Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Výhody extraktu z grapefruitových jadierok

Výhody extraktu z grapefruitových jadierok

Extrakt z grapefruitových jadierok je látka, ktorá sa získava zo semien, membrány a dužiny grapefruitu s výraznou, kyslo horkou chuťou.
Používa sa ako širokospektrálny, netoxický a antimikrobiálny prípravok na podporu zdravia.

Pomáha zahubiť širokú škálu baktérií (Salmonella, E. coli, Staph a Strep zárodkov), vírusov, parazitov, plesní a húb typu Candida.
Je účinný proti viac ako 800 bakteriálnym a vírusovým kmeňov, 100 kmeňov plesní, rovnako ako aj voči veľkému množstvu jednobunkových a mnohobunkových parazitov. Mnohí odborníci, vrátane lekárov, veterinárov, poľnohospodárov a spotrebiteľov chvália jeho hodnotu a účinnosť.
Nespôsobuje žiadne škodlivé vedľajšie účinky a navyše je ekonomický – zvyčajne postačí naozaj len malé množstvo.

Extrakty zvyknú byť obohatené o rastlinný glycerín, ktorý pomáha zlepšiť chuť a predchádzať podráždeniu kože či sliznice.

Grapefruitové jadierka vs. antibiotiká

S nárastom užívania antibiotík, súvisí aj celkový nárast výskytu baktérií, ktoré sa voči nim stávajú odolné. No zatiaľ neexistuje žiadny dôkaz, aby boli odolné aj voči extraktu z grapefruitových jadierok.
Nevýhodou antibiotík je aj záhuba tzv. ,,dobrých“ baktérií, ktoré sú nevyhnutné na správnu funkciu tráviaceho systému a celkového zdravia. Tento efekt môže spôsobiť premnoženie húb typu Candida, ktoré prispievajú k širokej škále zdravotných problémov.
Extrakt z grapefruitových jadierok je však schopný rozlišovať medzi škodlivými a prospešnými baktériami!

Účinný dezinfekčný prostriedok

Mnohí veria, že to je jeden z najsilnejších prostriedkov na dezinfekciu domácnosti, ktoré sú aktuálne k dispozícii.

  • Pridajte 10-15 kvapiek do posledného plákania pri praní bielizne. Pomôže zahubiť plesne a baktérie.
  • Používa sa na sterilizáciu a dezinfekciu operačných sál.
  • Po zmiešaní s vodou v spreji, je vhodný na dezinfekciu pracovnej dosky alebo iných kuchynských či kúpeľňových povrchov.
  • Je vhodný aj do víriviek a bazénov s cieľom znížiť spotrebu vysokých dávok chlóru.
  • Dezinfekcia drobných poranení pokožky, vrátane bodnutí hmyzom.

Extrakt možno užívať bez obáv z toxicity. Avšak užívanie v kombinácii s niektorými druhmi liekov môže zvýšiť rýchlosť ich vstrebávania. Nie vždy je to však výhodou a preto sa pred užitím poraďte s vašim lekárnikom či lekárom.

Jeho ďalšou výhodou je naozaj dlhá životnosť. Väčšina produktov dokonca ani nemá dátum spotreby, pretože je tento extrakt veľmi stabilný a aj po pár rokoch zostáva rovnako účinný.

Extrakt z grapefruitových jadierok je cenným a mimoriadne dôležitým doplnkom každej domácej lekárničky, či už ste doma alebo na cestách.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Želám pekný deň a veľmi pekne ďakujem za veľmi rýchle vybavenie mojej objednávky.“

Alžbeta Kačmarčíková