Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaPôsobí priaznivo na funkciu močového ústrojenstva a močových ciest.
Čisto prírodné čaje, ktoré neobsahujú žiadne syntetické príchute ani farbivá.
Ovocno-bylinný čaj s bohatým zastúpením čučoriedok, šípok a osviežujúcej mäty.
Z panensky čistej ovocnej zmesi prirodzenou cestou posilní váš im. systém.
Ovocný čaj Čučoriedka s aróniou vyniká lákavo príjemnou vôňou.
Na spríjemnenie pohodových chvíľ kedykoľvek počas dňa.
Zažite príjemné okamihy v spoločnosti lahodného ovocného čaju.
Vitamínový čaj pre deti od ukončeného 9. mesiaca.
Skvelo pôsobí na celý nervový systém a vitalitu.
Podporujú imunitný systém, obranyschopnosť organizmu.
História čaju je fascinujúca a ponúka skvelý pohľad do histórie nášho sveta. Tento nápoj bol prvýkrát objavený v Číne. Svojimi aromatickými a chuťovými vlastnosťami si získal postupne obľubu na celom svete. Patrí medzi najobľúbenejšie nápoje civilizácie. V priebehu storočí sa zber, spracovanie, príprava a podávanie týchto nápojov značne menilo. Staršie civilizácie využívali jeho vlastnosti pri rôznych obradoch. Neskôr sa čínsky cisár rozhodol pre obľúbenosť nápoja podporovať pestovanie a vybudovať miesta, kde si každý v krajine môže dopriať jeho lahodnú chuť. Rozšíril sa aj v Japonsku, kde bol využívaný japonskými kňazmi pri meditácií. Čoskoro sa vyvinul japonský obrad, ktorý mal prísne pravidlá spôsobu prípravy a stolovania nápoja. Po priradení Indie pod nadvládu Anglicka sa nápoj dostal aj do Európy. Našiel si veľkú obľubu vo všetkých vrstvách spoločenstva. Stal sa súčasťou každodenného života a britským zvykom. Na posedenie popoludní sa najpopulárnejšie stali tzv. „English Breakfast tea“ a Earl Grey tea“. K anglickým raňajkám sa stoloval čierny typ spolu s mliekom a cukrom. Obsah niektorých látok mal pomôcť povzbudiť ľudí v popoludňajších hodinách alebo kedykoľvek počas dňa.
Pravý nápoj s pomenovaním čaj sa vyrába z rastliny Camellia sinensis. Názov získali aj nápoje pripravené z rôznych iných častí bylín, ale aj stromov a krov. Na svete je niekoľko stoviek druhov spomínaných nápojov. Pravé väčšinou rozdeľujeme na biele, zelené, čierne a oolong. Biely je veľmi cenný a drahý. Získava sa totiž z púčikov a najmladších čajových listov rastliny Camellia sinensis. Je minimálne spracovávaný, kedy sa lístky a púčiky naparia a sušia. Neobsahuje veľa kofeínu, je svetlej farby a má príjemnú chuť. Zelený sa vyrába zberom lístkov, sušením a tepelným spracovaním, tak, aby sa zastavila fermentácia. Po uvarení má jemne žltozelené až tmavozelenú farbu a trávnatú chuť. Oolong sa nazýva tiež wulong a je podávanú v čínskych reštauráciách. Lístky sú zámerne podrvené ešte pred fermentáciou. Je známy svojom sladkou vôňou. Čierny je najrozšírenejší zo spomínaných nápojov. Výroba zahŕňa usušenie lístkov, valcovanie a dlhú fermentáciu. Okrem už spomínaných sú obľúbené aj rooibos, maté, kvitnúce alebo rôzne zmesi. Rooibos je červený typ, ktorý má typickú orechovú a prirodzene sladkú chuť. Pochádza z Afriky. Maté pochádza z Argentíny a vyrába sa z cezmíny paraguajskej. Nápoj sa pripravuje horúci alebo studený. Môže byť dochutený alebo v zmesi inej rastliny. Pije sa cez drevené slamky. Odlišné sú tzv. ovocné čaje. Predstavujú zmes lístkov Camellia sinensis a sušených plodov, alebo obsahujú len ovocie. V niektorých prípadoch ide len o aromatizovaný typ. Nápoje zo sušeného ovocia sú skvelým osviežujúcim prostriedkom. Správne vyrobený a pripravený nápoj obsahuje veľa významných látok. Obľubu si našli hlavne u detí a sú dobrou náhradou sladených nápojov.
„Ďakujem, som spokojná s doručeným tovarom a s rýchlosťou vybavenia objednávky.“