Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Prechádzkou v zime za lepšou náladou

Prechádzkou v zime za lepšou náladou

Zaraďujete pravidelné prechádzky medzi svoje aktivity i v zime? Ak nie, každý deň je skvelá príležitosť s prechádzkami začať a prísť na ich čaro. Ísť si na čerstvý vzduch „prevetrať“ hlavu prostredníctvom malej prechádzky, je nápomocné pre naše telo i psychiku a predovšetkým v chladnejších mesiacoch, keď nie sme zvyknutí na toľko pohybu ako v lete. V obdobiach, keď vonkajšie teploty presahujú hranicu desiatich stupňov Celzia, je pre nás oveľa príjemnejšie vykonávať pohyb a prejavujeme oveľa väčší záujem a energiu tráviť čas pohybom vonku. Je prirodzené, že nepociťujeme v zimných mesiacoch toľko energie. Slnko sa na nás usmieva oveľa menej a môže na nás padať beználadovosť, ale i nepríjemná únava.

Príjemnou prechádzkou zabezpečíme nášmu telu prílev hormónu šťastia- Serotonín. Častokrát máme pocit, že pol hodinka v lese, či parku, ktorú vymeníme za čas strávený s notebookom pri stole, je zázračná a zmení našu náladu na nepoznanie. Serotonín má vplyv na náš spánok, chuť do jedla, emócie a nálady. Pravidelný pohyb patrí medzi zaručené a prirodzené spôsoby, ktorými možno zvýšiť hladinu hormónu šťastia v našom tele. Postačí 30 minútová prechádzka a už i tá napomáha k správnej rovnováhe Serotonínu v organizme a k celkovému pocitu spokojnosti. Prekráčajte sa prechádzkou za lepšou náladou.

S nespavosťou bojuje denne veľké množstvo ľudí. Pravidelná pohybová aktivita a čerstvý vzduch sú pomocníkmi, ktorý Vaše telo príjemne unavia a pozitívne ovplyvnia kvalitu Vášho spánku. Aj v zimných mesiacoch je u mnohých obľúbený beh, avšak aj kráčanie má skvelé benefity, ktoré prispejú k zdravému spánku a zaspávaniu.

Keď je vonku zima a slnko nám nič príjemné nenaznačuje spoza okien, nemáme chuť ísť ani len do obchodu. Trávime hodiny zatvorení vo fitness centre alebo sa venujeme inému športu v interiéroch. Prechádzka však predstavuje pre naše telo ďalší prirodzený pohyb navyše, ktorý je pre naše telo dôležitý a veľmi prínosný napríklad pre tých, ktorý sa snažia udržiavať zdravý životný štýl alebo redukovať svoju hmotnosť. Medzi zdravotné benefity pohybu v zime jednoznačne patrí i posilnenie nášho imunitného systému, ktorý je práve v studenom počasí oveľa viac oslabený.

Naše zamestnanie, či učenie do školy si pýta kreativitu a koncentráciu. Tráviť čas neustále v jednom prostredí, prípadne pozeraním do monitoru počítača vedie k pocitu „vyhorenia“. Nedokážeme sa sústrediť alebo prestávame produkovať nové nápady a myšlienky potrebné pre prácu. Venovať pár minút zmene prostredia a vymeniť štyri steny izby alebo kancelárie za vonkajšie prostredie a prírodu, zapôsobí na našu myseľ naozaj priaznivo. Prechádzka môže byť zdrojom novej inšpirácie a poskytne našej mysli odpočinok, ktorý si po hodinách učenia sa zaslúži.

Denne sa dostávame do situácíi, ktoré nemusia byť vždy pre nás príjemné a spôsobujú nám stres. Stresovým situáciam sa častokrát nedá vyhnúť, možno však zaviesť do nášho života zvyky, ktoré nám pomôžu sa s nimi vyrovnať pokojne a nedovolia, aby stres nepríjemné pohĺtil našu psychiku. Medzi účinné spôsoby ako zostať v nekomfortných situáciach pokojný, patria pravidelné prechádzky. Pomôžu nám vysporiadať sa so stresom a naučia nás byť vyrovnanejšími v situáciach, ktoré nás môžu rozhádzať.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Chcem len povedat, ze odkedy moj syn uziva rakytnikovy sirup, je zdravsi o 100%. Uzival niekolko vitaminovych pripravkov,ale nic nepomohlo. Mozem len odporucit vase pripravky a obchod.“

Jancichova Monika