Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaNajvýraznejšou vlastnosťou pre alchemilku je pomoc pri ženských problémoch.
Zažite skutočnú silu prírody spolu so spomienkami na rozprávkové detstvo.
Je zmesou tých najkvalitnejších bylín, ktoré v sebe skrývajú bohatstvo pre naše zdravie.
Zmes prírodných bylín je určená na uvoľnenie a prečistenie čelných dutín.
Čaj podľa originálnej receptúry určený mamičkám na podporu dojčenia.
Môže priaznivo vplývať na problémy spôsobené zvýšenou hodnotou kyseliny močovej v krvi.
Zmesi na prípravu bylinného čaju, ktoré pomôžu podporiť normálnu funkciu štítnej žľazy.
Materina dúška je výborná pri prechladnutí, dráždivom kašli i nespavosti.
Pikantný čaj skvelé detoxikačné a antimikróbne účinky.
Lahodne chutný a osviežujúci čaj je ako stvorený pre pohodové chvíle relaxu.
Funkčný čaj z bylín, ktorý pomôže Vášmu telu s upravením acidobazickéj rovnováhy.
Čisto prírodné čaje, ktoré neobsahujú žiadne syntetické príchute ani farbivá.
Čaj priaznivo vplýva na slabšie miesta daného znamenia.
Sú jednoducho špeciálne, podobne ako chvíľa, keď si ich budete vychutnávať.
Uľavuje pri ťažkostiach horných a dolných dýchacích ciest.
Čaje s pôvodnou ajurvédsou receptúrou balené vo vrecúškach po 2g.
Priaznivo vplýva na tzv. jarnú únavu, pomáha jej predchádzať a podporiť osvieženie tela.
Medovka s pohánkou je známa upokojujúcimi vlastnosťami.
Pltnícky BIO čaj ponúka príjemne čistú chuť a vôňu pravých bylín.
Unikátny bylinný čaj je určený pre milovníkov poľovníckeho fachu.
Rakytník spolu s pohánkou tvoria dokonalú harmóniu.
Čajová zmes pripomína dokonalú jedinečnosť lesov a lúk slovenskej prírody.
Bylinný čaj pôsobí blahodárne na činnosť srdcovo-cievneho systému.
Bylinkový čaj je bezkofeínový nápoj vyrobený z výluhu alebo odvaru byliniek, korenia alebo iného rastlinného materiálu s teplou alebo horúcou vodou. Je odlišný od kofeínových nápojov ako je káva a pravé nápoje. Čierne, zelené, biele a žlté druhy sú vyrobené z listov čajovníka. História prípravy siaha až do Starovekého Egypta a Číny. V Číne sa bežne používa názov „Liang cha“. Anglický výraz pochádza z gréckeho slova „tisane“, čo v preklade znamená nápoj vyrobený z perlového jačmeňa. Konzumácia teplých nápojov je zväčša cielená. Sú im pripisované povzbudivé, relaxačné a upokojujúce vlastnosti. Sú súčasťou tradičnej ľudovej medicíny. Pri výbere nápojov je dôležité dbať o ich zloženie. Niektorí ľudia sú totiž citlivý na určité obsahové zložky a môžu vyvolať nežiaduce reakcie. Obmedzený príjem u niektorých typov je hlavne pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Najvyššiu popularitu majú bylinné čaje v Číne, Japonsku, Egypte a v Anglicku. Uvedené štáty majú zriadený najvyšší počet tzv. čajovní na svete. Nápoje môžu byť vyrábané z čerstvých alebo sušených kvetov, listov, semien, koreňov alebo kôry. Pripravujú sa zväčša zaliatím horúcou vodou, pričom sa musia nechať niekoľko minút vylúhovať, aby obsahové látky prešli do nápoja. Čína je jedným z národov, ktorého pitie spomínaných nápojov patrí do tradičnej kultúry. Nápoje sa pripravujú z rôznych častí významných rastlín. Zvyčajne chutí horko alebo jemne sladko. Farba prechádza z tmavohnedej až do čiernej v závislosti od použitej rastliny. Aj keď sa označuje podobným názvom, zvyčajne neobsahuje žiadne percento z rastliny Camellia. Kantončania varia tzv. chladivý nápoj, ktorý je aj súčasťou tradičnej čínskej medicíny. Pije sa za účelom zmiernenia tepla a zvýšenia vlhkosti v tele. Preto je označovaný ako studený nápoj „Liang cha“.
História bylinných nápojov siaha do obdobia pred naším letopočtom. Viaže sa na ňu krátky príbeh zaznamenaný v čínskej kronike. Čínsky cisár, známy ako Shen-Nung si varil nad ohňom vodu v kotlíku, aby ju očistil. Z blízkeho kra mu doň padlo pár lístkov. Cisár si to všimol až po pár minúta varenia, keď zacítil aromatickú vôňu varenej vody. Odvtedy sa začal venovať rastlinám a ich vlastnostiach pri príprave odvarov. Napísal aj knihu, kde vyjadroval svoje názory o ochutnávaní, varení, príprave a odlišnostiach v jednotlivých druhoch nápojov. V Číne je prírodný nápoj pripisovaný ku kryštálu múdrosti, pretože má multifunkčné vlastnosti. Je vnímaný ako nehmotné kultúrne dedičstvo, ktoré musí byť zachované a podporované. V tradičnej čínskej kultúre bol vzťah medzi človekom a prírodou veľmi sledovaný. Začlenenie človeka do prírody sa považuje za konečný cieľ v tradičnej filozofií, takže človek je v skutočnosti jej súčasťou. Ľudia verili, že sa môžu dokonale spojiť s prírodou a využiť jej silu a schopnosť na obranu a udržanie dobrého stavu ľudského organizmu. Na tomto podklade sú položené základy tradičnej ľudovej medicíny a príprava rastlinných nápojov, pričom môže slúžiť k pochopeniu podstaty.
„Zásielku som prevzala, prišla v poriadku a s dodaným tovarom a službami som veľmi spokojná. Ďakujem.“