Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

NOVOROČNÝ DETOX

NOVOROČNÝ DETOX

Vianoce, to sú sviatky nielen pokoja, lásky a rodinnej pohody, ale aj dni plné vynikajúce ho majonézového šalátu, vyprážaného kapríka a hlavne chutných, ale kalorických koláčikov. Nečudo, že veľa z nás má po Vianociach nafúknuté brucho, zopár kilogramov navyše a doslova sa bojí postaviť na váhu. Novoročný detox, zdravší životný štýl a schudnutie, či spevnenie postavy sú novoročnými predsavzatiami nejedného z nás. Skúste s nami dodržiavať zopár jednoduchých rád a onedlho pocítite nielen príval energie, ale sa vám aj zlepší imunita a zbavíte sa zopár kíl navyše. Takže sa bez obáv zmestíte do svojich plesových šiat, alebo smokingu.

Prvá rada nad zlato: dodržiavajte pitný režim! Vianoce skončili, Silvestra ste patrične oslávili, tak odložte vianočné punče, varené vína a iné voňavé, ale zato nášmu telu neprospievajúce nápoje. Vymeňte ich za obyčajnú čistú vodu, alebo bylinkové čaje. Vynikajúca je napríklad minerálna voda Korytnica, ktorá obsahuje nielen prvky železa (vhodné pre stavbu červených krviniek), ale aj stopové prvky sodíka, horčíka, draslíka, mangánu a iných. Z bylinkových čajov je vhodné použiť Ajurvédske čaje, ktoré dôkladne prečisťujú, pomáhajú osviežovať nielen telo, ale aj myseľ . Pri dlhšom užívaní majú priaznivý účinok na tráviaci trakt, cievy a zmierňujú pocity únavy. Takisto vynikajúci účinok na ľudský organizmus majú kokosové vody, ktoré okrem širokých spektier účinkov majú nízky obsah tuku a preto sú vhodné pri redukčných diétach. Správnym pitným režimom si nielen pomôžete pri novoročnom detoxe, ale pokiaľ ho budete dodržiavať pravideľne, pomôžete svojmu tráveniu, vyhnete sa obličkových chorobám, pretrvávajúcej únave a migréne a udržíte si nádhernú rozžiarenú pokožku.

Druhá rada: zo svojho jedálnička vyhoďte nielen alkohol, ale aj cukor, vyprážané, mastné jedlá a snažte sa soliť menej. Snažte sa jesť, čo najviac ovocia a zeleniny v surovom stave. Nechutí vám len tak hryzkať mrkvu, alebo jablko? Doprajte si aspoň 100 % šťavy.Takéto štavy sú ľahšie stráviteľné, organizmus z nich čerpá všetky živiny potrebné na detoxikáciu od všetkých nahromadených škodlivín. Veľkou výhodou je, že kombináciam sa medze nekladú a vždy si môžete pochutnať na niečom novom.

Tretia rada: jedzte vlákninu a strukoviny. Odporúčame vlákninu CHIA, ktorá obsahuje nielen vlákninu, ale aj bielkoviny. Zamedzuje pocitu nadúvania, je ľahko stráviteľna, obmedzuje chuť do jedla, a zamedzuje vstrebávanie sacharidov. Na redukčnú diétu alebo detox ako stvorená. Takisto strukoviny ako červená šošovica, cícer, alebo hrášok majú nezastupiteľné miesto v ľudskej výžive a prinášajú dostatočný pocit zasýtenia. Sú zdrojom minerálnych látok mangánu, fosforu, kyseliny listovej a tiamínu, príprava je jednoduchá, nenáročná a majú nízky obsah tukov.

Štvrtá rada: spánok. Doprajte si dostatok spánku. Je vedecky dokázané, že pokiaľ si nedoprajete dostatočný odpočinok, počas dňa budete nielen unavení a podráždení, ale aj máte náchylnosť zjesť kalorické nezdravé jedlá. Nehovoriac o tom, že vám bude chýbať potrebná energia na vykonanie zmysluplnej ćinnosti a vaša pokožka tiež nebude vyzerať dvakrát vábne.

Piata rada: fyzická aktivita. Doprajte si fyzickú aktivitu podľa svojich možností aspoň 3x týždenne po dobu aspoň 45 minút. Cvičenie prispôsobte nielen svojej kondícií, ale zdravotného stavu. Pokiaľ máte ochorenia veľkých kĺbov, snažte sa ich menej zaťažovať a namiesto behania zvoľte raďsej dlhšiu prechádzku, ktorú budete častejšie opakovať, alebo plávanie. V súčasnej dobe je široká śkála cvičení, aerobiku, tancovania, fitness... stačí si vybrať len to, čo je pre vás to najvhodnejšie.

Dodržiavaním týchto piatich jednoduchých bodov si nielen očistíte organizmus, ale ich zásadným dodržiavaním dlhodobo sa vyhnete populačným ochoreniam ako sú kardiovaskulárne ochorenia, vysoký krvný tlak, alebo cukrovka. Nehovoriac o tom, že budete vyzerat skvele a žiariť!

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem vám veľmi pekne za naozaj rýchle vybavenie mojich objednávok :) ste super :) Balíček je vždy za jeden deň u mňa :) máte bohatý výber produktov za dobré ceny.“

Gabika