Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Moringa

Moringa

Blahodárny strom moringa ma svoj pôvod v ďalekých skalnatých Himalájach V súčasnosti ju však môžeme objaviť voľne rastúcu v Afrike či na Madagaskare. Túto rastlinu možno odporučiť každému, kto má záujem zvýšiť dennú dávku dôležitých vitamínov a minerálnych látok bez to aby musel siahnuť po syntetických liekoch. V moringe sa nachádza celá rada účinných látok, ktoré pomáhajú ľudskému organizmu. Významnú látku v moringe predstavujú Salvestroly. Salvestroly sú prírodné látky, ktoré sa prirodzene nachádzajú v rastlinnej strave. Salvestroly patria do kategórie fytoalexinov, látok, ktoré si rastliny vytvárajú na svoju obranu pred napadnutím baktériami, vírusmi, plesňami, roztočmi a rôznymi druhmi škodcov.

V listoch moringy je aj vysoký podiel chlorofylu. Chlorofyl vie ľudské telo detoxikovať, viaže na seba jedy, zlepšuje prekrvenie organizmu, hojenie rán a obsahuje horčík, ktorý je pre telo veľmi potrebný.

Moringa taktiež obsahuje rastlinný hormón Zeatin, ktorý pôsobí proti starnutiu buniek, podporuje udržanie elastickej a mladistvej pokožky. Moringa obsahuje vysoké množstvo vitamínov A a C, ktoré spoločne so železom tvoria zaujímavú kombináciu, ktorá pomáha športovcom pri zvyšovaní energie. Moringa má dobrý vplyv aj na zrak. Nenasýtené mastné kyseliny Omega 3 a 6 napomáhajú mozgu, asistujú s posilňovaním imunity a znižujú riziko kardiovaskulárnych ochorení.

Moringa Oleifera inak povedané Moringa olejodarná je jeden z druhov stromov Moringy. Je to rastlina so širokospektrálnym pôsobením a využíva sa aj ako doplnok bežnej stravy. Dokonca v Indii a Afrike sa listy používajú ako bežná súčasť každodennej stravy.

Prášok je vhodný pre všetky vekové kategórie, vrátane detí, športovcov, seniorov, vegetariánov či vegánov. Vzhľadovo sa podobá zelenému čaju Matcha. Jednoducho sa primieša do nápojov, smoothies, jogurtov či vločiek. Pálčivú a štipľavú chuť chrenu môže nahradiť koreň moringy. Koreň pomáha pri tráviacich ťažkostiach a utlmuje bolesť.

O listoch moringy môžeme naozaj povedať, že sú viacúčelové, pretože okrem spomínaného, listy napomáhajú pri hojení očí, strate krvi, nervozite, zápche, reumatizme, tuberkulóze a iných ochorení.

Ako doplnok stravy sa veľmi dobre užívajú kapsule moringy. Kapsule neobsahujú pridaný cukor, soľ, droždie, pšenicu, sóju, lepok, mliečne výrobky, umelé arómy, farbivá, konzervačné alebo iné chemické látky.

Olej moringy je lisovaný za studena, teplota nepresiahne 37°C, čo znamená, že sa zachovajú všetky potrebné živiny a zdraviu prospešné látky. Olej je bez umelých farbív či konzervačných látok.

Moringa sa odporúča pre ženy stredného veku, pre veľké hormonálne a duševné zmeny. V ajurvedskej medicíne sa sa moringa používa vo viac ako 300 ochoreniach. Vysušené listy sa používajú ako ajurvedský čaj, má prírodnú chuť aj vôňu, je bez stopy horkosti. Popíja sa 3x denne. Pri užívaní moringy efekt nastane po niekoľko týždňovom užívania

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Zasielka dosla v poriadku,vsetko v 100% stave a rychlo,presne ako som objednal. “

Zenovitz