Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Jedlé oleje a tuky, prírodné

Arašidový olej

Prírodný olej z podzemnice olejnej.

5,24 € Detail

Kokosový olej na varenie

Kokosový tuk na varenie, je určený na viacnásobné použitie.

5,49 € Detail

Mandľový olej prírodný

Prírodný (pure), lisovaný mandľový olej.

4,46 € Detail

Olej z hroznových jadier Rinatura

Prírodný olej z hroznových jadier.

4,87 € Detail

Olej z pšeničných klíčkov Rinatura

Priateľ vašej pokožky!

6,76 € Detail

Olej z vlašských orechov

Prírodný olej z vlašských orechov.

6,72 € Detail

Palmový tuk Natural

Predlžuje trvanlivosť výrobkov, pomocník pri výrobe čokoládových polev.

0,89 € Detail

Slnečnicový olej

Dodá šmrnc zeleninovým šalátom alebo cestovinám.

3,16 € Detail

SPRÁVNY VÝBER OLEJA

Aký je najzdravší olej na varenie? Túto otázku ste si určite položili aspoň raz v živote. Pravdou je, že niektoré oleje sú najvhodnejšie na restovanie, zatiaľ čo iné oleje môžu byť perfektné do šalátov a zvýrazňovať ich chuť. Niektoré oleje môžu dokonca fungovať lepšie, keď sa použijú ako základ vašich obľúbených dipov a dresingov. A iné oleje sú zas perfektné, ak sa používajú pri starostlivosti o pokožku. Nie je potrebné hromadiť všetky zdravé oleje, ale možno vám prospeje, ak budete mať po ruke tie najchutnejšie.

Veľmi chutným olejom je arašidový olej, ktorý sa vyrába z arašidov. Aj keď si väčšina ľudí pod pojmom arašidy predstaví orechy, v skutočnosti patria do čeľade strukovín. Arašidový olej je cenovo dostupný a ponúka lahodnú orieškovú chuť a vôňu. Existuje niekoľko druhov arašidového oleja, z ktorých každý je vyrobený inou technikou a ponúka širokú škálu chutí. Od jemných a sladkých, až po silné a orechové. Takmer polovicu arašidového oleja tvoria zdravé mononenasýtené tuky. Arašidový olej, ktorý sa tradične používa v ázijských jedlách, je ideálny na opekanie mäsa, grilovanie, pečenie zeleniny či vyprážanie. Okrem lahodnej chuti je arašidový olej skvelým zdrojom vitamínu E.

Tekvica je obľúbenou jesennou pochúťkou, ale vo forme oleja ponúka oveľa viac. Tekvicový olej sa objavuje vo všetkom, od jedál až po kozmetické výrobky. Aké má tekvicový olej účinky? Ponúka kardiovaskulárnu podporu, ako aj hydratáciu pokožky, hormonálnu rovnováhu a mnoho ďalších benefitov. Podobne ako olivový olej má relatívne nízky bod horenia. Pri zahriatí začne uvoľňovať škodlivé voľné radikály. To znamená, že nie je ideálny na varenie pri vysokej teplote. Vynikajúci je však v marinádach alebo ak sa ním poleje pečená zelenina či rôzne dipy.

Slnečnicový olej je zlatistej farby a jemnej chuti, čo z neho robí veľmi obľúbený všestranný olej. Používa sa pri varení, vyprážaní aj pečení zákuskov. Je perfektný aj pri výrobe olejových dresingov, ako aj rastlinných nátierok a margarínov. Najnovší výskum ukázal, že slnečnicový olej ponúka vysoký obsah tuku nazývaného kyselina olejová. Preto sa považuje za najstabilnejší olej. Má jemnú chuť, takže ho môžete použiť do akéhokoľvek jedla.

Mandľový olej ponúka telu neskutočne veľa výhod pre zdravie pokožky a vlasov. Aké má mandľový olej účinky? Je silným zdrojom antioxidantov, vitamínov a ďalších živín nachádzajúcich sa v mandliach, ktoré sú dôležité pre zdravie pokožky. Používa sa najmä pri starostlivosti o telo ako mandľový olej na tvár, mandľový olej na telo, mandľový olej pre bábätká (na masáž) alebo ako mandľový olej na vlasy.

Medzi ďalšie často vyhľadávané oleje na trhu patria aj: palmový tuk, olej z hroznových jadier, olej z pšeničných klíčkov či olej z vlašských orechov.

AKO SKLADOVAŤ OLEJE?

Pokiaľ ide o skladovanie kuchynských olejov, vyhnite sa blízkosti sporáka. Niektoré oleje môžu žltnúť, ak sú vystavené svetlu, teplu a kyslíku. Namiesto toho skladujte olej na chladnom a tmavom mieste. Pre najlepšiu kvalitu a chuť sa snažte olej spotrebovať do jedného roka od zakúpenia (niektoré oleje bude potrebné spotrebovať ešte skôr). Víno sa vekom zlepšuje, ale kvalita oleja sa starnutím oslabuje.

Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobry deň,dakujem za rychle vybavenie mojej objednavky potešila ma nasa postarka uz hned zrana,dakujem“

Evka Baloghová