Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Žite zdravšie so šalátmi

Žite zdravšie so šalátmi Pokiaľ máte strach zmeniť radikálne svoj jedálny lístok, vyskúšajte si najprv pripraviť niekoľko ľahkých šalátov. Vhodné sú aj do práce na obed, či ako ľahšia večera. Okrem toho, že prečistíte nielen svoje črevá, ale aj celý organizmus, schudnete pár kíl a budete sa cítiť lepšie a zdravšie. Tak si poďte spolu s nami pripraviť niekoľko chutných šalátov.

Šalát z bielej reďkovky
Olúpanú a nastrúhanú reďkovku nechajte odležať pokvapkanú olivovým olejom. Potom ju zmiešajte s najemno nakrájaným hlávkovým šalátom, pridajte nakrájané zelerové listy, ochuťte čiernym korením a šalátovou zálievkou.

Čerstvý šalátik
Umyté listy hlávkového šalátu nakrájajte a dajte do misky, pridajte na kolieska nakrájané dve malé cibuľky, môžu byť aj s vňaťou. Potom k nim pridajte na tenké kolieska nakrájanú šalátovú uhorku a paradajku. Takto pripravený šalát osoľte, okoreňte čiernym korením, pokvapkajte šťavou z polovice citróna a zalejte bielym jogurtom. Všetko spolu dobre, ale zľahka premiešajte.

Šalát z čínskej kapusty
Stredne veľkú hlávku čínskej kapusty umyte a pokrájajte na rezance. Rovnako nakrájajte aj stredne veľkú cibuľku a zmiešajte ju s kapustou. Potom si v menšej miske pripravte zálievku. Budete na ňu potrebovať olej, soľ, mleté čierne korenie, vínny ocot a pár strúčikov prelisovaného cesnaku. Cesnak pridávajte podľa chuti. Takto pripravenú zálievku vylejte na šalát a dobre premiešajte.

Chutný miešaný šalát
Očistite a uvarte tri mrkvy, menší karfiol a polovicu zeleru. Dva menšie kaleráby postrúhajte na hrubšom strúhadle. Všetko spolu zmiešajte, ochuťte soľou a šťavou z polovice citróna. Podľa chuti môžete šalát osladiť trochou cukru, potom ho posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a zalejte bielym jogurtom.

Cviklovo-pórový šalát
Asi 50 gramov cvikle a rovnaké množstvo zeleru povarte do polomäkka, olúpte a pokrájajte na menšie kocky. Pridajte k nim na kolieska pokrájaný pór a na tvrdo uvarené a nakrájané vajce. Premiešajte, osoľte, okoreňte mletým čiernym korením a zalejte bielym jogurtom. Pred podávaním na šalát nastrúhajte tvrdý syr.

Červený paradajkový šalát
Asi kilo a pol paradajok nakrájajte do misky, pridajte k nim hlávku umytého a nakrájaného červeného ľadového šalátu a asi tri menšie červené na jemno nakrájané cibuľky. Všetko spolu dobre premiešajte a posypte nasekanou pažítkovou vňaťou. Na zálievku budete potrebovať vínny ocot, asi 200 mililitrov vody, soľ, čierne korenie a cukor podľa chuti. Šalát zalejte a nechajte v chladničke odležať aspoň pol hodinu.

Šalát s reďkovkou a šampiňónmi
Umyté listy šalátu nakrájajte a dajte do misky. Pridajte k nemu na tenké kolieska nakrájaných asi 50 gramov reďkovky a asi 100 gramov mrkvy. Umyte a nakrájajte aj šampiňóny, pridajte ich do šalátu a zamiešajte. Zálievku na tento výborný šalát pripravíte z dvoch polievkových lyžíc kyslej smotany, čajovej lyžičky olivového oleja a vegety a dvoch čajových lyžičiek citrónovej šťavy. Šalát zalejte a zľahka premiešajte.

Naše šaláty sú nielen chuťovo výborné, ale ich príprava je veľmi jednoduchá, zvládne ju aj kuchár začiatočník. Okrem toho môžete tieto šaláty podávať aj ku kuraciemu mäsu, čím si vytvoríte ľahký a chutný obed. Kuracie mäso pokrájané na rezance a na panvici orestované môžete zamiešať aj do šalátov. Sami uvidíte, ako dobre sa budete po takomto obede cítiť. Žiadna únava, ospalosť či pocit prejedenia vám nehrozí. Tak neváhajte a vyskúšajte každý deň iný šalát.
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem pekne za zásielku. Všetko prišlo ako vždy vporiadku. “

Bartková