Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Ázijská kuchyňa

Badyán

Významné korenie čínskej a vietnamskej kuchyne.

2,27 € Detail

Bambusové výhonky

Bambusové výhonky nakrájané na prúžky a konzervované vo vode.

1,98 € Detail

Fazuľa mungo naklíčená BIO

Ideálny doplnok do rôznych jedál, šalátov alebo ako samotná príloha.

2,04 € Detail

Fazuľové rezance sklenené

Bezlepkové rezance z fazuľovej múky.

1,52 € Detail

Instantná Miso polievka s riasami

Výživná japonská špecialita poteší skutočných gurmánov.

5,00 € Detail

Jazmínová ryža

Ryžové zrnká veľmi čisté, mierne lepivé s typickou arómou.

2,00 € Detail

Korenie piatich vôní

Pomôže vykúzliť zaujímavú a exotickú chuť tradičných, čínskych mäsových pokrmov.

1,62 € Detail

Miso BIO

Fermentovaná pasta plná prospešných baktérií.

3,80 € Detail

Mlieko kokosové 90% Creola de Coco

Krémové kokosové mlieko s obsahom až 90% kokosovej dužiny.

1,97 € Detail

Mlieko kokosové Premium vegan

Získava sa z čerstvých, zrelých kokosových orechov priamo zo Srí Lanky.

3,19 € Detail

Morské riasy

Kombu, Arame, Wakame - majú jemnú textúru a univerzálne použitie.

4,15 € Detail

Ocot ryžový

Z jazmínovej ryže na dochutenie jedál a šalátov.

1,76 € Detail

Panko strúhanka bezlepková

Výborne sa hodí na obaľovanie mäsa, rýb, morských plodov, zeleniny a húb.

1,66 € Detail

Rezance japonské UDON

Rezance japonské UDON sa môžu podávať teplé i chladené.

4,06 € Detail

Rezance orientálne SOBA

Soba je japonské pomenovanie pohánky.

3,80 € Detail

Ryža Jasmínová natural BIO

Je charakteristická svojou kvetinovou vôňou a veľmi jemnou chuťou.

3,33 € Detail

Ryžové cestoviny

Thajské bezlepkové cestoviny z ryžovej múky.

2,53 € Detail

Ryžový papier

Jedlý krehký papier na prípravu sushi, závitkov a iných pokrmov.

2,87 € Detail

Sladká chilli omáčka

Predstavuje unikátne dochucovadlo s jemne pikantným nádychom.

2,50 € Detail

Sladké ryžové víno Mirin

Súži ako sladidlo v mnohých japonských jedlách.

4,91 € Detail

Sójová omáčka Shoyu San-J BIO

Tradičná japonská fermentovaná omáčka zo sójových bôbov, praženej pšenice a vody.

2,59 € Detail

Sójová omáčka Tamari

Omáčka so sójových bôbov na dochucovanie.

3,26 € Detail

Tamarindová pasta

Pasta stvorená pre ozajstných gurmánov a milovníkov exotických špecialít.

3,82 € Detail

Umeocot

Alternatívna náhrada octu z fermentovanych sliviek umeboshi.

4,48 € Detail

Wasabi pasta

Ostrá pasta zo zeleného chrenu.

2,57 € Detail

Wasabi prášok

5,03 € Detail

Yuzu Ponzu BIO

Tradičné japonské korenie bohaté na chuť umami.

6,16 € Detail

Jedlo a človek

Nie nadarmo vznikol výrok: koľko ľudí, toľko chutí“. Každý štát, národ alebo etnikum má rozličné typy stravovania, ktoré sa líšia v základných surovinách, prísadách, ale aj v príprave. Ázijská kuchyňa je štýl, ktorý sa najviac odvoláva na východoázijskú kuchyňu, ale je tiež rozdelená do niekoľkých malých oblastných štýlov, ktoré sú zakorenené v národoch a kultúrach regiónov. Hlavné okruhy tvoria východná, juhovýchodná, južná, stredná a stredného východu. Do východnej patrí Čína, Japonsko, Kórejsky poloostrov a do juhovýchodnej Kambodža, Laos, Thajsko, Vietnam, Indonézia, Malajzia, Singapur a Filipíny. Južná predstavuje Indiu, Barmu, Srí Lanku, Bangladéš a Pakistan.

Japonský svet jedla

Japonsko a ich jedlo, príprava a spôsob stravovania sú v súčasnosti veľmi vyhľadávané. Tradičné pokrmy sú založené na ryži a polievke „Misoshiru“, ale aj ďalších jedál. Špecifické je aj stolovanie a jedálne súpravy. Príprava jedál často kladie dôraz na sezónnosť surovín, ktoré predstavujú najmä ryby, nakladaná a varená zelenina. Ryby sú súčasťou všetkých tradičných jedál. Podávajú sa buď tepelne upravené alebo surové v podobe sushi alebo sashimi. Obľúbené sú najmä ryžové rezance a hovädzie mäso Sukiyaki. Pretože Japonsko je ostrovný národ obklopený oceánom, jeho ľudia vždy využívali bohatú ponuku morských plodov. V minulosti Japonci nekonzumovali okrem rýb skoro žiadne iné mäso. Tradičnou sladkosťou Japonska bolo tzv. wagashi, ktoré okrem špecifických prísad základ tvorí pasta z červenej fazule. Špecifickým nápojom je ryžové víno, ktoré sa používalo v minulosti k obradovým slávnostiam. Zaujímavosťou je, že sa pokrmy pripravujú s minimálnou alebo žiadnou dávkou oleja. Tradičné jedlá boli zvyčajne ochutené so sójovou omáčkou, octom, cukrom a soľou. Z korenín sa využívali zázvor a červená paprika. Ako doplnok k jedlám sa pripravovali rôzne typy omáčok, ako napríklad wasabi.

Tradície Thajska

Thajskú kuchyňu tvoria zmiešané prvky niekoľkých juhovýchodných tradícií. Kladie sa v nich dôraz na ľahkú prípravu jedál so silnými aromatickými zložkami. Korenistosť thajských pokrmov je dobre známa po celom svete. Rovnako ako aj v iných ázijských kuchyniach, aj tu má rovnováha, pestrosť a detail veľký význam. Jedlo je špecifické pre svoju bilanciu 3 až 4 základných chuťových zmyslov v každej naservírovanej miske, čo znamená kyslé, sladké, slané a horké pokrmy oddelene. Pri príprave sa používajú čerstvé bylinky a koreniny. Najpoužívanejšie sú listy koriandra, citrónová tráva, bazalka a mäta. Ďalšie sú závislé od regiónu, ale patria sem zázvor, galanga, kurkuma, cesnak, sója, šalotka, biele a čierne korenie a čili. Ako prílohy sa pripravujú rôzne typy pást a omáčok. Základ tvorí tzv. rybia omáčka, ktorá sa vyrába z fermentovaných rýb, voňavého korenia a soli. Ďalej sú známe thajské čili pasty, sójové omáčky a ryžové rezance.

Niečo z Indonézie

Indonézske pokrmu sú rôznorodé. Celú Indonéziu tvorí až 6000 obávaných ostrovov. Ázijská kuchyňa je známa ryžou a samozrejme táto surovina nechýba ani v strave obyvateľov ostrovov. Veľká časť spôsobov prípravy a surovín je ovplyvnená kultúrou a vierovyznaním. Okrem ryže sa konzumujú škrobnaté hľuzy ako sladké zemiaky, zemiaky a maniok. Rozšírené je aj obilie. Rozšírená je listová zelenina, medzi ktorú patrí špenát, papája a listy manioku. Na prípravu jedál sa využíva mäso z byvolov, kôz, oviec a z hydiny kačice. Obľúbené je kokosové mlieko a koreniny ako muškátový oriešok, muškátový kvet, klinček a pandan.

Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„ĎAKUJEM za rýchle vybavenie mojej objednávky. Prajem pevné zdravie a veľa dobrej nálady.“

R. Bartková