Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Dietetické potraviny

Dietetické potraviny

Slová dietetické potraviny sa spájajú z akýmikoľvek potravinami alebo nápojmi, u ktorých bolo zmenené zloženie, aby sa stali súčasťou pokrmov špeciálnych skupín ľudí. Medzi dietetické potraviny patria nízkokalorické potraviny s prídavkom prírodných sladidiel, potraviny špecificky upravené pre ľudí s alergiou alebo intoleranciou na určité látky, a tiež vegetariánske jedlo. Výrobou a kontrolou dietetických potravín sa zaoberá dietetika. Je to veda o uplatňovaní zásad výživy pri plánovaní a príprave potravín, regulácii stravy vo vzťahu k zdraviu.

Dietetické potraviny majú významné miesto v súčasnej spoločnosti. Pomáhajú ľuďom s alergiou alebo intoleranciou plnohodnotne sa stravovať. Tieto potraviny majú svoje miesto aj v redukčných diétach, v jedálničku športovcov a vegetariánov. Naším cieľom je ukázať, že máme záujem aj o ľudí s podobnými problémami. Preto sme sa rozhodli do nášho sortimentu zaradiť aj dietetické potraviny. Zameriavame sa na široký okruh populácie s alergiou na mlieko, intoleranciou na laktózu, lepok a ľudí s diabetesom. Ponúkame dietetické potraviny špeciálne vyrobené so surovín, ktoré umožňujú zabezpečiť ľuďom výživné pokrmy alebo pochutnať si na nejakej maškrte bez strachu o svoje zdravie.

Určite každý počul už alergii na mlieko alebo intolerancii laktózy. Alergia na mlieko je dnes značne rozšírená. Ľudské telo berie mlieko ako cudziu látku a preto sa proti nej bráni. Dochádza k prudkej reakcií imunitného systému, kedy imunitné bunky tvoria protilátky voči bielkovinám kravského mlieka. V tomto prípade je nutné kravské mlieko úplne vynechať zo stravy. Konzumácia mlieka skrýva aj ďalšiu prekážku. Organizmus niektorých jedincov prejavuje neznášanlivosť na mliečny cukor. Poznáme to aj pod spojením intolerancia laktózy. Vtedy sa v tenkom čreve nevytvára dostatok enzýmu laktázy, ktorá štiepi mliečny cukor. Laktóza následne spôsobuje črevné problémy, ktoré sa prejavujú nadúvaním, plynatosťou, hnačkami a pod. Ľudia s týmito problémami sa často stretávali s nepochopením v celosvetovej produkcii potravín a s dostupnosťou dietetických potravín na našom trhu. Preto sme sa rozhodli upriamiť pozornosť práve sem. Ponúkame rôzne prírodné alternatívy kravského mlieka, medzi ktoré patrí ovsené, sójové a kokosové mlieko, ale aj pohánkový, kukuričný, špaldový a ryžový nápoj. U nás si prídu na svoje aj maškrtníci, pre ktorých máme chutné čokolády bez kravského mlieka, laktózy a sladené stéviou.

Ďalším problémom našej populácie je diabetes. Čím ďalej, tým viac je rozšírený aj na Slovensku. Diabetes sa spája s genetickými faktormi, ale aj nadmernou konzumáciou potravín bohatých na cukor alebo silným psychickým zaťažením organizmu. Cukrovka, ako ju zjednodušene pomenúvame, je nefunkčnosť pankreasu, ktorý neprodukuje inzulín alebo ho nevyužíva správne na rozklad cukrov. Preto dochádza k zvýšenej hladine cukru v krvi. U nás môžete nájsť aj potraviny pre diabetikov a to najmä maškrty alebo prírodné produkty na pomoc organizmu udržiavať hladinu na optimálnej hranici.

Nezabudli sme ani na celiatikov. Máme zaujímavý sortiment bezlepkových potravín. Zamerali sme sa najmä na bezlepkové cereálie, müsli, kaše, bezlepkový chlieb, pečivo, sucháre, bezlepkovú múku, zmesi na varenie a pečenie, ale aj na bezlepkové nápoje, nátierky, sladké aj slané pochutiny. Náš výber bezlepkových potravín ocenia určite všetci s bezlepkovou diétou. Celiatici sú ľudia s intoleranciou na bielkovinu glutén. Na glutén je bohatá najmä pšenica, ktorá je základnou surovinou našich pekárni. Celiatici sú preto nútený, hľadať náhradu základných potravín. My ponúkame bohatú paletu bezlepkových potravín, z ktorých si môžete vyberať.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Srdecne dakujem za rychle vybavenie mojej objednavky. Zostavam s pozdravom a prajem vela spokojnych zakaznikov. Pekny den.“

Oprencakova Anna