Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Klíčkovanie a 5 dôvodov, prečo začať ešte dnes

Klíčkovanie a 5 dôvodov, prečo začať ešte dnes

Klíčkovanie patrí medzi trendy posledných rokov a čoraz viac ľudí si pestuje klíčky doma. Platí tu pravidlo 3K – ktokoľvek, kdekoľvek a kedykoľvek. Svojou nenáročnosťou je klíčkovanie určené pre každého. Klíčkovanie nepotrebuje pôdu, stačí nakličovacia miska. To je dôvod, prečo je možné ho uskutočniť v byte rovnako ako v dome, v každom ročnom období.

Klíčky môžeme vytvoriť z rôznych druhov obilnín, strukovín, orieškov či semienok. Odporúčame produkty v BIO kvalite. Medzi najobľúbenejšie patria: fazuľa Mungo, quinoa, ďatelinka či reďkvička.

5 dôvodov, prečo začať s klíčkovaním:

1. Zdroj zdravia

Počas procesu klíčenia sa zvyšuje obsah vitamínov. Napríklad vitamín C sa môže zvýšiť až 5 násobne, vitamíny skupiny B sa vďaka klíčeniu zvyšuje až 5-10 krát viac. Zelené klíčky fazuľky Mungo, ktoré patria medzi najobľúbenejšie, obsahujú esencie bielkovín, vlákniny, vitamínov A, C, D, E a K a minerálov, ako je draslík, folát, meď a zinok.

2. Pomocník pri diéte

Chutné, zdravé s minimom kalórii? Spriateľte sa s klíčkami! Miska klíčkov (cca 100g) obsahuje približne 100 kcal nabitých všetkými základnými živinami. Pomáha udržať návaly hladu pod kontrolou, a tým sa stáva pomocníkom pri redukcii hmotnosti.

3. Lepšie trávenie

Klíčky obsahujú vysoký obsah živých enzýmov, ktoré pomáhajú efektívne rozkladať potravu a zlepšujú vstrebávanie živín tráviacim traktom. Klíčky majú tiež veľa vlákniny, ktorá reguluje trávenie. Vláknina uľahčuje prechod cez tráviaci trakt.

4. Srdcu prospešné

Klíčky sú vhodné pre srdce vďaka obsahu omega-3 mastných kyselín. Omega-3 mastné kyseliny majú protizápalové vlastnosti, ktoré pomáhajú znižovať nadmernú záťaž kardiovaskulárneho systému. Prítomnosť draslíka v klíčkoch pomáha znižovať hladinu krvného tlaku, čím ďalej znižuje riziko akéhokoľvek kardiovaskulárneho problému.

5. Zdravšie vlasy a pokožka hlavy

Prítomnosť vitamínu A v klíčkoch stimuluje vlasové folikuly a podporuje vlasovú pokožku, aby rástli hustejšie a dlhšie vlasy. Zdravším a hustejším vlasom napomáha aj biotín, ktorý sa taktiež nachádza v klíčkoch. Biotín, známy ako B-komplex sa využíva pre zdravé, husté vlasy aj v rôznych vlasových prípravkoch. Jeho nedostatok spôsobuje krehké, poškodené vlasy. Okrem týchto vitamínov sú klíčky bohatým zdrojom zinku, ktorý pomáha stimulovať produkciu kožného mazu pokožky hlavy. Zinok udržiava vaše korienky a vlasové pramene hydratované a vyživované.

Okrem vysokého množstva obsiahnutých vitamínov a minerálov v klíčkoch, ich ďalšou výhodou je cenová dostupnosť. Za semiačka v BIO kvalite zaplatíte pár centov, ktoré vám vyklíčia zdravie! Jediné mínus môže byť nedočkavosť, pretože klíčenie trvá pár dní. Preto sa pustite do klíčenia ešte dnes!

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem pekne za bleskové vyriešenie :-) Aj celkovo za váš eshop, ste skvelí a máte skvelé produkty.“

Zuzana Cabadová