Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaPriaznivo vplýva na hormóny štítnej žľazy a stimuluje štiepenie tukov.
Vkĺznite do sveta mora a vychutnajte si čaro Nori rias v BIO kvalite.
Môžete ich pridať do polievok a zeleninových jedál na zvýraznenie chuti.
Jemný zelený prášok z čerstvých lístkov mladého jačmeňa v BIO kvalite.
Patria do skupiny superpotravín, sú bohatým zdrojom vitamínov.
Minerálna bomba do každej nátierky, či polievky - Nori, Wakame.
Je vynikajúcim zdrojom beta-glukánov a triterpénov (kyselina ganoderová)
Morské riasy sú označenie pre rôzne druhy morskej zeleniny, od rias až po morské rastliny. Používajú sa už tisíce rokov. Najmä v ázijskej kuchyni, a to v Japonsku, Kórei a Číne. Predpokladá sa, že existuje viac ako 10 000 druhov morských rias, čo odráža ich obrovskú rozmanitosť, ako v chuti, tak aj v nutričnej hodnote. Najpopulárnejšími druhmi morských rias sú nori riasy, ktoré sa sušia v plátoch a sú obľúbené na výrobu sushi. Medzi ďalšie bežné odrody patria: červené riasy agar, dulse riasy, aramé riasy, wakamé riasy, riasa kelp a spirulina. Morské riasy si môžete vychutnať čerstvé, sušené, varené alebo vo forme prášku.
Veľkú pozornosť si zaslúži riasa kelp. Hnedá riasa kelp je známa aj ako kombu riasa a pochádza zo severného Japonska. V Japonsku sa konzumuje vo väčšine jedál a hovorí sa, že prispieva k nadpriemernej dĺžke života Japoncov. Aké má kelp účinky? Často sa označuje aj ako „superpotravina z mora“, pretože obsahuje 10-krát viac vápnika ako mlieko a viac vitamínu C ako pomaranče. Kelp obsahuje prírodnú vlákninu nazývanú alginát, o ktorej štúdie zistili, že môže zabrániť vstrebávaniu tuku v črevách o 75 %. Ide o perfektný doplnok na udržanie hmotnosti. Okrem toho ide o skvelú pomôcku pri vypadávaní vlasov, hlavne kvôli vysokému obsahu jódu. Môže sa použiť do štiav, jogurtov či smoothies, pridať do varenia a iných pokrmov.
TIP: Keďže sú morské riasy bohaté na minerálny jód, sú obzvlášť užitočné pre tých, ktorí dodržiavajú vegánsku diétu alebo prevažne rastlinnú stravu. Morské riasy sa líšia v obsahu jódu, pričom niektoré odrody, ako napríklad kelp, majú vyššie množstvá. Riasy je preto ideálne konzumovať iba 1-krát týždenne.