Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Vážení klienti, posledné zásielky pred Vianocami expedujeme 20.12.2024.
Medzi sviatkami expedujeme tovar priebežne, no iba zo skladových zásob. Zatvorené máme iba 2 dni: 23.12 a 31.12.2024.
Prajeme vám pokojné prežitie Vianoc a všetko dobré v Novom roku 2025.
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Sladké pečenie

Cejlónska škorica BIO

Tá skutočná a pravá ceylónska škorica v BIO kvalite.

10,93 € Detail

Badyán BIO

Vôňa a chuť plodov je sladká a pripomína sladké drievko.

3,81 € Detail

Bourbon vanilka mletá v dóze BIO

Patrí k najkvalitnejším druhom vanilky na svete.

7,29 € Detail

Cejlónska škorica BIO SUM

Tento druh škorice sa označuje aj ako skutočná, či pravá škorica.

4,05 € Detail

Citrónová kôra BIO Biovita

Bez umelých prísad, aromatická, vhodná pri pečení.

1,45 € Detail

Citrónová kôra kandizovaná BIO

Chemicky neošetrené citróny z kontrolovaného eko poľnohospodárstva.

2,60 € Detail

Citrónová kôra SanusVia BIO

Citrónová kôra ponúka osviežujúcu arómu a citrusovú príchuť.

3,40 € Detail

Citrónová kôra strúhaná BIO

Citrónová kôra je vyrobená šetrným usušením nastrúhanej kôry citrónov.

1,92 € Detail

Citrónový cukor BIO

Má obdobné použitie strúhanej citrónovej kôry ako prísada na varenie a pečenie.

0,36 € Detail

Citrónový krém Bio vegan

Vynikne na tanieri v kombinácii s čokoládovými a bielymi dobrotami.

6,98 € Detail

Čokoláda kúsky Natural

Čokoládové kúsky sú skvelou voľbou pri pečení a príprave chutných delikatés.

4,90 € Detail

Čokoládové tyčinky BIO - posyp

BIO čokoládový posyp zo 100% čistého organického kakaa.

2,18 € Detail

Cukor ochutený BioNebio

Cukor je výborný pomocník pri pečení koláčov, dezertov alebo palaciniek.

0,90 € Detail

Cukor škoricový s fruktózou

Cukor vhodný na pečenie, do kaší aj kávy.

0,32 € Detail

Jedlá sóda

Hydrogénuhličitan sodný E 500 - Sóda bikarbóna.

1,33 € Detail

Korenie na domácu štrúdľu

Má ľahko korenistú chuť bez pridaného cukru.

1,94 € Detail

Kypriaci prášok z vínneho kameňa BIO

Výborne nahradí klasický kypriaci prášok pri príprave bezlepkového pečiva.

2,32 € Detail

Perníkové korenie

Lahodná, aromatická a vyvážená zmes nielen vianočného korenia.

1,88 € Detail

Perníkové korenie BIO - zmes korenia

Príjemnou arómou navodzuje vianočnú atmosféru a dobrú náladu.

3,81 € Detail

Pomarančová kôra kandizovaná BIO

Očarí výraznou aromatickou ovocnou chuťou.

2,60 € Detail

Punč - koreniaca zmes

Aromatická zmes s kúskami sušeného ovocia a korenia.

2,72 € Detail

Rastlinná šľahačka

Výborne sa hodí na palacinky, pudingy a rôzne druhy koláčov.

3,68 € Detail

Škorica BIO

Nádherne prevonia vzduch a zahreje telo i ducha.

3,40 € Detail

Škoricový cukor BIO

Pozostáva z trstinového cukru a mletej škorice.

0,36 € Detail

Sladké pečenie BIO - zmes korenia

Lahodná zmes sa používa na pečenie sladkých dobrôt.

3,32 € Detail

Topping čakankový

S vysokým obsahom vlákniny a nízkym obsahom cukru a tuku.

5,40 € Detail

Vanilkový cukor BIO

S trstinovým cukrom a pravou vanilkou.

0,50 € Detail

Vanilkový cukor light

S fruktózou a prírodnou vanilkou vhodný pre diabetikov.

0,44 € Detail

Varené víno - koreniaca zmes

Pripravte si lahodne teplý nápoj vhodný na dlhé, chladné večere.

2,01 € Detail

Želatína biela BIO

Želatína biela BIO je vhodná na varenie a pečenie nasladko i naslano.

1,62 € Detail

HISTÓRIA PEČENIA

Pečenie uspokojuje chuťové poháriky ľudí už tisíce rokov. Dnes už narodeniny nie sú úplné bez narodeninovej torty. Tak isto aj vianočné sviatky bez vianočného pečenia. Vedeli ste, že história koláčov siaha až do staroveku? Vtedajšie koláče boli dosť odlišné od tých dnešných. Koláče boli v dávnych dobách skôr chlebové a na dodanie sladkosti sa do nich pridával cukor alebo med. Šlo o veľmi jednoduché pečenie zákuskov, ktoré mali za úlohu nasýtiť. Dnes hrá pečenie neoddeliteľnú úlohu v modernom živote. Či už máte radi pečenie od nuly, alebo skôr uprednostňujete kúpu hotových výrobkov, sladký dezert je vždy dobrý nápad.

TIPY NA ZDRAVÉ PEČENIE

Objavte zdravý svet pečenia. Prinášame vám 5 jednoduchých tipov na zdravé pečenie zákuskov. Pomocou týchto tipov, ktoré zvýšia výživovú hodnotu a zároveň si zachovajú rovnakú skvelú chuť, môžete premeniť ktorýkoľvek zo svojich obľúbených dezertov na zdravšiu pochúťku. Tieto tipy fungujú aj na bezlepkové pečenie.

  • Skúste vymeniť až ½ cukru v recepte za ovocie. Ovocie obsahuje prírodné cukry, ktoré sú skvelé na dodanie sladkosti pečivu, spolu s množstvom vlákniny a živín. Nahraďte cukor vo svojom recepte jablčným pretlakom, strúhaným jablkom alebo roztlačeným banánom v pomere 1:1. Pri tejto výmene budete musieť jemne doladiť množstvo tekutiny vo svojom recepte. Zvyčajne stačí znížiť množstvo tekutiny (mlieka, vody) o ¼. Táto výmena funguje najlepšie s muffinmi, brownies, na pečenie bábovky i na pečenie medovníkov. Vďaka ovociu sa dá hravo vytvoriť aj lahodný cheesecake bez pečenia.
  • Vymeňte časť oleja v recepte za grécky jogurt. Dezert tak získa viac vápnika a vitamínu D. Vyberte si obyčajný nesladený jogurt s nižším obsahom cukru a nebojte sa použiť grécky jogurt, ktorý obsahuje tuk. V porovnaní s beztukovým jogurtom dodá dezertu krémovejšiu konzistenciu. Grécky jogurt je vhodný aj na pečenie torty.
  • Použite zdravšiu múku, aby ste pridali viac živín, ako je vláknina, vitamíny skupiny B, draslík a železo. Skúste nahradiť napríklad polovicu bielej múky celozrnnou múkou. Celozrnnú múku pred pridaním do receptu preosejte, aby dezert získal vzdušnejšiu konzistenciu. Miešajte cesto len do tej miery, aby sa ingrediencie spojili (celozrnná múka obsahuje viac lepku ako biela múka a nadmerné miešanie môže spôsobiť tvrdosť koláča).
  • Pri výbere čokolády vsaďte na horkú čokoládu. Pre najzdravšiu možnosť hľadajte horkú čokoládu s najmenej 70% kakaovej sušiny. Tmavá čokoláda na pečenie obsahuje oveľa viac zlúčenín nazývaných flavonoidy. Flavonoidy sú typom antioxidantov, ktoré pracujú na mikroúrovni tým, že chránia naše bunky pred poškodením.
  • Nahraďte vajíčko rastlinnou vychytávkou. Chcete pridať do koláčov viac rastlinných zložiek a znížiť množstvo tuku? Namiesto vajec použite chia semienka alebo ľanové semienko zmiešané s trochou vody. Pečeniu však neprinesú kysnutie (objem a nafúknutie), preto do receptu pridajte ešte 1/4 až 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva alebo sódy.

Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Bol som príjemne prekvapený rýchlosťou, akou to bolo celé vybavené i e-mailom s podacím číslo. Vaša služba bola priam fantastická.“

Ľubomír