Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
Registrácia„Srdecne dakujem za rychle vybavenie mojej objednavky. Zostavam s pozdravom a prajem vela spokojnych zakaznikov. Pekny den.“
Oprencakova Anna
Suroviny | |
Tekvica Hokkaido | 600 g |
Tekvicové semienka | Podľa chuti |
Slnečnicové semienka | Podľa chuti |
Morská soľ | ½ polievkovej lyžičky |
Smotana na varenie | 50 ml |
Tekvicový olej | 5 ml |
Olivový olej | 5 ml |
Kokosové mlieko | 150 ml |
Kurkuma | Podľa chuti |
Tekvica Hokkaido, ktorá sa na nás už čoraz častejšie usmieva v obchodoch, je jedným z poznávacích znakov, že nás opäť navštívila jeseň. Zohriať sa vynikajúcou krémovou polievkou jednoznačne patrí ku sychravým jesenným dňom a práve preto máme pre Vás tip na polievku z tekvice Hokkaido, ktorá má výnimočnú a zapamätateľnú chuť i vôňu. Jednoduchá na prípravu a vynikajúca na chuť- čo viac si od polievky želať? Privítajte jeseň vo svojej kuchyni prípravou nášho vynikajúceho receptu a pripravte si vďaka Hokkaidu nezabudnuteľný kulinársky zážitok priamo v teple domova.
1. Tekvicu zbavíme šupky a nakrájame na menšie kúsky.
2. Nakrájanú Hokkaido dáme variť do posolenej vody na cca 35 – 40 minút až do zmäknutia, následne scedíme od vody a necháme vychladnúť.
3. Uvarenú tekvicu rozmixujeme tyčovým mixérom na kašu.
4. Tekvicové pyré dochutíme morskou soľou a mletou kurkumou.
5. Rozmixovanú tekvicu miešame v hrnci na miernom plameni a postupne prilievame kokosové mlieko. Polievku dôkladne miešame a zahustíme smotanou na varenie.
6. Na panvici si opražíme pomocou olivového oleja slnečnicové a tekvicové semienka, prípadne i drobné kúsky celozrnného pečiva.
7. Hotovú polievku dochutíme trochou tekvicového oleja a pridáme opražené semienka s chlebíkom.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
„Srdecne dakujem za rychle vybavenie mojej objednavky. Zostavam s pozdravom a prajem vela spokojnych zakaznikov. Pekny den.“
Oprencakova Anna