Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaZeleninový vývar bez kvasnicového extraktu a dochucovadiel.
Z jedného balenia pripravíte vývar, alebo ochutíte váš obľúbený pokrmy.
BIO cereálne guličky vyprážané na organickom slnečnicovom oleji.
Guličky do polievky sú pomocníkom pre chrumkavé a jemné obohatenie chuti.
Všetky bujóny sú zložené z tých najkvalitnejších surovín a sú plné zeleniny.
Jednoduchý a rýchly spôsob, ako pridať chuť a textúru pokrmom.
Bujón je francúzske slovo a znamená vývar. Najčastejšie sa vyrába z dehydrovaného mäsového alebo zeleninového vývaru. Kocky bujónu sú v podstate odparené, kondenzované bujóny v tvare kocky, ktoré po pridaní do vody vytvoria vývar.
Prvú bujónovú kocku vytvoril v roku 1908 švajčiarsky výrobca potravín Julius Maggi a nazval ju „bouillonwürfel”. Myšlienkou bujónu bolo poskytnúť jedlám výnimočnú chuť umami bez toho, aby sa musel pripravovať lahodný vývar úplne od začiatku. V priebehu desaťročí sa kocky bujónu stali v niektorých kultúrach základnou zložkou. Napríklad v strednej a západnej Afrike sa kocky bujónu často používajú na prípravu klasických jedál. V celej Indii sa pridávajú do kari a polievok. V Mexiku sú obľúbenou voľbou pri príprave ryže a kuracieho enchiladas.
Zlisovanie sušeného mäsa, soli a korenín do trvanlivej potravinovej kocky je pravdepodobne taká stará technika, ako samotné varenie. Domorodí Američania sa už dlho spoliehali na ich „pemmican”, prehistorickú tyčinku z mäsa, živočíšneho tuku, ovocia a orechov, ktorú konzumovali na cestách. Na Divokom západe v 50. rokoch 19. storočia si pocestní balili do vrecúšok kusy sušeného hovädzieho mäsa, soli a sušených chili, aby ich uvarili vo vode v kempingoch (čo je vlastne predchodca obľúbeného jedla chilli con carne).
Bujón do polievky bol tak veľmi rozšírený, že sa niekoľko francúzskych šéfkuchárov v polovici 19. storočia pokúsilo patentovať ich vlastné „prenosné polievkové kocky“. No neúspešne.
Dnes sú známe už aj rôzne zeleninové bujóny, ktoré sa stali obľúbencami u vegetariánov a vegánov.
TIP: Pri výbere bujónu vsaďte na bujón bez glutamanu. Medzi najobľúbenejšie pokrmy s týmto pomocníkom v súčasnosti patria: vývar z bujónu, jednoduchá polievka z bujónu (bujónová polievka) a omáčka z bujónu.
„S Vašimi produktami, službami a zákazníckym prístupom som veľmi spokojná, preto Vás priebežne odporúčam aj ďalším potenciálnym zákazníkom - rodine, známym. Tí ktorí už cez Váš obchod nakúpili, sú tiež spokojní. Takže Vás budem odporúčať naďalej a ďakujem za spoluprácu.“