Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Neem - strom plný výhod

Neem - strom plný výhod

Neem alebo Azadirachta Indica (doslovný preklad: voľný/ušľachtilý strom) je veľký, rýchlo rastúci, ihličnatý strom s pozoruhodnými účinkami.
Môže dosiahnuť až úctyhodných 25 m na výšku a 2,5 m v obvode. Má atraktívnu korunu, medovo voňajúce kvety a vyprodukuje 30-100 kg ovocia v závislosti na množstve zrážok, slnečnom žiarení a type pôdy.
Z 50 kg ovocia sa dokáže vyprodukovať 6 kg oleja. Neem obsahuje viac ako 100 unikátnych BIO aktívnych zlúčenín, ktoré majú potenciálne využitie v poľnohospodárstve, v starostlivosti o zdravie pokožky a vlasov.

Prečítajte si zopár výhod, ktoré strom ponúka.

Prírodný repelent proti komárom

Komáre sú v mnohých krajinách jednou z najväčších hrozieb ľudstva. Objavujú sa stále nové a nové druhy, ktoré sa stávajú odolné voči väčšine chemikálií. Takéto prostriedky (obvykle spreje) nielen, že prestávajú účinkovať, môžu dokonca narušiť Vaše zdravie.
Neem olej je preto vhodnou organickou a prirodzenou voľbou ako sa zbaviť tohto otravného hmyzu. Olej stačí natrieť na pokožku. Nikdy ho neužívame vnútorne!

Osviežujúca pleťová maska na problematickú pokožku

Kozmetické produkty s obsahom Neemu sú vyhľadávané najmä majiteľmi mastnej pokožky.
Vyskúšajte si pripraviť jednoduchú, pleťovú masku na oživenie pleti a zmiernenie kožných problémov (akné, škvrny,..).

Aký je postup?

1 polievkovú lyžicu prášku Neem zmiešajte s čistou vodou. Pridávajte postupne až kým nedocielite hustú kašu. V prípade, že je Vaša pokožka suchá, zmiešajte prášok s kvalitným BIO olivovým olejom.
Aplikácia je rovnako jednoduchá - používa sa ako aj iné druhy pleťových masiek. V tenkej vrstve ju rovnomerne rozotrite po celej tvári, krku a nechajte pôsobiť po dobu 15-20 minút. Potom masku dôkladne opláchnite vlažnou vodou.
Vždy sa starostlivo vyhnite okoliu očí!

Táto neem pasta môže byť alternatívne použitá aj v starostlivosti o vlasy. Rozotrite ju do vlasov, vmasírujte do pokožky, nechajte pôsobiť a opláchnite. Pomôžete tak zredukovať výskyt lupín, prípadne vší a funkciu mazových žliaz.
Procedúry založené na produktoch s obsahom Neem extraktov pomáhajú upokojiť podráždenie vlasovej pokožky a tým zlepšiť celkovú imunitu a zdravie vlasov.

Prírodná starostlivosť o zdravie ústnej dutiny

Vo väčšine indických dedín sa vetvičky stromu Neem používajú ako náhrada zubnej kefky už naozaj od nepamäti. Ide o zdravý a efektívny spôsob čistenia zubov tam, kde ľudia nemajú prístup k moderným zariadeniam určených na starostlivosť o zubné zdravie.
Keďže u nás tieto stromy nerastú, je možné na trhu zakúpiť bylinnú zubnú pastu s obsahom Neem extraktu, ktorá nielenže pomôže osviežiť dych, ale zároveň pomáha zahubiť baktérie, ktoré sú zodpovedné za hromadenie zubného plaku, krvácanie ďasien a vznik zubného kazu.

Na záver Vám ponúkame Tip do domácnosti!

Trápia Vašu domácnosť mole? Prášok z listov stromu Neem nasypte do plátenného vrecka a umiestnite do temných zákutí skríň, skriniek a máte po probléme.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Zásielku mi dnes ráno doručili. Ďakujem. Super služba. Máte štyroch ďalších klientov, určite sa obrátia na vás aj moje kamošky.“

Ing. Katarína Balážová