Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Antioxidanty a ich vplyv na zdravie

Antioxidanty a ich vplyv na zdravie Oxidácia je reakcia so vzdušným kyslíkom. Deje sa aj v ľudskom organizme, a to vtedy, keď sa prijatá potrava premieňa na energiu reakciou s vdýchnutým kyslíkom. Prečo sú pre nás však antioxidanty užitočné? Najmä preto, že antioxidanty dokážu likvidovať voľné radikály, ktoré poškodzujú bunkové membrány a ohrozujú bielkoviny. Inak povedané, antioxidanty obmedzujú aktivitu kyslíkatých molekúl. Ak by sme to mali ešte lepšie vysvetliť, povedali by sme, že antioxidanty obmedzujú proces oxidácie potravín, ktoré by boli oxidáciou nadmerne poškodené, a teda pre nás menej užitočné, napríklad rastlinné oleje.
Antioxidanty poznáme prirodzené, to sú tie, ktoré sa prirodzene nachádzajú v potravinách a my si neskôr povieme aj v ktorých. A potom poznáme syntetické antioxidanty.
Účinok prirodzených antioxidantov v potravinách či napríklad v koreninách sa však časom a uskladnením znižuje, preto sa do potravín pridáva antioxidant vitamín E či kyselina askorbová.
K ďalším antioxidantom patria karotenoidy, čo sú oranžové, červené a žlté farbivá a ovocí či zelenine, už spomínaný vitamín E, ale aj vitamín C, flavonoidy, selén a koenzým Q10.

Antioxidanty v potravinách
Teraz si poďme povedať, v ktorých potravinách antioxidanty nájdete. Tak karotenoidy či betakarotén obsahuje mrkva, zimná kapusta, brokolica, paradajky, melón, marhule či broskyne. Vitamín E nájdete v orechoch, pšenici, semenách, rastlinnom či rybacom oleji a v zelenej listovej zelenine. Vitamín C je v citrusoch, brokolici, jahodách, paradajkách, ale aj v zelenej paprike či šaláte. Ryby, vajcia, cesnak, oriešky, červené mäso obsahujú selén. Ten môže obsahovať aj zelenina, ktorá sa pestuje v pôde s obsahom selénu.

Účinky antioxidantov na naše zdravie
Antioxidanty znižujú pravdepodobnosť srdcovo-cievnych chorôb, podporujú imunitu a správne fungovanie hrubého čreva, zlepšujú kvalitu pokožky, znižujú problémy s dýchaním, znižujú škodlivosť fajčenia na organizmus, dokonca bojujú proti niektorým typom rakoviny.

Antioxidant Olivenol a Prevescaps
Diétny doplnok výživy Olivenol obsahuje polyfenolové antioxidanty vyextrahované z organicky pestovaných olív. Olivenol úspešne bojuje proti toxickým účinkom voľných radikálov. Priaznivo pôsobí proti všetkým chorobám, ktoré sme už vyššie spomínali, ale chráni aj pred stresom, poškodením svalov, vznikom civilizačných chorôb, ako sú artróza, zápaly, poškodenie plodu či sivý očný zákal.

Ďalším produktom, ktorý vám dávame do pozornosti, a to najmä pre jeho zloženie a vysokú kvalitu je Prevescaps. Jedna kapsula Prevesanu znamená päť šálok veľmi kvalitného zeleného čaju Camelia sinensis. Zloženie tohto prípravku je preto také výnimočné, pretože obsahuje prevensal, čo je látka, ktorá je v ochrane DNA až stokrát účinnejšia ako vitamín C a dvadsaťpäťkrát účinnejšia ako vitamín E.

Okrem toho Prevesan pomáha pri chudnutí, kedy redukuje zásoby tuku, pôsobí proti únave a stresu. Vďaka silným antioxidačným účinkom spomaľuje proces starnutia, obsahuje vitamín B12, minerály, organické zložky a je ideálny aj pre ľudí, ktorí neznášajú chuť tekutého zeleného čaju.

Antioxidatny sú pre ľudský organizmus veľmi potrebné a prospešné. V dnešnej dobe, kedy na nás útočia mnohé škodlivé látky z prostredia je dennodenné užívanie antioxidantov priam nevyhnutné.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem pekne za zásielku. Všetko prišlo ako vždy vporiadku. “

Bartková