Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Akné

Akné

Akné je problémom množstva ľudí. Hlavnou príčinou jeho vzniku sú hormonálne výkyvy u dospievajúcich, rovnako aj vegetatívne poruchy alebo poruchy trávenia. Príčin je omnoho viac, no najdôležitejšie je začať sa o svoje telo starať zvnútra a to zdravou stravou, aby sa mohli výsledky odzrkadliť na našej pleti. Je možné, že ľudia, ktorí bojujú s týmto problémom neznesú niektoré druhy potravín, a preto je dôležité pozorovať svoj stav spoločne so stravovaním a vylúčiť tak z jedálnička potraviny, ktoré nepôsobia na našu pleť pozitívne. Napríklad v prípade žien, ktoré pred menštruáciou trpia zvýšenou tvorbou akné, majú pravdepodobne nedostatok vitamínu B a to znamená, že by mali nie len v tomto období, ale po celý mesiac konzumovať potraviny bohaté na tento vitamín. Poďme sa spoločne pozrieť na príznaky a rovnako na možnosti ako ťažkosti s akné vyriešiť.

Prejavy akné

Všetci dobre vieme, že akné je pre náš vzhľad skutočnou pohromou. Prejavuje sa týmito symptómami:

  • Uhry
  • Vriedky
  • Pupence
  • Vyrážky
  • Hnisavé kožné ranky
  • Pigmentové jazvy
  • Hnisavé vyrážky
Najčastejšie pozorujeme tieto prejavy na tvári, na hrudi alebo na chrbte.

Definícia

Akné je definované ako zápal okolo vývodu mazových žliaz, ktorý sa vo zvýšenej miere vyskytuje u dospievajúcej populácie. Mazové žľazy sa upchajú, čo častokrát sprevádza bakteriálny zápal. Na príčine vzniku akné je množstvo faktorov. Môže ho spôsobovať stres, hormonálne výkyvy, vegetatívne poruchy, poruchy trávenia, nesprávne stravovacie návyky, dedičné faktory, nadmerné užívanie liekov alebo kontakt s rôznymi látkami ako je napríklad jód alebo decht.

Pomoc

Aby sme správne pristupovali k starostlivosti o našu pleť zvonka, musíme dbať na zvýšenú hygienu. To znamená, že mastnú pleť dôkladne niekoľko minút umývame nezásaditým mydlom a napokon poriadne, ale jemne opláchneme. Postihnuté miesta nikdy netrieme, aby sa nám akné nerozširovalo. A v prípade, že akné ideme vytláčať, mali by sme dbať na to, že čistota rúk je nevyhnutná. Postihnuté miesta pred vytláčaním, ale aj po ňom dôkladne vyčistíme alkoholom.

Vhodné potraviny

Upravený jedálniček je v mnohých prípadoch tou pravou pomocou pre ľudí, ktorí nevedia nájsť príčinu vzniku akné. Títo ľudia by sa mali zamerať na potraviny, ktoré obsahujú vitamín A, pretože tento vitamín zmierňuje tvorbu mazu. Vitamín A nájdeme vo všetkých plodinách, ktoré obsahujú karotény. To znamená, že by sme mali konzumovať veľa mrkvy, tekvice, papáje, avokáda, kelu, brokolice, šalátu, mangoldu, melónov, špargle a podobne. V prípade, že trápi akné mužov, môže to byť spôsobené zníženou hladinou imunitného enzýmu glutatiónperoxidázy. V tom prípade by mali zvýšiť konzumáciu húb, cesnaku alebo špargle, pretože obsahujú selén. Okrem toho by sme sa v boji s akné mali zamerať aj na zvýšený prísun vlákniny, ktorá viaže na seba toxíny z nášho tela. V tomto prípade odporúčajú odborníci konzumovať jablká, avokádo, baklažán, slivky, figy, hrozienka, egreše, špargľu, zeler alebo mrkvu.

V prípade, že nie ste schopní skonzumovať veľa ovocia a zeleniny, naša stránka vám ako náhradu ponúka napríklad koncentrovaný vitamín A v tabletách alebo ako koncentrát rozpustený v oleji, pre mužov máme koncentrovaný selén v rôznych formách, alebo celý komplex vitamínov v jednom doplnku. Na vonkajšie použitie Piimax gél. Je len na vás, čo si vyberiete.

Akné nám znepríjemňuje život hlavne preto, že je viditeľné a náš vzhľad je prvým, čo si na nás okolie všimne. Preto by sme mali dbať na zdravý jedálniček a vyhýbať sa nezdravému stresu, ktorého je v dnešnej dobe akosi priveľa. Skúste sa odreagovať, meditovať a oddychovať dostatočne, aby vás vaše povinnosti neprevalcovali a vy ste nemuseli bojovať s nepríjemnými ťažkosťami.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem za expresné vybavenie mojej objednávky. Prajem veľa spokojných klientov :-)“

Lištiaková