Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Vážení klienti, 28.2 až 1.3.2024 sa sťahujeme do ekologických - takmer bezemisných priestorov.
Z uvedeného dôvodu neexpedujeme, objednávky budú vybavené od 4.3.2024.
Viac info TU
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Pudingy

Bezlepkový puding BIO

Vanilkový, jogurtový, čokoládový; marhuľový a jahodový s kúskami ovocia.

0,71 € Detail

Bezlepkový puding BIO

Ryžový puding bez gluténu - vanilka

2,62 € Detail

Bezlepkový puding Labeta

Prekvapte blízkych neodolateľne chutným dezertom.

0,26 € Detail

Čokoládová pena bez varenia BIO

Lahodná dokonale prepojená s jemne ľahkou a nadýchanou textúrou.

2,46 € Detail

Extra mass puding

Pre športovcov s vysokým výdajom energie.

12,19 € Detail

Krém Bourbon vanilka BIO

Prášok z BIO surovín na prípravu lahodného vanilkového krému.

1,28 € Detail

Puding bezlepkový Amylon

Skvelo chutí teplý aj studený. Je vhodný pre bezlepkovú diétu.

0,58 € Detail

Puding bezlepkový, bezlaktózový

Puding s kokosovým mliekom je vhodný pre osoby s bezlepkovou diétou.

1,38 € Detail

Puding Exclusive

Neobsahuje konzervanty, stabilizátory ani umelé látky.

0,70 € Detail

Pudingový prášok BIO

Pudingové prášky bez pridaných príchutí a aróm.

0,98 € Detail

Ryžový puding bezlepkový BIO

Puding má výnimočne krémovú textúru s jemnou chuťou.

1,28 € Detail

VÝHODY PUDINGU

Puding je dnes obľúbeným dezertom detí i dospelákov. Len ťažko by ste hľadali niekoho, kto nemá rád puding. Dokonca 22. júna sa oslavuje Národný deň vanilkového pudingu a 26. júna zase Národný deň čokoládového pudingu.

Puding je úžasný, či už ako plnohodnotné jedlo alebo sladký dezert. Má krémovú textúru a jemnú hodvábnu chuť, ktorá je pre tento typ jedla veľmi dôležitá. Chutí sladko a prichádza v mnohých príchutiach. Najobľúbenejšou príchuťou je čokoláda, vanilka, jahoda, kokos, banán či pistácia. Väčšina pudingov sa vyrába z mlieka, cukru, aróm a múky. Keďže mlieko je základnou a primárnou zložkou pri výrobe pudingov, hotové pudingy obsahujú všetky makroživiny mlieka. Keď hovoríme o mliečnych výrobkoch, nesmieme zabudnúť na vápnik. Hoci mnohé iné mliečne výrobky sú výrazne lepším zdrojom vápnika ako pudingy, ľudské telo získava tento kľúčový biologický prvok aj z týchto dezertov. Mliečne pudingy sú tiež základnými zdrojmi vitamínov D a B2.

Okrem príjemnej chuti, charakteristickej vône a farebného vzhľadu by pudingy mali mať hodvábnu a hladkú štruktúru, ktorá nie je príliš tekutá a neobsahuje pevné častice. Správna textúra pudingov sa dosiahne pridaním modifikovaného škrobu, gumy guar a karagénu, ktoré majú zahusťujúci účinok. Napriek ich cudzím názvom, ide o látky prírodného pôvodu vyrábané z rastlín. Guarová guma pochádza z guarových semien a má v pudingu dve funkcie: slúži ako zahusťovadlo aj ako stabilizátor. Karagén sa vyrába z rôznych druhov červených rias a v pudingu má tri funkcie: zahusťovadlo, želírovacie činidlo a stabilizátor.

Pudingy sú chvályhodné produkty, ktoré si môžete vychutnať ešte teplé po uvarení, alebo nechať vychladnúť a vychutnávať si ich ako sladký dezert počas horúcich letných dní. Moderné gazdinky používajú pudingy aj ako pudingovú plnku do tortu, alebo na prípravu rôznych dezertov v kombinácii s džemom, ovocím, bobuľami, kokosom, čokoládovými lupienkami a ďalšími prísadami. Pudingy by sa mali skladovať pri teplote 2–6 °C, aby bola ich štruktúra dostatočne hustá na konzumáciu. Ak sú skladované pri izbovej teplote, dezerty majú tendenciu rýchlo skvapalnieť.

NIEČO PRE MILOVNÍKOV ZDRAVÉHO STRAVOVANIA

Vegetariáni a vegáni si obľúbili ako pudingový zákusok aj chia puding, tapiokový puding či lahodný avokádový puding s čokoládou. Hoci ide o „nepravé pudingy”, obsahujú množstvo dôležitých živín a sú taktiež skvelým doplnkom zdravého stravovania. Športovci zase uprednostňujú vo svojej strave proteínový puding s vyšším obsahom bielkovín. Taktiež obľúbenou pochúťkou športovcov je jablkovo-pudingový koláč s tvarohom.

TIP:Ak chcete znížiť množstvo cukru pri príprave pudingu na ½, stačí pridať korenie, napríklad škoricu, kardamon, muškátový oriešok, nové korenie. Dobre poslúži aj prírodný vanilkový či mandľový extrakt, ktoré výrazne zosilňujú sladkosť pripravovaných pokrmov. Túto pomôcku môžete použiť aj pri príprave koláčov, dezertov a iných sladkých pochúťok.

Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Zásielka bola doručená v poriadku, ďakujem za pribalený darček.“

Mária Smolková