Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaBetain zvyšuje hladinu kys. chlorovodíkovej, a tak zabezpečiť správne trávenie.
Stimuluje imunitný systém, aby bojoval proti zápalom v tele a zlepšuje trávenie.
Blahodárne pôsobí na funkciu čriev, metabolizmus, trávenie a vyprázdňovanie.
Antioxidačný bylinný džem pre posilnenie imunitného systému
Sušený podzemok Alpinie liečivej s účinkami podobnými zázvoru.
Výživový doplnok na podporu trávenia a normálnej funkcie dýchacieho systému.
Doplnok stravy pre podporu činnosti tráviaceho systému.
Unikátny prírodný prostriedok na boj s tráviacimi problémami.
Tráviaci enzymatický doplnok výživy, ideálny pri občasných prejavoch s pálením záhy.
Má pozitívny vplyv na trávenie, činnosť žalúdka, čriev črevnú mikroflóru.
Podporuje správne trávenie, pomáha proti žalúdočným bolestiam.
Unikátna zmes bylín, ktorá podporuje normálne fungovanie tráviaceho systému.
Pomáha upokojiť podráždenie hrdla, úst, tráviaceho traktu, ale aj pokožky.
Vreckové, nosné inhalátory s obsahom 100% prírodných BIO éterických olejov.
Pôsobí ako významný antioxidant a priaznivo vplýva na látkovú premenu.
Kapsule naplnené dehydrovaným práškom zo suchého podzemku kurkumy.
8 starostlivo vybraných kmeňov probiotických baktérií so špeciálnou kombináciou.
Metabolizmus cukrov, látková výmena, hladina cukru v krvi.
Koreň je zdrojom vzácnych trieslovín, glykozidov, silíc, živice a vosku.
Sa používa predovšetkým na zmiernenie rôznych tráviacich ťažkostí (napr. nadúvanie).
Organizmus ochladzuje a pomáha pri problémoch s tráviacou a nervovou sústavou.
Podpora pri únave, zívaní a nesprávnej činnosti žalúdka.
6 bakteriálnych kultúr špeciálne vyvinutú pre ľudí s histamínovou intoleranciou.
Zdroj polyfenolických látok, intenzívne inhibičné účinky na trávenie.
Samodiagnostický test na stanovenie protilátok Helicobacter pylori v krvi.
Probiotický prášok s vlákninou a 5 kultúrami produkujúcimi kyselinu mliečnu.
Jej pravidelné žuvanie dezinfikuje ústa, pôsobí priaznivo na celý tráviaci trakt.
Trávenie zahŕňa mechanické a chemické spracovanie prijatej potravy na jednoduché látky, ktoré sa ľahšie absorbujú do krvi a sú lepšie využiteľné. Tento proces prebieha formou katabolizmu, čo predstavuje rozklad veľkých molekúl zložitej štruktúry na menšie a jednoduchšie. Tráviaci systém je u človeka dlhý približne 9 metrov. Proces začína mechanickým drvením potravy zubami a zvlhčením slinami. Sliny obsahujú amylázy, ktoré začínajú štiepenie sacharidov. Prehĺtaním a pohybmi pažeráka sa nadrvená strava posúva do žalúdka, kde pomocou kyseliny chlorovodíkovej pokračuje rozkladný proces. Prítomné proteázy začínajú rozklad proteínov. Svaly žalúdka tlačia potravu ďalej do tenkého čreva. V prvej časti, ktorú nazývame dvanástorník, prichádza k vstrebávaniu rozložených látok, jednoduchých zlúčenín a rozkladom proteínov pôsobením žlče a pankreatických štiav. Pomocou peristaltiky čriev sa pohybuje strava smerom k hrubému črevu, pričom sú z nej maximálne využívané všetky obsiahnuté látky. Následne je vylúčená z tela von. Celý proces trvá niekoľko desiatok minút až hodín v závislosti od druhu prijatej stravy. Je rozdelený do niekoľkých fáz. Začína sa kefalickou fázou, ktorá zahŕňa prípravu organizmu na príchod jedla a mechanické spracovanie potravy. Zrakom dochádza k stimulácií mozgovej kôry. Vôňa spolu s chuťou dáva podnet hypotalamu a predĺženej mieche. Prichádza k nárastu žalúdočnej sekrécie tráviacich komponentov až o 39%. Proces pokračuje žalúdočnou fázou, ktorá trvá približne 1 až 4 hodiny. Dochádza k roztiahnutiu žalúdka a zníženiu pH. Acetylcholín stimuluje uvoľňovanie množstva žalúdočných štiav. pH žalúdku je v tejto fáze v rozmedzí medzi 1 až 3. Poslednou fázou je črevná fáza a rozdeľuje sa na excitačnú a inhibičnú. Natrávená potrava zaplní dvanástorník a pylorický zvierač bráni prechodu ďalšej stravy, pokiaľ sa prichádzajúca dokonale nespracuje. V tenkom čreve pomáhajú pri rozklade žlč, pankreatické a črevné šťavy. Žlč slúži na emulgáciu tukov a neutralizáciu spracovávanej potravy. Pochádza z pečene a je ukladaná v žlčníku. Pankreatické šťavy vylučuje pankreas a sú zdrojom amyláz, lipáz a trypsínu. Tieto enzýmy sa podieľajú na ďalšom rozklade sacharidov, lipidov a proteínov. Črevné šťavy pochádzajú z črevných žliaz a podporujú ďalší rozklad. Tenké črevá sú známe svojom peristaltikov, pomocou ktorej sa posúva natrávená potrava do hrubého čreva. V hrubom čreve pôsobia predovšetkým črevné baktérie, ktoré štiepia ešte niektoré látky a cez sliznicu sú spolu z vodou absorbované do krvi. Črevo sa končí konečníkom. Natrávenina sa stáva tvrdou a sústredí sa v konečníku do doby, kým sa neuvoľní a nevylúči sa cez otvor z tela von. Náhlemu úniku bráni análny zvierač.
Proteíny sú látky zložitej štruktúry. Aby ich ľudské telo vedelo využiť, musí ich rozložiť na jednoduchšie zlúčeniny. Trávenie proteínov prebieha v žalúdku a dvanástorníku. Na ich rozklade sa podieľajú enzýmy pepsín, trypsín a chymotrypsín. Z proteínov získavame polypeptidy, ktoré sa ďalej štiepia na aminokyseliny. Rozklad tukov sa môže začať už v ústach, kde niektoré lipidové zlúčeniny štiepi slinná lipáza na diglyceridy. Zvyšok sa spracováva v tenkom čreve a to najmä vplyvom pankreatickej lipázy a žlče. Z jednej molekuly triglyceridov získa organizmus 3 mastné kyseliny a jednu molekulu glycerolu. Sacharidy sa rozkladajú pomocou slín a pankreatických štiav. Pomáhajú pri tom amylázy, laktázy a sacharázy.
„Ďakujem za rýchle vybavenie mojej objednávky a za bonusové darčeky. Potešili :)“