Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Ako sa zohriať v zime a sychravom počasí

Ako sa zohriať v zime a sychravom počasí Jeseň a s ňou aj chladnejšie a často i sychravé počasie je tu a mnohé dámy, ale aj pánov trápi zimnica, studené nohy i ruky, skrátka sa v zime nevieme poriadne ohriať. Preto sme pre vám pripravili článok s praktickými rada, ako sa počas zimy zahriať.

Prekrvte končatiny
Pokiaľ vám „prejde po chrbte mráz“ organizmus začne sťahovať krv z končatín. Tie následne ostanú studené. Aby ste si ruky a nohy prekrvili, pite veľa tekutín, najlepšie čajov a minerálok. Takto si zvýšite aj krvný tlak. Pretože zima vám je aj vtedy, ak je váš tlak nízky. Pomôže vám tiež mierne cvičenie, joga či aerobik.

Ktorý čaj zahreje najlepšie
Prakticky každý horúci čaj vás zahreje, avšak niektoré čaje prehrejú, a to tak, že rozprúdia váš cievny systém. Takým je napríklad zázvorový čaj, alebo tiež čaj z ginka. Rovnako ideálny je aj Ajurvédsky čaj Vyana, ktorý pomáha odstraňovať tzv. syndróm studených končatín - vazoneurózu, a dostatočne prekrvuje horné aj dolné končatiny. Podobné účinky má aj bylinný čaj na čistenie krvi. Vyplavuje totiž toxické látky z krvného obehu a pomáha regulovať prietok krvi, čím podporuje prekrvenie organizmu.

Najedzte sa
Prečo? Pretože keď sa najete, telo začne spaľovať, a tak sa zahreje samo. Úplne ideálne je dať si dobrú slepačiu polievku. Musíte ju však variť pomaly a aspoň dve hodiny. Takto pripravený vývar pomáha aj pri prechladnutí a chrípke, ale to iste už viete.

Zahrejte sa aj pomocou éterických olejov
Na zahriatie v zime sú vynikajúce aj éterické oleje. Môžete ich využiť nielen na masáž či do kúpeľa, ale aj do vonnej lampy. Takýmto olejom je napríklad Zázvorový olej, ktorý prehrieva celý organizmus nielen svojou príjemnou vôňou. Podobne ako zázvorový čaj, aj olej posilňuje organizmus a imunitný systém. Pôsobí tiež ako prevencia proti chorobám - chrípke či nachladnutiu. Rovnako vám odporúčame aj éterický olej Čierne korenie.

Vyhrejte sa v horúcom kúpeli
Tak toto je asi najlepší spôsob ako vyhriať celé telo. Aby však bol kúpeľ dokonalý, pridajte do vody rozmarín, tymian či materinu dúšku. Môžete si bylinky nechať vylúhovať v hrnci a potom naliať do vody, alebo použite ich esencie. Príjemná vôňa vás zároveň upokojí po namáhavom dni v práci.

Zabudnite na alkohol
Ak by ste sa chceli v zime zohriať, určite neskúšajte alkohol, ten vám síce roztiahne cievy, ale len na krátku dobu, následne pocítite ešte väčšiu zimu. Dať si však môžete punč, pohár vína či čaj s rumom.

Odporúčanie na záver: Keď sa váš krvný obeh spomaľuje a vy začínate „mrznúť“ pocítite svrbenie na prstoch a ušiach. Toto je však už prvý stupeň omrznutia. Dúfajme, že vám však doma v obývačke pravdepodobne omrzliny nehrozia. Pozor však napríklad na dlhšej horskej túre.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Balik mi dnes dosiel. Dakujem za expresne dodanie a bezproblemovy obchod. Pekny den prajem.“

Veronika Polomska