Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

B komplex

B komplex

V obsahu širokého spektra potravín, ktoré už v súčasnosti máme k dispozícii a môžeme ich konzumovať veľmi farebne, nachádza sa obrovské množstvo vitamínov a minerálov, ktoré sú pre správne fungovanie nášho organizmu nevyhnutné. Určite ste počuli o dôležitosti prijímania vitamínu B, avšak neexistuje len jeden, je ich celá skupina a tú nazývame B - komplex. Prečo sú vitamíny tejto skupiny pre nás dôležité? Aké by malo byť ich dávkovanie a kde ich nájdeme ? Či ich prijímame dostatok, a ktorí ľudia ich potrebujú viac. Toto všetko a ešte omnoho viac sa dozviete v nasledujúcom článku venovanému práve téme vitamínov skupiny B.

Vitamín B

B - komplex je vlastne súhrn vitamínov označovaných B1 až B12. V minulosti ho vo všeobecnosti ľudia označovali len písmenom B, pretože ešte nevedeli, že týchto vitamínov je niekoľko druhov. Do tejto skupiny patria hlavne vitamín B1 - tiamín, B2 - riboflavín, B3 - niacín, B5 - kyselina pantoténová alebo veľmi známa B9 - kyselina listová. Každý z týchto vitamínov pomáha v trošku inej oblasti. Napríklad vitamín B3 - niacín je špecialista na metabolizmus proteínov, pomáha nám pri správnom trávení alebo podporuje perfektný vzhľad pokožky. Vitamín B5 - kyselina pantoténová zase dobre pôsobí na nervovú sústavu. Upokojuje organizmus, pomáha vlasom, aby boli silné a krásne. Vitamín B6 - pyridoxín nám ovplyvňuje chuť do jedla a rovnako aj náladu. Jeho nedostatok nám môže spôsobovať nechutenstvo a smútok. Vitamín B9 - kyselina listová je veľkým pomocníkom pri chudokrvnosti, pretože obnovuje tvorbu červených ale i iných buniek v našom organizme. Vitamín B12 - kobalamín má v sebe zo všetkého niečo, pretože podporuje tvorbu buniek a krviniek, ovplyvňuje trávenie aj nervový systém. Ako sami vidíte, vitamín B ovplyvňuje najdôležitejšie oblasti fungovania nášho organizmu, a preto je nevyhnutné vyhľadávať ho. Najviac môže ovplyvniť nedostatok týchto látok tehotné ženy, ktoré by si na jeho dostatočný príjem mali dávať pozor.

Účinky všeobecne

Vyššie som uviedla aké sú účinky jednotlivých vitamínov skupiny B, a teraz si tieto účinky zhrnieme. B - komplex pomáha v týchto oblastiach:

  • Pozitívne ovplyvňuje chudokrvnosť a tvorbu buniek
  • Pomáha zharmonizovať nervový systém
  • Stará sa o naše srdce a cievy
  • Je výborný v starostlivosti o vlasy a nechty
  • Pokožka je vďaka nemu zdravá
  • Ovplyvňuje tráviaci systém a chuť do jedla
  • Pôsobí pozitívne proti cukrovke
  • Znižuje hladinu cholesterolu v krvi
  • Posilňuje imunitný systém
  • Pozitívne ovplyvňuje mozgovú činnosť
Doležité je poznamenať, že vitamíny skupiny B potrebuje každý človek. V tehotenstve je veľmi dobré, ak žena zvýši konzumáciu týchto látok, a rovnako aj deťom, by sme mali podávať stravu bohatú na tieto látky. Okrem toho je dobré navýšiť príjem týchto vitamínov ľuďom, ktorých trápia problémy s nervovou sústavou, trávením, pokožkou, či vlasmi a nechtami, ľuďom, ktorí majú vysoký cholesterol alebo cukrovku.

Kde ho nájdeme?

Najúčinnejším spôsobom, ako sa nadopovať vitamínom B, je vyhľadávať potraviny, ktoré ho obsahujú a pravidelne ich konzumovať. B - komplex sa nachádza v obilninách, kvasinkách, rybách, mlieku a mliečnych výrobkoch, v celozrnnej múke, zelenine a to kapuste a všetkej zelenej zelenine,v strukovinách, vnútornostiach, orieškoch, lososovi, špargli, v zemiakoch, kukurici, banánoch, v sóji a v mnohých iných druhoch potravín, ktoré si môžeme jednoducho zadovážiť. Okrem prírodného prijímania týchto vitamínov, môžeme diskutovať aj o výživových doplnkoch, ktoré sú v prípade, že si nedokážeme pomôcť jedlom, najlepšou voľbou. Naša spoločnosť BioCare ponúka produkty, ktoré sú zamerané špeciálne na doplnenie vitamínu B alebo ako súhrn mnohých vitamínov a stopových prvkov. Tieto produkty sa vyrábajú vo forme tabliet a dávkovanie sa pohybuje v množstve jednej tablety denne. Tehotným ženám sa viac odporúča konzumovať pestrú stravu, ak však majú záujem o takýto doplnok stravy, mali by sa poradiť so svojim lekárom.
Nevyhnutnosť B - komplexu, rovnako ako aj iných vitamínov je pre náš organizmus nevyhnutná. Vitamíny skupiny B predstavujú prevažnú väčšinu látok, ktoré sú nevyhnutné pre život vôbec. Je dôležité nakupovať veľa zeleniny, ktorá tento vitamín obsahuje a pretvoriť svoj jedálniček na zdroj lepšieho a zdravšieho života.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ste spoľahlivý, rýchly internetový obchod. Vôbec nemám obavu nakupovať. Ďakujem“

Rimma