Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
Registrácia„Chcel by som vyjadriť veľkú skopokojnosť z mojej strany, zásielka prišla tým najrýchlejším spôsobom, dostal som pribalený aj darček - pastilky na hrdlo :) , Ďakujem som spokojný, určite si objednám aj nabudúce niečo od Vás!“
Michal Miklovič
Suroviny | |
Datlová pasta | 200 g |
Ovsené vločky / ovsená múka | 100 g |
Proteínový prášok | 30 g |
Arašidy | 100 g |
Čakankový sirup | 20 g |
Med | 20 g |
Voda | 10 ml |
Kokosový olej | 5 ml |
Soľ | 1 čajová lyžička |
Horká čokoláda | 150 g |
Arašidové maslo | 50 g |
Kto by si bol pomyslel, aké maškrty dokáže vykúzliť (na prvý pohľad úplne obyčajná) datlová pasta? Tvoriť nepečené sladkosti s využitím datlovej pasty ako základnej suroviny je skutočná radosť, pretože výsledok vždy stojí za to. Datle sú bohaté nie len na obsah rôznych vitamínov, ale i minerálov, pričom sú vhodnou surovinou aj pre vegánov. Vďaka ich výrobe z prirodzene bezlepkových surovín sú skutočným pokladom i pre všetkých s intoleranciou na lepok, ktorý si radi zamaškrtia na niečom sladkom. Blíži sa sviatok svätého Mikuláša a Vy máte jedinečnú príležitosť pripraviť si vďaka nášmu receptu nutrične vyváženejšiu verziu sladkej pochúťky Snickers. Poďme sa spoločne do toho pustiť!
1. V prípade, že nemáme k dispozícií datlovú pastu, jednoducho si ju pripravíme rozmixovaním 200 g celých datlí.
2. Ovsené vločky rozmixujeme, aby nám vznikla ovsená múka.
3. V mixéri rozmixujeme aj arašidy na drobný prášok.
4. Do väčšej nádoby zmiešame datlovú pastu s vodou a rukou sa pokúsime vypracovať cesto. Následne pridáme ovsenú múku, proteínový prášok (ideálne vanilkový alebo čokoládový) a rozmixované arašidy.
5. Osladíme medom a pridáme štipku soli.
6. Celú zmes dôkladne vypracujeme rukami na jednotné cesto.
7. Pripravíme si menší plech / tácku / nádobu a vystelieme ju papierom na pečenie, na ktorý vytvarujeme cesto do obdĺžnika.
8. V samostatnej miske pripravíme strednú vrstvu rezov zmiešaním arašidového masla, 10 g čakankového sirupu a štipkou soli.
9. Arašidovú vrstvu poriadne premiešame a rovnomerne natrieme na cesto.
10. Zmes na plechu dame na cca 40 minút zamraziť.
11. Následne ho vyberieme a pripravíme vrchnú vrstvu.
12. Horkú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli spoločne s kokosovým olejom a polejeme ňou cesto na plechu.
13. Na záver jemne osolíme a môžeme pridať celé arašidy.
14. Rezy opäť dame do mrazničky, ideálne na aspoň 5 hodín.
15. Následne ich môžeme nakrájať a skladovať v chladničke.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
„Chcel by som vyjadriť veľkú skopokojnosť z mojej strany, zásielka prišla tým najrýchlejším spôsobom, dostal som pribalený aj darček - pastilky na hrdlo :) , Ďakujem som spokojný, určite si objednám aj nabudúce niečo od Vás!“
Michal Miklovič