Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Zdraviu prospešné MCT tuky

Zdraviu prospešné MCT tuky Bežné tuky všeobecne obsahujú zo všetkých živín najviac energie (1g tuku poskytuje 38 kJ). Ani napriek vysokej energetickej hodnote ich však nemožno zo stravy vylúčiť. Telu dodávajú esenciálne nenasýtené mastné kyseliny, ktoré si telo samo nedokáže vytvoriť. Sú potrebné na využitie vitamínov rozpustných v tukoch (A, D, E, K), na udržanie telesnej teploty, tvorbu štruktúr buniek, obranyschopnosť organizmu, tvorbu hormónov,...

My si však povieme niečo, možno o menej známych MCT tukoch (Medium chain triglycerides). MCT tuky sa získavajú hlavne z kokosového a palmojadrového oleja, ktoré sa následne enzymaticky rozbíjajú z ,,dlhých,, na zdravé ,,stredné,, reťazce. Kokosový olej je však najbohatším a jedinečným prírodným zdrojom a obsahuje až 50% zdraviu prospešných MCT tukov. Od obvyklých známych tukov sa MCT tuky líšia predovšetkým po stránke metabolickej, pretože sa v organizme spracovávajú špecifickým spôsobom. Veľmi rýchlo totiž prechádzajú cez pečeň bez toho aby sa v nej uložili. Využité sú okamžite ako zdroj energie pre svaly.

MCT tuky slúžia prevenčne proti cukrovke, pretože zachovávajú stabilnú hladinu cukru v krvi a tým neprovokujú inzulín. Sú okamžitým zdrojom energie, čím chránia zásoby glykogénu (do krvného obehu sa dostávajú rýchlo ako glukóza). Ak ich konzumujete ako zdroj energie a samozrejme všetko spojíte s pravidelným pohybom, nepriberiete. Výborné sú napríklad na doplnenie energie vo vytrvalostných športoch. Dokonca sa využívajú aj v klinickej výžive.

Ďalšími pozitívnymi účinkami MCT tukov je aj to, že pôsobia prevenčne proti srdcovocievnym ochoreniam, čiže zlepšujú hladinu tzv. ,,dobrého,, - HDL cholesterolu a neukladajú sa vo forme tuku. Naopak podporujú odbúravanie tuku a urýchľujú tak metabolizmus (spaľovanie kalórií). Ich konzumáciou pôsobíte proti páleniu svalov a kŕčov, zabránite katabolizmu (úbytku svalovej hmoty a rozpadu svalových buniek) a zvýšite hladinu rastového hormónu (rýchla regenerácia). Tiež podporíte vstrebávanie vápnika a draslíka čo je vhodná forma prevencie osteoporózy.

Vhodné produkty, ktoré MCT tuky obsahujú:
MCT olej, Kokosový olej BIO, Kokosový olej čistý, Wellness protein, Wellness bar, Vitamín D3 kvapky, Ultra Mass, Profi Mass, K4-Power gel, Flexit Liquid, Dominator Gainerator, CLA Capsules
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem za expresné vybavenie mojej objednávky. Prajem veľa spokojných klientov :-)“

Lištiaková