Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
Registrácia„Minuly tyzden v piatok som si Vas objednala caje na nespavost s dorucenim do Londyna. Chcem podakovat za expresne odoslanie. Caje vcera dorazili a su vyborne. Este raz velka vdaka.“
Slovakova
Ľahšie stráviteľná vianočka s použitím sladkej mandľovej smotany a brusníc sladených jablkovou šťavou.
Suroviny | |
Arašidový olej | 1 PL |
Hladká špaldová múka T630 | 450 g |
Vajce | 1 ks |
Prepustené maslo GHI (roztopíme) | 40 g |
Ružová soľ | 1 čl |
Polotučné bezlaktózové mlieko | 50 ml |
Kokosový cukor | 50 g |
Mandľová náhrada smotany BIO | 200 ml |
Sušené brusnice | 80 g |
Sušené droždie | 7 g |
Prášok Bourbon Vanilla BIO | 1/2 čl |
+ 1 vajce na potretie |
Postup:
Múku preosejeme, pridáme k nej cukor, soľ, vanilku, brusnice a dobre premiešame. Do nádoby (vhodnej do mikrovlnnej rúry) vlejeme smotanu, mlieko a pridáme maslo. Všetko necháme rozpustiť.
Ja som zvolila kysnutie cesta v domácej pekárni, kde som najprv dala všetky tekuté suroviny, potom suché a nakoniec som vrch posypala droždím.
Zvolíme program ,,cesto“ a počkáme. Po vykysnutí upletieme vianočku, ktorú potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme ešte 25 minút kysnúť na plechu. Potom pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180ºC 30 minút.
Po upečení potrieme vodou v ktorej sme si rozpustili kokosový cukor (tento krok nie je potrebný, no zabezpečí vianočke pekný lesk).
Vianočku odporúčame kombinovať s lahodným kakaovým BIO krémom Ghítela.
Dobrú chuť!
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
„Minuly tyzden v piatok som si Vas objednala caje na nespavost s dorucenim do Londyna. Chcem podakovat za expresne odoslanie. Caje vcera dorazili a su vyborne. Este raz velka vdaka.“
Slovakova