Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
Registrácia„Dobrý deň, chcem sa poďakovať za veľlmi ochotný prístup aj za rýchlosť vybavenie.“
Jana Kohutova
Suroviny | |
Kuracie prsia | 500 g |
Mleté, čierne korenie | |
Sladká červená paprika | |
Ružová soľ | |
Plnotučná horčica s fruktózou | 2 čl |
Cuketa | 1/2 |
Vňať z jarnej cibuľky | |
Kvalitná kuracia šunka | cca 14 veľkých plátkov |
Pikantná saláma | cca 12 krúžkov |
Slanina | podľa chuti |
Tvrdý syr (napr. Gouda) | 60 g |
Kari korenie | |
Kokosový olej | |
Zmes na potretie rolády | |
Plnotučná horčica s fruktózou | 1 čl |
Sójová omáčka Tamari | 1 čl |
BIO kečup | 1 čl |
Mleté chilli | podľa chuti |
Ghí BIO - maslový tuk | 1 PL |
Postup:
Mäso si očistíme, naklepeme a okoreníme z oboch strán (soľ, čierne korenie, paprika). Naklepaným mäsom vystelieme formu na tzv. srnčí chrbát, ktorý si vopred vymažeme kokosovým olejom. Mäso musí z formy prevísať a zároveň zakrývať celé dno aj boky formy.
Potrieme ho horčicou, poukladáme plátky šunky, na to salámu, na tenučko nakrájané plátky slaniny (množstvo podľa chuti).
½ cuketu umyjeme a nakrájame na kolieska, ktoré navrstvíme do vnútra rolády, posypeme zľahka kari korením, poukladáme nakrájanú vňať z jarnej cibuľky, navrstvíme na jemno nastrúhaný syr, prikryjeme cca 2 plátkami šunky a všetko zakryjeme mäsom, ktoré nám prevísa z formy.
Ak je potrebné prichytíme niektoré kúsky dreveným špáradlom.
Zakryjeme alobalom (matná strana nahor) a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 ºC – 30 minút.
Odkryjeme a potrieme zmesou: 1 PL roztopeného masla zmiešaného s 1 čl Tamari sójovou omáčkou, 1 čl kečupu, 1 čl horčice a štipka mletého chilli korenia.
Zvýšime teplotu na 200 ºC a dopečieme (30 minút).
Krájame až po miernom vychladnutí, inak sa nám roláda rozpadne.
Používala som formu s rozmermi: 25x10 cm s hĺbkou cca 6 cm.
Dobrú chuť!
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
„Dobrý deň, chcem sa poďakovať za veľlmi ochotný prístup aj za rýchlosť vybavenie.“
Jana Kohutova