Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaŠpaldové krúpy sú chutné, výživné a spĺňajúcim aj súčasnú racionálnu výživu.
Patrí k diétnym bezlepkovým plodinám s vysokým obsahom bioaktívnych látok.
Je zdrojom hodnotných výživných látok a rutínu. Posilňuje cievy a žily.
Patrí k najzdravším a uznávaným superpotravinám s bezlepkovým zložením.
Nemala by chýbať v žiadnom jedálničku. Je považovaná za diétnu potravinu.
Lúpané proso - výživná a ľahko stráviteľná potravina zásaditého charakteru.
Ľahko stráviteľná plodina bohatá na bielkoviny, vlákninu, vitamíny a minerálne látky.
Komplexný zdroj bielkovín, vlákniny, vitamínov a minerálov. Má jemnú orechovú chuť.
Druh obilniny, ktorej sa často hovorí aj ,,Jóbove slzy“ alebo ,,biela perla Východu“.
Je mimoriadne bohatá na bielkoviny, železo, vápnik, vitamíny skupiny B, vlákninu.
Dnes sú najviac preferované bezlepkové obilniny, ktoré vyhľadávajú bezlepkáči aj milovníci zdravého stravovania. Medzi obilniny bez lepku patrí napríklad amarant, pohánka, pšeno, quinoa či slzovka.
Amarant je skupina viac ako 60. rôznych druhov obilnín. Tieto obilniny boli kedysi považované za základnú potravinu v civilizáciách Inkov, Mayov a Aztékov. Amarant je klasifikovaný ako pseudocereália, čo znamená, že technicky nejde o obilné zrno ako je pšenica alebo ovos, ale zdieľa porovnateľný súbor živín a používa sa podobným spôsobom. Jeho zemitá, oriešková chuť sa dobre hodí do rôznych jedál. Amarant sa môže konzumovať samostatne. Vhodný je aj do kaše či v kombinácii s mliekom a medom.
Pohánka tiež patrí do skupiny potravín bežne nazývaných pseudocereálie. Napriek svojmu názvu nie je pohánka príbuzná pšenici a je teda bezlepková. Pohánka sa stala populárnou ako zdravá potravina vďaka vysokému obsahu minerálov a antioxidantov. Pohánka sa podieľa na zlepšení kontroly hladiny cukru v krvi. Hodí sa ako skvelá príloha k jedlu. Môže sa tiež pridávať do cereálnych zmesí či raňajkových kaší.
Pšeno je ďalšia skvelá obilnina, ktorá sa vo veľkej miere konzumuje v rozvojových krajinách Afriky a Ázie. Pšeno sa považuje za prastaré obilie. Má viacero výhod oproti iným plodinám, vrátane odolnosti voči suchu a škodcom. Získalo si veľkú popularitu, pretože je bez lepku a môže sa pochváliť vysokým obsahom bielkovín, vlákniny a antioxidantov. Pšeno sa hodí na prípravu kaše, koláčov, dezertov, nákypov, šalátov, fašírok aj ako samotná príloha.
Quinoa je tradičnou kultúrnou plodinou Južnej Ameriky. Pre jej obyvateľov je rovnako cenná, ako pre nás pšenica alebo raž. Quinoa neobsahuje lepok a aj vďaka tomu si našla miesto v zdravej výžive. Quinoa je silným zdrojom plnohodnotných bielkovín, vitamínov, minerálnych látok a stopových prvkov. Hodí sa na prípravu kaše, koláčov, dezertov, nákypov, šalátov, fašírok aj ako samotná príloha.
Slzovku možno ľahko prehliadnuť vďaka vzhľadu podobnému tráve. Nesie zrnká v tvare slzy, ktoré sa stávajú zdrojom (základnej) potravy mnohých domorodých obyvateľov, najmä vo vysokohorských oblastiach. Slzovka je všestranná obilnina. Má príjemnú jemnú chuť, vďaka čomu je skvelou prísadou do polievok a vývarov. Zrno sa môže pomlieť na múku a použiť na výrobu chleba, cestovín a kaše. Jej pomleté zrná možno upražiť a premeniť na kávu alebo čaj a ďalej spracovať a fermentovať na víno.
„Ďakujem za rýchle vybavenie mojej objednávky a za bonusové darčeky. Potešili :)“