Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Ako zabojovať s úsadom

Ako zabojovať s úsadom

Úsad môžeme charakterizovať ako akútne stiahnutie driekového svalstva. Je to výrazná a ostrá bolesť v krížoch, ktorá značne obmedzuje pohyblivosť. Úsad môžu spôsobovať dva faktory. Je to podchladenie, čo spôsobí, že driekové svalstvo sa stiahne a nie je dosť pružné. Druhým faktorom je trhaný pohyb, ktorý práve v čase, keď je svalstvo stiahnuté spôsobí úsad. Dokonca môžeme úsad pociťovať aj niekoľko hodín po tom, čo sme tento náhly pohyb urobili. Či už sme napríklad niekoľko hodín zohnutí oberali jahody, športovali sme bez rozcvičenia alebo sme v netypickej polohe dlho vykonávali nejakú aktivitu. Pozrime sa spolu na prejavy úsadu a na spôsoby, ktorými si dokážeme s týmto problémom pomôcť.

Prečo vzniká?

V mnohých prípadoch ide o zanedbanie chrbtového svalstva, ktoré neplní svoju funkciu a tak chrbtica bola už aj predtým mierne poškodená. Rizikom je rovnako aj nedostatočne vyvinuté driekové svalstvo.

Symptómy

Medzi hlavné prejavy úsadu patrí:

  • Prudká bolesť v oblasti chrbtice
  • Stvrdnutie svalstva
  • Nemožnosť zohnúť sa
  • Nemožnosť vystrieť sa
  • Bolesti v krížoch pri sedení alebo státí

Pomoc

Všetko, čo dokáže zlepšovať prekrvovanie nám dokáže pomôcť. Môžu to byť masáže, teplé zábaly a obklady, horúce kúpele. Rovnako je dobré vyložiť si nohy, čo spôsobí, že tlak stavcov na nervy sa zníži. Tiež by sme sa mali vyhýbať prievanu, chladu, vlhku a mali by sme sa v oblasti driekovej časti tela teplo obliekať. Okrem toho je dobré pravidelne a primerane sa hýbať, pretože pri pohybe sa telo prekrvuje. Na druhej strane by sme si však mali uvedomiť, že stolička, na ktorej sedíme každý deň by mala byť prispôsobená nášmu telu. Či už je to v našom dome alebo v kancelárii, kde trávime denne veľmi veľa času. Spoľahlivé je aj nosenie špeciálnej bielizne a bandáží, ktoré si môžeme zaobstarať v špecializovaných predajniach. Napokon je tu strava. Je potrebné konzumovať potraviny, ktoré znižujú bolesti a bojujú proti zápalovým procesom v organizme.

Strava

Na to, aby sa naše chrbtové svalstvo uvoľnilo, potrebujeme horčík spolu s vápnikom. Horčík nájdeme napríklad v špenáte, brokolici, šaláte, banánoch, strukovinách, sóji, kvasenej kapuste, zemiakoch, rajčiakoch a podobne. Okrem toho je potrebné prijímať dostatočné množstvo polynenasýtených mastných kyselín. Tie nájdeme v olivách, sóji, avokáde, fazuli, kukurici, semienkach, jadierkach, orieškoch a rastlinných olejoch. Z olejov si môžete robiť aj zábaly.

V prípade, že hľadáte doplnky výživy, ktoré vám pomôžu pokryť potrebné dávky horčíka, vápnika a polynenasýtených mastných kyselín, môžete si vybrať z ponuky našej stránky. Môžete si vybrať napríklad Acai BIO, ovocný prášok, ktorý obsahuje horčík, vápnik a vitamín C. Okrem toho vám ponúkame koncentrovaný horčík spolu s vápnikom vo forme tabliet, horčík ako Chela Mag B6 Forte – vysokovstrebateľná tekutá forma horčíka. Ďalej ponúkame polynenasýtené mastné kyseliny vo forme ľanového oleja, ľanových semienok, oleja z ryžových klíčkov, olivového oleja, orieškov a množstva iných produktov, ktoré na našej stránke nájdete.

Úsad je nepríjemnou súčasťou života mnohých z nás. Ak sa mu chcete vyvarovať, venujte sa zdravej strave a dopĺňajte do organizmu všetky potrebné látky každý deň. Úsad vás tak vďaka skvelej imunite a pevnému organizmu nedobehne.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Chcem len povedat, ze odkedy moj syn uziva rakytnikovy sirup, je zdravsi o 100%. Uzival niekolko vitaminovych pripravkov,ale nic nepomohlo. Mozem len odporucit vase pripravky a obchod.“

Jancichova Monika