Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
Registrácia„Mam pochybnosti vzdy ked kupujem cez internet, ale s vasim obchodom som bola spokojna a nakupim aj nabuduce.“
L. Melicherikova
Suroviny | |
Špaldová múka | 150 g |
Proteínový prášok | 25 g |
Vajcia | 2 kusy |
Ovsené vločky jemné | 25 g |
Arašidové maslo | 30 g |
Čakankový sirup | 15 ml |
Xylitol | Podľa potreby |
Banán BIO | 1 kus |
Jablkové pyré | 120 g |
Čučoriedky | 100 g |
Lyofilizované ovocie | Podľa potreby |
Prášok do pečenia | 1 čajová lyžička |
Mlieko | 100 ml |
Jemný tvaroh | 50 g |
Vonku sa pomaličky prebúdza jarné počasie a s ním sa prebúdzajú aj svieže chute v pečení a varení. Ovocie je nielen zdravá, ale aj lahodná surovina do koláčov, ktorá sa dá využiť do nespočetného množstva chutných receptov. V našom najnovšom recepte sme s pomocou ovocia vykúzlili vynikajúce muffiny z vláčneho cesta, ktoré sa zaručene oplatí vyskúšať aj vo Vašej kuchyni.
1. Na úvod si pripravíme ovocie. Banán rozpučíme vidličkou na jemnú kašu. V prípade, že nemáme dostupné jablkové pyre, možno ho nahradiť nastrúhaním cca 2 väčších jabĺk, ktoré najskôr umyjeme pod vodou a očistíme od šupky.
2. Čučoriedky nakrájame na drobnejšie kúsky.
3. V miske zmiešame banánovú kašu, jablkové pyre a čučoriedky. Následne pridáme vajíčka, tvaroh a arašidové (alebo iné orieškové) maslo. Dôkladne premiešame.
4. Do tekutej zmesy pridáme sypké suroviny: špaldovú múku, proteínový prášok (možno vynechať a nahradiť 25 g ovsených vločiek alebo 25 g špaldovej múky), ovsené vločky (nie je potrebné mixovať) a prášok do pečenia. Opäť dôkladne premiešame.
5. Celú zmes osladíme v množstve podľa potreby Čakankovým sirupom a Xylitolom (alebo cukrom). Premiešame a v prípade potreby môžeme pridať mlieko, aby zmes nebula príliš hustá.
6. Predohreje rúru na 250°.
7. Plech vystelieme papierovými košíčkami na muffiny. Uvedené množstvo by malo vystačiť na približne 12 kusov muffinov.
8. Cestom napĺňame muffinové košíčky do cca 3/4 košíčka.
9. Vrchnú časť muffinov môžeme ozdobiť lyofilizovaným ovocím.
10. Ovocné muffiny pečieme približne 25 minút pri teplote 200°.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
„Mam pochybnosti vzdy ked kupujem cez internet, ale s vasim obchodom som bola spokojna a nakupim aj nabuduce.“
L. Melicherikova