Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSušený mangový prášok vyniká medovou vôňou a kyslou citrusovou chuťou.
Silné a aromatické - jedna z najzaujímavejších a nezabudnuteľných aróm.
Vavrín je obľúbený predovšetkým ako korenisté korenie s citrusovým nádychom.
Tento druh škorice sa označuje aj ako skutočná, či pravá škorica.
Špeciálny typ Indickej minerálnej soli KALA NAMAK využívanej ako korenie.
Príjemne pikantná chuť horčičných semienok je vítaná vo všetkých kuchyniach.
Dodávajú jedlu pikantnú, aromatickú, rustikálnu chuť a vôňu, ktorá je jedinečná.
Sušené semená z jedlých kvetov Kapucínky väčšej (známa aj ako záhradná či indická žerucha).
Muškátový orech sa pre svoju výraznú vôňu používa v menších dávkach.
Patrí k najcennejším koreninám. Sladko-pikantná chuť, s jemnými tónmi klinčekov.
Jedlám dodávajú úžasnú sladkú chuť a majú výborné antioxidačné účinky.
Využíva sa nielen v kulinárstve, ale aj ako bylina na podporu zdravia.
Jedlám prináša vôňu škorice, muškátového orecha a klinčekov.
Indické korenie, ktoré je neoddeliteľnou zložkou karí a mango chutney (čatní).
Exotické korenie, ktoré môže pridať nový rozmer nielen slaným ale aj sladkým pokrmom.,
Má silnú arómu a štipľavú chuť. V Indickej kuchyni je toto korenie kľúčovým prvkom.
Jedlám ako sú polievky, omáčky alebo marinády, dodáva úžasnú nezameniteľnú chuť.
Na celom svete sa pri varení používa viac ako 100 korenín. Koreniny sú významnou súčasťou stravovania, pretože sa radia medzi koncentrované zdroje antioxidantov. Antioxidanty pomáhajú udržiavať zdravie na mikroúrovni tým, že chránia naše bunky pred poškodením. Či už použijete korenie čerstvé alebo sušené, stále získate prospešné zlúčeniny. Odborníci poukazujú na to, že vyprážanie alebo grilovanie môže znížiť množstvo antioxidantov v korení, zatiaľ čo varenie alebo dusenie potravín s korením môže v skutočnosti zvýšiť hladinu antioxidantov v koreninách.
Šafran patrí k najstarším a najvzácnejším koreniam na svete. Pigmenty na báze šafranu sa našli na 50 000 rokov starých maľbách v severozápadnom Iráne. O šafrane sa hovorí, že vyčaruje romantiku, kráľovskú hodnosť a jemnosť, kdekoľvek sa objaví. Alexander Veľký sa dokonca kúpal v šafrane, aby si vyliečil rany z boja.
V súčasnosti patrí k najobľúbenejším koreniam vďaka jemnej medovej chuti a vôni. Červeno-oranžové blizny šafranu pochádzajú z krásneho kvetu Crocus sativus. Získanie šafranu z týchto kvetov je zdĺhavý ručný proces, preto je jedným z najdrahších korenín. Šafran je zásobárňou antioxidantov a rôznych živín, ako je vitamín A a B12, kyselina listová, meď, železo, vápnik, draslík, mangán, horčík a zinok. O šafrane sa hovorí, že má jedinečný potenciál posilniť zdravie, vitalitu a pohodu.
Toto exotické korenie prináša nový rozmer slaným i sladkým pokrmom. Šafran korenie sa používa ako súčasť sladkostí, dezertov, syrov, šalátov, omáčok, polievok, ryže, čaju, miešaných nápojov, ale aj v kozmetickom priemysle, kde sa využíva najmä kvôli svojej medovej vôni a žltému sfarbeniu. Za spomenutie stojí chutné šafránové rizoto, šafránová omáčka či šafránový čaj.
TIP: Medzi ďalšie významné koreniny patrí: kajenské korenie, koriander korenie, čierne korenie, kurkuma korenie, biele korenie a mnoho ďalších. Všetky tieto koreniny nájdete v našej bohatej ponuke.
„Ďakujem, som spokojná s doručeným tovarom a s rýchlosťou vybavenia objednávky.“