Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Úzkosť ako novodobý nepriateľ - 3 tipy pre jej zmiernenie

Úzkosť ako novodobý nepriateľ - 3 tipy pre jej zmiernenie

Uponáhľaný svet, rýchle zmeny a každodenný stres sa postupom času odrazia na zdraví človeka. Čoraz častejšie spomínaným problémom, ktorým ľudia trpia, je úzkosť. Tá nemusí byť v každom prípade zlá. Patrí medzi základne pudy človeka - upozorňuje nás na blížiace sa nebezpečenstvo a pomáha byť pripravení. V prípade, že je úzkosť bežnou súčasťou dňa dlhodobo, dokáže negatívne ovplyvniť kvalitu života. Prinášame vám preto pár tipov ako získať nad úzkostnými stavmi kontrolu a tešiť sa psychickej pohode.

Ako vyzerá úzkosť?

Prítomnosť stresových situácii má tendenciu vyvolať určité reakcie vo vašom tele, ktoré sa prejavujú úzkostnými stavmi. Človek pociťuje obavy, strach a v horších prípadoch sú to záchvaty paniky. Úzkosť sa prejavuje najmä zvýšenou srdcovou aktivitou, zrýchleným dýchaním a je sprevádzaná pocitmi nepokoja a problémami so sústredením.
Ak sa tieto stavy dostanú do nekontrolovateľných reakcii, je možné hovoriť o úzkostných poruchách. Prečítajte si 3 tipy, ktoré vám môžu pomôcť na ceste za psychickým zdravím.

Fyzická aktivita - skvelý pomocník

Pravidelné cvičenie prospieva fyzickému aj psychickému stavu človeka. Nie len že odvádza vašu pozornosť od nepríjemností, ale telesné reakcie vznikajúce pri športe vám naozaj pomáhajú k zlepšeniu nálady. Vďaka zvýšeniu srdcovej frekvencie sa chémia v mozgu mení a na rad prichádza vyplavovanie sérotonínu, ktorý je známy aj ako hormón šťastia.
Nejde o to sa fyzicky trýzniť. Robte aktivitu, počas ktorej sa budete cítiť príjemne. Niekomu vyhovuje beh, iným zasa jóga - vyberte si to správne pre vás a zlepšite tak svoje duševné zdravie.

Kvalitný spánok

Nedostatok spánku sa môže podpísať na vašom zdraví vo veľkej miere. Stresové situácie zvládate pri nekvalitnom spánku omnoho horšie. Prichádzajú na rad panické stavy, nepokoj a zrýchlené dýchanie.
Nastavte si pevný spánkový režim, na ktorý si vaše telo zvykne.

Ak chcete docieliť efektívny spánok odporúčame odložiť telefón a nepozerať televíziu v posteli, vyhýbať sa kofeínu v poobedných hodinách a obmedziť ťažké jedlá aj fajčenie pred spánkom. Odporúčaných 7-8 hodín spánku doplní energiu vášmu telu, a tak aj bežné problémy budete vedieť riešiť s chladnou hlavou bez nepríjemných pocitov úzkosti.

Vyvážená a pestrá strava

Na prvý pohľad možno banálna vec, avšak konzumácia kvalitnej stravy ovplyvňuje chod celého organizmu. Jedlo predstavuje pre naše telo zdroj energie, vďaka ktorému následne funguje pri všetkých aktivitách.
Nepodceňujte taktiež svoj pitný režim. Stanovte si množstvo tekutín, ktoré počas dňa prijmete a snažte sa ho dodržať - voda a rôzne čaje sú najlepšou voľbou. Konzumáciu spracovaných jedál a potravín môžete obmedziť a pridať viac ovocia a zeleniny, ktoré sú bohatým zdrojom vitamínov a minerálov. Harmónia v strave môže priniesť harmóniu vášmu telu.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Srdečná vďaka s vašimi službami som veľmi spokojná, nech sa vám darí! s pozdravom“

Vojtylová