Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Výživa pre športovcov

Výživa pre športovcov

Už v dávnych dobách rozkvetu Ríma a Grécka ľudia hľadali alternatívy na podporu výkonu a výdrže. Slávni bojovníci užívali rôzne byliny, rastlinné výluhy a sirupy na zvýšenie sily a bojovnosti. Aj v tradičných olympijských hrách sa objavili prvé doplnky pre športovcov, ktoré si našli veľkú obľubu. V súčasnosti sú tieto produkty veľmi vyhľadávané. Na svete je nespočetné množstvo športov, pohybových aktivít, bojových umení a cvičení, ktoré si priam vyžadujú doplnky pre ich aktérov. Človek je veľmi súťaživý tvor, a preto sa športovci snažia vydať zo seba maximum a dosiahnuť osobný úspech.

Praví športovci sú v dnešnej dobe veľmi náročnými ľuďmi. Dbajú o svoj vzhľad, športový výkon, telesnú výdrž a to najdôležitejšie o celkové výsledky. Okrem úpravy stravy si vypracovávajú plán užívania výživových doplnkov. Preto sme sa rozhodli časť svojho sortimentu zamerať práve na výživu pre športovcov. V našom internetovom obchode nájdete široký výber produktov obsahujúcich aminokyseliny, proteíny, kreatín, ďalej gainery, kĺbovú výživu, spaľovače tukov, stimulanty, pumpy, viaczložkové prípravky a aj fitness doplnky. „Správna životospráva a aktívny pohyb“ je fráza zaužívaná dlhé roky, ktorá má viesť k dokonalému zdraviu. Veľká časť ľudí sa začala v poslednom období tejto frázy držať. Športu sa venujú deti, mládež a dospelí v rôznom vekovom rozmedzí. Ľudia si začali všímať pozitíva výživy pre športovcov. Prišli na to, že pomáha zvyšovať, ich výkon, výdrž a zdokonaľovať vzhľad. Mnohé doplnky podporujú rast svalovej hmoty a stimuluje organizmus k regenerácii svalových vlákien. Potláčajú tiež stavy vyčerpanosti a únavy.

Dnes sa pri príprave výživy pre športovcov začalo dbať o fakt, že v minulosti pochádzala z prírody. U nás nájdete to najlepšie z prírodných doplnkov určených pre šport alebo inú cielenú fyzickú aktivitu. Veľkú časť produktov venujeme aminokyselinám, proteínom a sacharidom.

Aminokyseliny sú látky, ktoré telo potrebuje na celkovú stavbu tela. Pre aktívnych športovcov sú dôležité najmä tzv. BCAA. Pod týmto pojmom rozumieme aminokyselina s vetveným reťazcom, ktorá je zložená z leucínu, izoleucínu a valínu. Tieto aminokyseliny podporujú hlavne svalovú hmotu. Pomáhajú pri tvorbe a raste svalových vlákien a pri ich regenerácii. Rovnako sú cenené pre ich pomoc na ochranu svalov pri silnej fyzickej záťaži. Vďaka produktom s obsahom glutamínu, si môžete doplniť jeho nedostatok v svalových bunkách pri cvičení a taurín podporuje organizmus v energetickej stránke. Pomáha zvyšovať energiu a regulovať jej využitie.

Pre začínajúcich športovcov ponúkame gainer, ktorý je silným zdrojom sacharidov a bielkovín. Pomáha organizmus dopĺňať cukry, ktoré spotreboval pri fyzickej námahe. Pokročilým sme vytvorili súbor produktov s proteínom v rôznych koncentráciách a skupenstvách. Dôležitý je fakt, že výrobky sú prírodné. Na ich získavanie sa používa najmä srvátka, kazeín, sója, konopné semienka alebo vajcia.

Do výživy pre športovcom sme zaradili aj produkty pre kĺbovú výživu, pretože počas fyzickej aktivity dochádza k zvýšenej námahe kĺbov a tým aj k rýchlemu opotrebovaniu. Starostlivosť o kĺby je veľmi dôležitá a treba na ňu dbať. Kĺbový výživa pomáha pri regenerácii kĺbového spojiva, chrupaviek a maziva. Podporuje celkovú činnosť a funkcie pohybového aparátu človeka.

Každý športovec určite ocení kreatín a karnitín. Kreatín má na ľudské telo povzbudzujúci účinok. Je silným zdrojom energie. Užitím kreatínu pomôžete svojmu telu zvýšiť výkon, výdrž a má pozitívne účinky aj na rast svalovej hmoty. Karnitín ovplyvňuje metabolizmus tukov. Podporuje organizmus v ich odbúravaní a spaľovaní. Kombináciou karnitínu a kreatínu nič nepokazíte, ale naopak. Stimulujete svoje telo k vysokým výkonom, potlačíte prejavy únavy svalov a pomôžete k rýchlemu rastu svalov.

Vieme, že výživa pre športovcov, je veľmi cenným a žiadaným tovarom. Preto špeciálne dbáme o výber našich prírodných produktov, aby si každý človek našiel to pravé, čo potrebuje.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem veľmi pekne za tovar, neprešlo ani 24 hodín a mala som ho doma. S takouto rýchlosťou vybavenia objednávky som sa ešte nestretla.“

Gabriela Baková