Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Pozor na prekyslený organizmus

Pozor na prekyslený organizmus Bolí vás často hlava, zle vám trávi, bývate často unavení, aj keď ste nič náročné nerobili? Dôvodom týchto problémov, ale aj mnohých ďalších môže byť práve prekyslený organizmus.

Čo je to prekyslenie?
Aby naše telo mohlo fungovať, musí byť v rovnováhe. To znamená, že si musí udržiavať nejaké pH. Celá škála pH má až 14 stupňov. Číslica 7 znamená neutrálne pH, menej ako pH 7 je kyslé, viac ako pH 7 je zásadité. pH ľudského tela, teda aby sme boli presní, pH krvi je 7,36 až 7,44. Pokiaľ je to viac či menej, aj keď výkyvy sú minimálne, znamená to nejaký problém. Mnohí, nielen lekári, ale aj vedci považujú vyrovnanie pH za základ liečby mnohých ochorení.

Ako zistím svoje pH?
Svoje pH zistíte veľmi jednoducho, a to pomocou pH indikačných prúžkov či papierikov. Možno ich poznáte aj pod názvom lakmusové prúžky. Tieto pH indikačné papieriky sú napustené lakmusom. Stačí kvapka, najlepšie ranného, moču a papierik sa zafarbí. Výsledok teda vidíte prakticky okamžite a podľa priloženej farebnej škály hneď zistíte, aké je vaše pH, kyslé alebo zásadité.

Čo spôsobuje prekyslenie?
Prekyslenie sa dnes považuje za civilizačné ochorenie. Spôsobuje ho najmä zlá strava, znečistené prostredie či stres. Problém je v tom, že kyseliny v tele zabíjajú aj zdravé bunky. Ľudské telo sa prekysleniu bráni, a to tak, že odbúrava zásoby potrebných minerálov. Tých prácou je neutralizovať kyseliny.
Bolesť hlavy či únava, sú len niektoré problémy, ktoré prekyslenie spôsobuje. K ďalším patrí napríklad zubný kaz, dna, reuma, problémy s kĺbmi, obličkové kamene či dokonca niektorí lekári tvrdia, že aj za rakovinu môže práve prekyslený organizmus.

Čo ak mám prekyslený organizmus?
Odkysliť organizmus je dlhodobá práca. V prvom rade vám odporúčame zistiť svoje pH pomocou indikačných prúžkov. Následne, podľa stavu a problémov, vyskúšajte čaj na odkyslenie, ale najmä tablety na odkyslenie, ako napríklad ColpHtabs či Royal Plus. Veľmi dôležitá je aj strava. Až 51 percent vašej dennej stravy by malo obsahovať surovú zeleninu a ovocie.

Aké potraviny jesť či nejesť?
K „zlým“ - kyslím potravinám radíme mäso a mäsové výrobky, syry, vajcia, kyslú kapustu, slané pochúťky, pikantné jedlá, polotovary, fastfoody, kávu či čierny čaj, bielu múku, čokoládu a umelé sladidlá.
K „dobrým“ - zásaditým potravinám radíme ovocie a zeleninu, najmä paradajky, špenát, strukoviny, mlieko, tofu, orechy, cibuľa a cesnak, kel, mrkvu, cviklu, baklažán, cukinu, z rýb je to najmä losos, ďalej je to smotana, maslo, ale aj zemiaky, olivy, sója, tmavé pečivo a syr camembert. Nezabúdajte dodržovať pitný režim, kde odporúčame najmä čistú vodu a ovocné čaje.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Tovar som od vás prevzal a vyplatil. Ďakujem za expresné a kvalitné vybavenie mojej požiadavky. Prajem celému tímu BioCare.sk hodne úspechov v pracovnom i osobnom živote.“

Pavel Guga