti...

Víno je alkoholický nápoj vyrobený z kvaseného hrozna alebo iného ovocia. Prírodná rovnováha bobúľ hrozna, najmä obsah cukrov, kyselín, enzýmov, vody a iných živín, umožňujú prirodzené kvasenie. Kvasinky spotrebovávajú cukry a prevádzajú ich na alkohol a oxid uhličitý. Rôzne odrody vínnej révy a kmeňov kvasiniek umožňujú produkciu rôznych druhov nápojov. Rozdiely vyplývajú z veľmi zložitých interakcií. Konečný produkt môže obsahovať desiatky tisíc chemických zlúčenín v množstve pohybujúcich sa od niekoľkých percent až desiatok percent. Alkoholický nápoj vyrobené z iných produktov ako je hrozno sa všeobecne nazývajú ovocné. Termín víno môže tiež odkazovať na fermentované nápoje bohaté na škrob alebo obohatené alkoholické nápoje, ktoré majú vyšší obsah etanolu. Pivo je alkoholický nápoj vyrábaný na základe scukornatenia škrobu a následným kvasením vzniknutých cukrov. Najčastejšie sa vyrába z obilnín a s príchuťou chmeľu, ktorý je zdrojom typickej horkosti a pôsobí konzervačne. Môžu sa pridávať aj iné arómy, ktoré sú typické pre rôznych výrobcov. Základ tvorí voda, jačmeň, slad a kvasinky. Jačmeň je zdrojom škrobu, ktorý je základným skvasiteľným materiálom. Zrno sa nechá naklíčiť a následne sa suší. Tento proces sa uskutočňuje na základe potreby rozloženia škrobov na jednoduché cukry, ktoré sú zdrojom potravy pre kvasinky. Chmeľ prispieva k horkosti a aróme. Pri výrobe sa využívajú kvasnice rodu Saccharomyces cerevisiae a Saccharomyces uvarum v závislosti od typu kvasenia. Celý proces je veľmi náročný a zložitý. Vyžaduje si presnosť a vysokú kvalitu surovín.

Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ešte som ani nevyrazila do BA a už mi poštárka práve doniesla zásielku rovno k dverám. Ďakujem Vám veľmi pekne za ochotu a promptnosť.“

Ostrožlíková