Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Granátové jadierka - ako si ich vychutnať

Granátové jadierka - ako si ich vychutnať

Či už čerstvé alebo sušené, jadierka granátového jablka sú skutočným superfood s množstvom zdravotných výhod.
Patria k jedným z najzdravších potravín, ktoré si môžete dopriať. Vysoký obsah antioxidantov, draslíka, vitamínu C a vlákniny, robí z tohto ovocia nutričnú bombu, ku ktorej sa väčšina potravín nemôže rovnať!

Každý plod sa skladá zo stoviek drobných jadierok, z ktorých každé je obklopené ,,vakom“ plným sladko kyslastej šťavy. Oddeľuje ich tenká biela membrána, ktorá je dosť horká. Táto šťava sa stáva základom pre omáčky, miešané nápoje, sladké aj slané pokrmy, zatiaľ čo jadierka sa jednoducho konzumujú čerstvé či sušené, najčastejšie len tak samotné. A aby to nebol len tak obyčajný snack, ponúkame vám niekoľko zaujímavých tipov ako ich zaradiť do jedálnička.

Ako si ich najlepšie vychutnať?

  • Pridajte ich do šalátov. Vyskúšajte ich pridať k zelenému listovému šalátu s nivou, hruškami a pekanovými orechmi alebo pomarančom, avokádom a ľadovým šalátom.
  • Skúšali ste už avokádové guacamole s použitím granátových semienok? Nie? Tak je načase to napraviť.
  • Obohaťte nimi svoju rannú ovsenú kašu či jogurt.
  • Vykúzlite si ovocný šalát namiesto klasických raňajok. Zmiešajte pomaranče, grepy, banány, jablká, jahody a jadierka z granátového jablka.
  • Pridajte iskru pri podávaní zmrzliny, mrazených jogurtov či iných sladkých dezertov.
  • Posypte ich na dusené kuracie prsia.
  • Zamiešajte ich do ryže spolu s nasekanou pažítkou, petržlenovou vňaťou a orechmi.
  • Pripravte si čaj plný antioxidantov. Jadierka môžete pridať aj do klasického zeleného čaju.

Čo všetko obsahujú?

Antioxidanty - v prvom rade pomáhajú eliminovať voľné radikály. Vysoká úroveň antioxidantov, ako sú taníny alebo polyfenoly, pomáhajú minimalizovať účinky voľných radikálov a odstrániť nahromadené toxíny z tela.

Vitamíny - jadierka z jedného granátového jablka poskytnú až 40% odporúčanej dennej dávky vitamínu C. Obsahujú aj vysoké množstvo vitamínu K, ktorý pomáha podporiť zdravie kostí a vitamín B5, ktorý pomáha telu metabolizovať bielkoviny, sacharidy a tuky.

Minerály – sú zdrojom mangánu, ktorý napomáha tvorbe kostných štruktúr v priebehu metabolických procesov a draslíka, ktorý pomáha udržiavať bunkové funkcie a rovnováhu hladiny tekutín. Nájdete v nich aj fosfor, horčík, vápnik, zinok a železo. Podporujú prekrvenie a tvorbu červených krviniek.

Vláknina - aj keď sú maličké, majú prekvapivo vysoký obsah vlákniny – jedna z najdôležitejších živín na podporu správnej funkcie tráviaceho ústrojenstva.

Ak nemáte trpezlivosť na čistenie čerstvých plodov, potom si to môžete uľahčiť výberom sušených jadierok z nášho e-shopu a dokonca v BIO kvalite, ktorá je zárukou toho, že sa jedná o 100% prírodný produkt, bez obsahu GMO.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Zásielku mi dnes ráno doručili. Ďakujem. Super služba. Máte štyroch ďalších klientov, určite sa obrátia na vás aj moje kamošky.“

Ing. Katarína Balážová