Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Lyofilizované ovocie (sušené mrazom)

Chrumkavé ovocie a orechy v čokoláde

Ovocie a orechy sú maximálne chrumkavé, voňavé a plné chutí.

5,85 € Detail

Lyofilizované ovocie - drť

Môžete ho konzumovať priamo, alebo ho jednoducho znovu hydratovať.

6,74 € Detail

Lyofilizované ovocie - sušené mrazom

Jahody, maliny, čučoriedky, višne, slivky, marhule, černice, arónia, čierne ríbezle, melón

2,51 € Detail

Lyofilizované ovocie MIX

Predstavujeme ideálnu alternatívu k nezdravým sladkostiam.

10,58 € Detail

Lyofilizované ovocie Natu

Lyofilizované ovocie si zachováva čerstvosť, chuť aj vôňu pôvodného ovocia.

3,21 € Detail

Ovocie mrazom sušené

Oceníte v raňajkovej kaši, pudingu, jogurte alebo granole.

3,47 € Detail

ČO JE TO LYOFILIZÁCIA ALEBO SUŠENIE MRAZOM?

Lyofilizácia má veľmi dlhú históriu. Už v 15. storočí používali Inkovia proces lyofilizácie, kedy úrodu skladovali na horských výšinách Ánd. V dôsledku nízkych teplôt plodiny zamrzli a nízky atmosférický tlak vo vysokých nadmorských výškach spôsobil, že sa ľad pomaly vyparoval. Týmto spôsobom sa z plodín odstránila voda a vydržali tak dlhú dobu. Počas druhej svetovej vojny sa lyofilizácia používala na prepravu krvi. Lyofilizácia tak umožnila transport krvi na veľké vzdialenosti bez potreby súčasného chladenia. Tento proces sa neskôr aplikoval aj na penicilín.

V súčasnosti sa lyofilizácia využíva najmä na výrobu chrumkavých pochúťok, teda mrazom sušeného ovocia. Keď sa ovocie suší mrazom, najskôr sa zmrazí pri veľmi nízkej teplote. Potom sa aplikuje tlak a teplo, čím sa pomaly odstráni takmer všetka vlhkosť. Hoci tento proces extrahuje obsah vody z ovocia, ponecháva živiny takmer úplne nedotknuté. V skutočnosti výskum lyofilizovaných potravín ukazuje, že akékoľvek straty živín sú minimálne a že lyofilizované ovocie a zelenina majú vysoký obsah vlákniny a antioxidantov.

VÝHODY MRAZOM SUŠENÉHO OVOCIA

  • Ľahké a pohodlné: Mrazom sušené ovocie vám umožní vziať si bohatú výživu so sebou kdekoľvek. Zvyčajne sa balí do malých, ľahko prenosných obalov a zmestí sa do kabelky alebo do vrecka. Keďže lyofilizované ovocie je krásne naporciované, nebudete sa musieť zaoberať neporiadkom z banánových šupiek, pomarančových šupiek a jadierok z jabĺk. Skvelé, však?
  • Výrazná ovocná chuť: Vedeli ste, že mrazom sušené ovocie chutí výraznejšie ako čerstvé? Sila chute a vône je totiž umocnená prirodzeným dozrievaním ovocia na slnku a zberom úrody až vo fáze dokonalej zrelosti.
  • Dlhá trvanlivosť: Vedeli ste, že mrazom sušené ovocie má obdivuhodnú trvanlivosť? Vydrží oveľa dlhšie ako čerstvé ovocie a zachováva si v sebe všetky výživné látky po celú dobu.
  • Variabilnosť využitia: Lyofilizované ovocie sa v kuchyni môže využívať podobne ako čerstvé. Pri kontakte s vodou nadobudne pôvodnú podobu. Je vhodné na priamu konzumáciu. Svoje využitie nájde aj pri príprave chutných kaší, nápojov, smoothie, sorbetov, čaju, pri pečení, v RAW kuchyni aj pri kulinárskom experimentovaní.

Medzi najobľúbenejšie druhy mrazom sušeného ovocia patria jednoznačne: maliny sušené sušené mrazom (lyofilizované maliny), jahody sušené mrazom (lyofilizované jahody), mango sušené mrazom (lyofilizované mango) či banán sušený mrazom (lyofilizované banán).

Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Práve som obdržala zásielku, ďakujem, spokojnosť nadmieru, ako v podstate vždy, ked od Vás nakúpim. ďakujem aj za pozornosti navyše.“

Daša Tirolová