Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Rakytník - prirodzená podpora imunity v zimnom období

Rakytník - prirodzená podpora imunity v zimnom období

V čase keď sa menia ročné obdobia, je každý z nás náchylnejší k respiračným problémom. Dôvodom je, že telo funguje v každom ročnom období odlišne a pri prechode medzi teplým a studeným počasím môže funkcia nášho imunitného systému výrazne kolísať. Naša imunita je oslabená a stáva sa živnou pôdou pre baktérie a alergény.
Vtedy sme náchylnejší na množstvo zdravotných problémov a preto je potrebné dodať nášmu telu potrebné vitamíny a živiny.
Jedným z možných, prírodných spôsobov je konzumácia plodov Rakytníka rašetliakového (Hippophae rhamnoides), poprípade čaju, sirupu, tinktúry či oleja.
Ak sa rozhodnete pre konzumáciu samotných plodov, ktoré sú ale pomerne kyslé, odporúčame pripraviť si vynikajúci rakytníkový čaj, ktorý podľa chuti dosladíme medom alebo napr. kokosovým cukrom.

Čo je to rakytník?

Ide o tŕnistý ker pôvodom z Mongolska a Sibíra. Má skutočne vysoký stupeň odolnosti! Rastlina má vysokú toleranciu k suchým aj mokrým podmienkach, je odolná voči teplu aj chladu.

Je považovaná za skutočný všeliek. Je neuveriteľne silným antioxidantom, ktorý obsahuje viac ako 190 výživových látok, 10x viac vitamínu C ako by sme našli v citrusových plodoch a 2x viac ako majú šípky. V bobuliach koncentrácia vitamínu C dosahuje až 2 500 mg/100 g v závislosti na druhu. A to je hlavný dôvod, prečo sa tento vzácny druh ovocia odporúča na prirodzené posilnenie imunitného systému.
Obsahuje aj beta-karotén, omega-3-6-7-8-9 mastné kyseliny, vitamín E a flavanoidy.

Aké sú jeho prínosy pre zdravie?

  • Môže výrazne podporiť imunitný systém.
  • Pomáha organizmu prispôsobiť sa chladnému počasiu.
  • Podporuje zdravie očí.
  • Priaznivo vplýva na vysokú hladinu cholesterolu, čím podporuje kardiovaskulárne zdravie.
  • Pomáha posilniť bunkové steny.
  • Môže pomôcť zlepšiť odolnosť organizmu voči infekciám.
  • Prispieva k regulácii endokrinných funkcií.
  • Užívanie je vhodné aj po chirurgickom zákroku – podporuje regeneráciu poraneného tkaniva.

Pripravte si vynikajúci rakytníkový med

Použite 1 diel medu a 3 diely plodov rakytníka. Sušené bobule odporúčame podrviť napr. v mažiari. V tejto podobe ich vložíme do sklenenej, zaváraninovej fľaše a zalejeme medom. Vždy dajte prednosť medu priamo od včelára ako takému, ktorý ponúkajú supermarkety. Fľašu dobre uzatvorte a dajte do chladničky na dobu minimálne 1 týždňa. Potom si už len stačí vychutnávať príjemnú vôňu, chuť a priaznivé účinky tejto živinami nabitej zmesi. Každé ráno si doprajte 1-2 lyžičky buď priamo alebo do teplého čaju (nie vriaceho!). Užívajte minimálne 1 mesiac, najlepšie však počas celého zimného obdobia.

Doprajte si rakytník v akejkoľvek podobe a hravo odolávajte nástrahám chladného počasia!
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Veľmi pekne ďakujem za Vaše kvalitné služby,a veľmi sa teším na Vašú medicínku pretože ten môj prekyslený organizmus mi robí veľké problémy a taktiež ma veľmi obmedzuje v pohybe.“

Peter Sysel