Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Vyskúšajte pestrec mariánsky

Vyskúšajte pestrec mariánsky

V súčasnej dobe je Pestrec mariánsky jednou z najčastejšie používaných prírodných rastlín na svete.
Mnohí z Vás ste ho možno videli len ako obyčajnú burinu a ani ste netušili o jeho hodnotných účinkoch na zdravie. Môže vyrásť až do výšky 1,5 m, má atraktívne purpurové kvety a špicaté listy.
Ide o druh bodliaka, ktorý sa používa ako bylinný doplnok predovšetkým na podporu detoxikácie pečene a na ochranu jej funkcií.

Pestrec mariánsky sa používa už viac ako 2 000 rokov. Vo vedeckých kruhoch je rastlina známa tým, že pomáha stabilizovať bunkové membrány, stimulovať syntézu proteínov a zároveň urýchliť proces regenerácie pri poškodení tkaniva pečene.
Európania boli medzi prvými, ktorí začali používať semená tohto bodliaka na spomínané zdravotné problémy.

Aké sú výhody?

V posledných štyridsiatich rokoch chemické, farmakologické a klinické výskumy potvrdili mechanizmus pôsobenia a terapeutické hodnoty Pestreca mariánskeho. Zistili, že:

  • Pomáha chrániť pečeň pred prakticky všetkými typmi poškodenia (otrava hubami, ťažkosti spôsobené vírusmi, poškodenie alkoholom, užívaním drog, znečisteným životným prostredím a podobne).
  • Okrem ochrany pečene pred škodlivými toxínmi, Pestrec priaznivo vplýva na hladinu cholesterolu v krvi.
  • Podporuje zdravie žlčových ciest a sleziny.
  • Pomáha zredukovať rast rakovinových buniek a znížiť poškodenie buniek vplyvom žiarenia či chemoterapie.
  • Môže byť nápomocný pri kožných problémoch.
  • Pomáha odstrániť prebytok estrogénu a testosterónu.
  • Pomáha zmierniť niektoré z príznakov menopauzy (napr. návaly tepla).
  • Môže pomôcť pri tráviacich ťažkostiach.

V čom spočíva jeho sila?

Semená tohto bodliaka obsahujú komplex bioflavanoidov známych ako silymarín. Silymarín je zodpovedný za väčšinu jeho zdravotných výhod. Táto aktívna zložka pomáha stimulovať tok žlče, ktorá je nevyhnutná pre trávenie a zlepšiť produkciu glutatiónu – jednej z chemických látok určených na detoxikáciu pečene a stimuláciu tvorby nových pečeňových buniek.
Rovnako ako aj u iných flavanoidov, aj Pestrec je silným antioxidantom.

Vyskúšajte doplnok výživy v podobe Pestreca a zbavte sa nahromadených toxínov zo zlej stravy, užívania alkoholu, množstva liekov či iných toxických chemikálií.
Pečeň je životne dôležitým orgánom a jej nedostatočná funkcia môže spôsobiť zápal, zväčšenie, poškodiť pečeňové bunky a znemožniť tak jej ochrannú funkciu celého organizmu.
Tento doplnok je preto vhodný pre každého, kto už má problémy s pečeňou, žije a pracuje v znečistenom prostredí, vo veľkomeste, pravidelne užíva lieky alebo má zlú životosprávu.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý deň, chcem sa poďakovať za veľlmi ochotný prístup aj za rýchlosť vybavenie.“

Jana Kohutova