Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Vyskúšajte Mastichu

Vyskúšajte Mastichu

Trápia Vás vredy, zubné kazy alebo Helicobacter? Vyskúšajte Mastichu!

Chioská masticha

Masticha je prirodzená a vzácna živica zo stromu Pistacia lentiscus var. Chia, ktorý rastie iba na gréckom ostrove Chios. Prispieva k zdravému tráviaceho systému a má blahodarné účinky ako pre ústnu hygienu tak v starostlivosti o pleť.
Označenie pôvodu ,,Chioská masticha“ je od roku 1977 chránené Európskou úniou. To znamená, že jej názov je odvodený od regiónu alebo kraja, kde sa daný špecifický produkt nachádza. Zároveň táto ochrana zahŕňa prírodné, ľudské faktory a výrobné procesy, ktoré prebiehajú vo vymedzenej zemepisnej oblasti.

Získava sa narezaním kôry minimálne 5 ročného stromu ostrým nástrojom. Táto gumená, číra kvapalina sa nezberá, ale necháva vytekať na zem, kým nestuhne do kryštalickej podoby. Tento proces však prebieha v nepravidelných intervaloch – cca 15-20 dní a je závislý od vonkajších vplyvov – najmä slnečné svetlo a vlhkosť prostredia. Až potom sa živica pozberá, roztriedi podľa veľkostí granúl, umyje a vyčistí.
Je kombináciou viac ako 80-tich účinných zložiek, vrátane fytosterolov, čo vysvetľuje aj jej široké spektrum zdravotných výhod.

Vedeli ste, že Masticha je vôbec prvou prírodnou žuvačkou, ktorá sa používala na čistenie zubov a osvieženie dychu?

V čom je Masticha tak výnimočná?

  • Vedecký výskum ukázal, že táto živica má antioxidačné, antibakteriálne, protiplesňové a protizápalové účinky.
  • Pomôže Vám zbaviť sa Helicobactera pylori, tlmiť bolesť žalúdka, napr. pri žalúdočných ochoreniach a vredoch (žalúdočné, dvanástnikové).
  • Zabudnite na tráviace problémy – masticha prispieva k hladkému fungovaniu žalúdočnej a črevnej mikroflóry.
  • Vhodná ochrana proti ateroskleróze - ochorenie cievnej steny, ktoré môže spôsobiť infarkt, či mozgovú príhodu.
  • Ochrana pred zubným kazom - žuvanie je skutočne jedinečný zážitok. Pred žuvaním odporúčame kúsky mastichy nechať navlhčiť v ústach. Jej chuť môže byť na začiatku mierne horká, no neskôr pomaly začne ustupovať až do ľahkej bylinkovej príchuti. Počas žuvania sa farba postupne zmení až na hodvábne bielu. Aj to je jeden z dôvodov prečo sa odporúča na podporu udržania čistých, zdravých zubov a ďasien. Aby ste získali všetky jej výhody, odporúčame živicu žuť aspoň 30 minút.
  • Žuvanie vedie k zastaveniu bakteriálneho vývoja v ústnej dutine, ktorý je zodpovedný za tvorbu zubného povlaku, odvápnenie zubnej skloviny a množstvu iných problémov. V kombinácii s pravidelným čistením zubov vedie k zlepšeniu celkovej ústnej hygieny.
  • Masticha býva často používaná ako prísada obväzov, náplastí, obkladov a iných prostriedkov aplikovaných ako podpora hojenia rán a pooperačných rezov, bez vedľajších účinkov ako je podráždenie, svrbenie, dermatitída, depigmentácia kože, atď. Prispieva k účinnej regenerácii pokožky a zloženiu kolagénu. Tento fakt je považovaný za veľmi dôležitý, ak si vezmeme do úvahy, že zloženie kolagénu je najdôležitejším parametrom tkanivového zjazvenia.

Vyskúšajte užívať aspoň 1g mastichy denne a pocíťte jej mnohopočetné zdravotné výhody!

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Zásielku som prevzala, prišla v poriadku a s dodaným tovarom a službami som veľmi spokojná. Ďakujem.“

Jana Vidholdová