Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Ako správne použiť éterický olej

Ako správne použiť éterický olej Éterické prírodné oleje, ktoré vám ponúkame sú čisto prírodné a použiť ich na liečbu mnohých neduhov môžete niekoľkými spôsobmi.

Obklady
Oleje, ktoré pomáhajú pri bolestiach hlavy, bolesti kĺbov či svalov, menštruačných bolestiach či na hojenie rán, môžete použiť na obklady. Na kúsok vlhkej látky nakvapkajte niekoľko kvapiek éterického oleja a priložte na postihnuté miesto. Takýmto spôsobom môžete využiť éterický olej aj pri dlhej ceste autom, kedy sa znižuje vaša koncentrácia.

Inhalácia
Inhaláciou sa vám éterický olej dostane do krvi asi najrýchlejšie. Prírodný olej opäť nakvapkajte na kúsok navlhčenej látky, priložte k nosu a niekoľko minút vdychujte.
Alebo môžete použiť spôsob starých mám. Dve či tri kvapky éterického oleja nakvapkajte do horúcej vody, napríklad v hrnci. Potom si hlavu prekryte väčším uterákom, nahnite sa nad hrniec a vnikajúcu paru inhalujte asi päť minút.
Ďalej môžete nakvapkať niekoľko kvapiek éterického oleja do odparovača a položiť do miestnosti. Takto použitý olej dezinfikuje miestnosť či kanceláriu, ale pomôže vám aj sústrediť sa, či zaženie bolesti hlavy. Vyberte si preto olej, ktorý je ideálny pre vaše potreby.

Kúpeľ
Kúpeľ je ďalším veľmi príjemným využitím éterického oleja. Musíte ho však zmiešať s normálnym olejom do kúpeľa, a to asi do desiatich lyžičiek oleja do kúpeľa nakvapkajte niekoľko kvapiek éterického oleja, vlejte do vody a poriadne premiešajte. Éterický olej nekvapkajte priamo do vody, plával by totiž na povrchu. V kúpeli si takto oddýchnite aspoň desať minút a vdychujte aj vzniknutú paru.

Masáž
Éterický olej môžete využiť aj pri masáži. Do organizmu sa tak dostane pokožkou, ale aj vdychovaním. Niekoľko kvapiek prírodného oleja nakvapkajte do masážnej emulzie a masírujte. Kvapku oleja môžete naniesť aj priamo na telo, napríklad na zápästie či krčnú tepnu, teda tam, kde je hmatateľný pulz.
  • pri kúpe éterického oleja dbajte na kvalitu. Kupujte len čisto prírodné éterické oleje
  • nemiešajte spolu viac ako tri éterické oleje
  • nenanášajte éterické oleje priamo na sliznicu či na zapálené miesta
  • oleje sa do krvi dostávajú asi po 10 až 20 minútach
Prírodné éterické oleje si môžete kúpiť TU >>
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem za rýchle vybavenie objednávky aj za darček. Nakupovala som u Vás prvý raz, ale isto nie posledný.“

Helena Kollárová