Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Zbavte sa atopického ekzému

Zbavte sa atopického ekzému S pojmom atopický ekzém sa stretávajú najmä mamičky pri ich prvom potomkovi, pretože toto ochorenie sa prejavuje už v prvých mesiacoch života ich bábätka. Ide o jednu z najčastejších chorôb kože, ktorá môže byť dedičná, alebo ide o poruchu štruktúry kože. V koži je totiž nedostatok tukových látok, ktoré sú akousi ochrannou pre látkami z prostredia. Atopický ekzém sa prejavuje začervenaním kože, opuchom, svrbením, šupinkami, ba až mokvajúcimi ložiskami. Vyskytuje sa na tvári, krku, hrudníku, zápästiach, lakťoch, ale postihnuté môže byť aj celé telo.

Spustiť atopický ekzém môžu roztoče, plesne, prach, peľ, zvieracia srsť, ale aj kakao, citrusové plody, kravské mlieko, mak, orechy či vajíčka. Niekedy môže byť spúšťačom aj oblečenie či prehriatie tela. S vekom, najčastejšie po 15. roku, ekzém ustúpi.

Čomu sa vyhnúť
V prípade, že vaše dieťa trápi atopický ekzém, skúste vymeniť prací prášok či aviváž, vyvarujte sa kontaktu s kovmi, napríklad s náušnicami, ale aj s gumou či kožou, taktiež si kúpte špeciálnu kozmetiku, zabráňte kontaktu so zvieratami, vyhnite sa tiež chlórovanej vode v bazénoch, častejšie vysávajte a meňte posteľnú bielizeň, ale dbajte aj o to, aby sa vaše bábätko nehralo s plyšovými hračkami či s hračkami s drsným povrchom.
Ako sme už vyššie písali, prejavom atopického ekzému je nepríjemné svrbenie. Aby ste tomuto svrbenie zabránili, či ho aspoň zmiernili, obliekajte dieťa do voľnejšieho jemného oblečenia, taktiež sa vyhnite drsným posteľným obliečkam, často vetrajte, aby bolo dieťa v príjemnom chladivom prostredí, dávajte mu dosť piť, aby bola pokožka hydratovaná, umývajte ho v neparfumovanej kozmetike, častejšie strihajte dieťatku nechty, aby sa nemohlo škriabať, pretože by si do pokožky mohlo preniesť baktérie, ktoré by ekzém len zhoršili. Aby sa nemohlo škriabať v noci, dávajte mu bavlnené rukavičky.

Liečba atopického ekzému
Na liečbu ekzému sa používajú emolienciá, čo sú hydratujúce látky na suchú pokožku. Pokožka je potom vlhká a pružná, čím aj menej svrbí. Samozrejme, o liečbe sa poraďte s lekárom. Ten vám odporučí používať správne gély, mydlá, oleje... Prípravky sa nanášajú dvakrát denne, na miesto postihnuté ekzémom, ale aj na pokožku, ktorá postihnutá nie je.

Regeneračný ovsený kúpeľ

My vám ponúkame aj ovsený kúpeľ, ktorý regeneruje, zvláčňuje a upokojuje pokožku od podráždenia a svrbenia. Pomáha pri podpornom ošetrení atopického ekzému, dermatitídy, citlivej a suchej pokožky, ale okrem toho aj upokojuje pokožku po bodnutí hmyzom či podráždenú alergickou reakciou. Ovsený kúpeľ sa veľmi osvedčil v detských liečebniach a kúpeľoch. Kúpeľ odporúčame aplikovať pravidelne trikrát týždenne, a to 4 až 6 týždňov. Ovsený kúpeľ je odporúčaný odbornými kožnými lekármi, dermatoalergológmi a pediatrami. Tento produkt je vhodný už pre novorodencov, nevyvoláva žiadne alergické reakcie. Je to stopercentný špeciálne upravený prírodný extrakt z ovsa, bez konzervačných prísad. Použitie ovsených kúpeľov má veľmi dlhú históriu potvrdenú mnohoročnými skúsenosťami našich predkov a doloženú vedeckými štúdiami ústavov zo všetkých častí sveta. Starať sa o pokožku detí a najmä novorodencov s ekzémom je dôležité. O podrobnostiach a liečbe atopického ekzému sa poraďte so svojím lekárom, používajte jemné bavlnené oblečenie a správne kozmetické prípravky. Bábätku tak uľavíte od nepríjemného svrbenia a spríjemníte jeho denný aj nočný spánok.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dnes som od Vás dostal balík všetko bolo ako má byť. Ďakujem želám Vám veľa úspechov a veľa spokojných zákazníkov.“

Martin Slávik