Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Múky, strúhanky, krupice

Banánová múka

Skvelo sa hodí do jedálnička pri bezlepkovej diéte a nie len pre celiatikov.

2,51 € Detail

Banánová múka Plantain

Plantainová múka je 100% bezlepková múka vyrobená zo zelených banánov.

3,51 € Detail

Bezlepková hraška

Na obaľovanie, zahusťovanie, do cesta ako náhrada vajec.

1,99 € Detail

Bezlepková múka Natura

Ponúkajú možnosť experimentovania v kuchyni a nové kulinárske možnosti.

0,90 € Detail

Bezlepková múka Natural

Amarantová, pohánková, ryžová, kukuričná, lupinová, pšenová...

0,72 € Detail

Bezlepková strúhanka

Na obaľovanie mäsa a zeleniny, na zahusťovanie.

3,20 € Detail

Bezlepková strúhanka Natural

Predstavuje zdravú alternatívu klasickej strúhanky.

0,86 € Detail

Celozrnná múka Natural

ražná, ovsená, pšenična, špaldová, grahamová

0,96 € Detail

Celozrnná múka Natural BIO

Ražná /žitná, pšeničná, špaldová celozrnná múka v BIO kvalite.

1,47 € Detail

Cícerová múka

Bezlepková jemne mletá cícerová múka.

5,99 € Detail

Gaštanová múka

Gaštanová múka sa hodí na sladké i slané pečenie.

5,75 € Detail

Gaštanová múka bezlepková

Má jemne sladkú chuť a príjemnú orieškovú vôňu.

4,41 € Detail

Gaštanová múka BIO

Na pečenie chleba, pečiva s vlákninou a bez gluténu.

8,19 € Detail

Kokosová múka SUM BIO

Jemne odtučnená kokosová múka z dužiny BIO kokosových orechov.

3,73 € Detail

Konopná múka

Sú ideálne pre konzumentov malého množstva mäsa, vegetariánov a vegánov.

5,40 € Detail

Konopná múka 400g

Vyskúšajte si z nej upiecť chutné koláče, chlieb či iné pečivo.

1,61 € Detail

Krupica

Špaldová, kukuričná a pohánková krupica, vyberte si podľa svojej chuti.

1,13 € Detail

Kukuričná krupica

Pokrm vyrobený z nahrubo pomletej kukuričnej múky.

0,72 € Detail

Kukuričná krupica - polenta

Bezlepková kukuričná krupica, známa aj ako polenta.

1,81 € Detail

Kukuričná strúhanka Chrumkavá Extrudo

Pre krehké potraviny s chrumkavou vrstvou.

1,32 € Detail

Ľanová múka

Múka zo zlatých ľanových semienok.

1,61 € Detail

Maková múka

Múka z prirodzene bezlepkovej plodiny.

1,61 € Detail

Mandľová múka BIO

Jemne mletá mandľová múka prirodzene obohatí kuchyňu celiatikov.

6,27 € Detail

Mandľová múka LifeLike

Je bohatá na tuky, čo prepožičiava koláčom lahodnú orieškovú chuť.

7,05 € Detail

Manitoba múka

Patrí k vyhľadávaným druhom múk predovšetkým u milovníkov kváskovania.

2,25 € Detail

Múka bezlepková BIO

Bezlepkové BIO múky ocenia nie len vegetariáni a vegáni.

1,83 € Detail

Múka bezlepková Vince

Varenie s bezlepkovými múkami je jedinečnou možnosťou náhrady bežných múk.

1,22 € Detail

Múka BIO

Vyskúšajte pravú silu, chuť a vôňu skutočných kvalitných potravín.

1,65 € Detail

Múka BioNebio

Je výrazne tmavšia a obsahuje vyšší podiel vlákniny.

1,98 € Detail

Múka Damodara

Predstavujú ideálnu alternatívu vyváženej stravy.

1,65 € Detail

Múka ľanová Rapunzel BIO RAW

Ľanová a konopná múka je cenný prírastok do každého jedálnička. Bez lepku.

2,95 € Detail

Múka na kváskovanie

Plusom kvaskovacích múk je čisté zloženie bez prídavných látok a konzervantov.

1,61 € Detail

Múka Vince

Pri príprave pokrmov ponúkajú široké spektrum možností a experimentovania.

1,13 € Detail

Múka z bambusových vlákien

Bambusová múka je ideálna pre diabetikov a ľudí s potravinovými alergiami.

1,94 € Detail

Múka z pestreca mariánskeho

Vynikajúca na detoxikáciu, funkciu pečene a posilnenie imunity.

1,54 € Detail

Múka z vlašských orechov

Predstavuje vynikajúcu alternatívu bežných múk.

3,00 € Detail

Múka zo semien červeného hrozna

Je skvelým pomocníkom v každej zdravšej kuchyni.

2,90 € Detail

Múky LifeLike

Ovsená múka, ryžová múka, arašidová múka, kokosová múka, plantajnová múka.

2,14 € Detail

Panko strúhanka bezlepková

Výborne sa hodí na obaľovanie mäsa, rýb, morských plodov, zeleniny a húb.

1,66 € Detail

Pohánková krupica

Krupica vyrobená tradičným mechanickým spôsobom.

2,22 € Detail

Ryžová krupička jemná

Bezlepkový obilninový výrobok, na zahusťovanie mliečnych jedál či polievok.

1,47 € Detail

Ryžová múka

Bezlepková alternatíva k tradičnej pšeničnej múke s jemnou textúrou.

0,85 € Detail

Ryžová múka celozrnná BIO

Múka z celých ryžových zŕn, vhodná aj ako súčasť bezlepkových diét.

3,82 € Detail

Semolinová krupica

Ponúka vysoký podiel vlákniny, bielkovín a minerálnych látok.

3,56 € Detail

Semolinová múka

Semolina je typ múky získanej z tvrdozrnnej pšenice.

3,56 € Detail

Sezamová múka

Paleo múka vyrobená z odtučnených sezamovým semienok.

2,90 € Detail

Sójová múka

Múky zo strukovín, vhodné aj ako súčasť bezlepkovej kuchyne.

1,35 € Detail

Špaldová krupica BIO

Je to cenný príspevok vyváženej stravy. Je jemná, krémová a ľahko stráviteľná.

4,02 € Detail

Špaldová múka Nominal

Ideálna náhrada klasickej pšeničnej múky.

1,60 € Detail

Špaldová strúhanka BIO

Špaldová strúhanka vysokej kvality.

2,63 € Detail

Strúhanka bezlepková Nutri free

Na obaľavanie, na prípravu zeleninových jedál alebo sladkých plniek.

3,90 € Detail

Strúhanka kukuričná

Kukuričná struhanka bez obsahu lepku.

0,98 € Detail

Tapioková múka - škrob

Bezlepkový škrob, ktorý sa extrahuje z koreňa tropickej rastliny Maniok.

2,27 € Detail

Teffová múka bezlepková

Pýši sa vyváženým pomerom bielkovín a sacharidov.

2,20 € Detail

Tekvicová múka

Bezlepková múka z tekvicových semien.

1,61 € Detail

Základná potravina v ľudskej výžive

Múka je prášok, ktorý je vyrobený mletím obilných zŕn, strukovín alebo iných semien, či časti rastlín. Je hlavnou zložkou chleba a pekárskych výrobkov. Bola základnou surovinou pre mnoho kultúru, pričom sa dbalo o dostupnosť dostatočných zásob. Stala sa hlavnou ekonomickou a politickou komoditou v rôznych časových líniách v širokej histórií ľudstva. Pšeničná je jednou z najdôležitejších zložiek európskej, severoamerickej, indickej a severoafrickej kultúry, a je určujúcou zložkou vo väčšine pekárskych výrobkov. Zatiaľ čo pšenica je základnou surovinou pre nás, kukurica je dôležitá v stredoamerickej kuchyni od staroveku. Raž sa spotrebováva v Strednej Európe a väčšinou je súčasťou iných druhov múk. Zmesi na pečenie a varenie vznikli na základe požiadaviek náročnej civilizácie. Základ tvoria múčne produkty. Zvyšné suroviny sú pridávané na základe výrobku, ktorý sa z nich má pripraviť. Zväčša je to kypriaci prášok, sušené vajcia, cukor, soľ, prírodné arómy, ale aj sušené ovocie a sušené mliečne produkty.

Niečo z histórie...

Podľa archeologických nálezov sa predpokladá, že obilné zrná boli spracovávané už 6000 rokov pred našim letopočtom. V tom čase sa obilie drvilo na primitívnych mlynských kameňoch. Vzniknutý prášok mal rôznu zrnitosť, ale aj zloženie. Nerobil sa veľký rozdiel medzi endospermom, aleurónovými vrstvami a obalovými časťami zrna. Prvý parný mlyn bol spustený už v roku 1879 nášho letopočtu v Londýne. Bol to prelomový krok v mlynárskom priemysle, kedy nastupuje mechanická práca namiesto ľudskej alebo zvieracej. V roku 1930 sa múčne produkty začali fortifikovať. Pridávali sa niektoré minerály ako napríklad železo, ale aj vitamíny niacín, tiamín a riboflavín. Pri rozvoji priemyslu sa do popredia dostával problém správneho skladovania a prepravy. Zrno strácalo na kvalite a menilo sa jeho zloženie. Najväčšie výkyvy spôsobovali práve klíčky, ktoré sú bohaté na mastné kyseliny. Vystavením obilia prílišnému množstvu slnečných lúčov dochádzalo k oxidácií tukov a zrná tuchli. V 19. Storočí dokázali udržať v dobrej kvalite len 6 až 9 mesiacov. To však v priemyselnej výrobe a distribúcií bol veľmi krátky čas.

Spracovanie a zloženie

Obilné zrná sa preosejú od iných semien a nečistôt. Prechádzajú magnetom, kde sa odstránia kovové prímesi. Následne idú do súboru sít, kde sa podľa veľkosti a hmotnosti oddeľujú ostatné nežiaduce elementy. Potom sa zrno zbavuje obalových vrstiev a klíčku. Endosperm a časť aleurónových vrstiev sú hlavným cieľom každého mlynára, pretože sú zdrojom všetkých významných látok, majú výborné vlastnosti a sú základom všetkých múk a zmesí na pečenie a varenie. Tieto časti sa potom drvia na niekoľko stupňov zrnitosti na základe čoho získavame niekoľko typov múčnych produktov. Klíčky a obalové vrstvy majú tiež svoj význam. Klíčky sa využívajú pre vysoký obsah tukov a obaly ako zdroj minerálov a stopových prvkov.

Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dakujem za tovar, ste úžasne šikovná a pružná firma. Som naozaj spokojná a vedia o tom aj moji priatelia a známi.“

D.CH.