Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaVanilkový, jogurtový, čokoládový; marhuľový a jahodový s kúskami ovocia.
Skvelý zdroj vlákniny, ľahko stráviteľných sacharidov a vitamínov
Chutná tyčinka vyrobená z prirodzene bezlepkových surovín, ovocný podiel 75%.
Zdravšia varianta sladkých dobrôt pre tých najmenších aj milovníkov maškrtenia.
Talianske cukrárske piškóty zo špaldovej múky, posypané trstinovým cukrom .
Sú sladené organicky - javorovým sirupom, ktorý dodáva výnimočnú sladkú chuť.
Lízanky sú základom detských obľúbených pochúťok a cukrárskeho priemyslu už veľmi dlho. Prvú formu lízanky vymysleli pravdepodobne naši predkovia žijúci v jaskyniach, ktorí zbierali med z úľov pomocou palíc. Ďalší a o niečo pokročilejší vývoj lízaniek nastal v staroveku. Číňania, Arabi a Egypťania používali med na konzervovanie ovocia a orechov. Táto zmes sa vyrábala na paličke, aby sa dala ľahšie jesť, keďže časom stuhla.
V stredoveku šľachtici jedli varený cukor palicou. V tejto dobe sa cukor nevyrábal vo veľkých množstvách, čo z neho robilo veľmi drahú a luxusnú pochúťku, prístupnú len bohatým. Krátko po skončení stredoveku sa to zmenilo, keď sa zlepšila technológia a cukrová trstina sa pestovala vo veľkom.
V 17. storočí v Anglicku sa už predávali „predchodcovia dnešnej lízanky” po celom Londýne. Tieto sladké pochúťky boli vyrobené z mäkkých cukroviniek. Hoci mali tieto cukríky inú štruktúru a s najväčšou pravdepodobnosťou aj vzhľad ako dnešné moderné lízanky, koncept bol rovnaký. Lahodná, sladká pochúťka, ktorá sa dá zmaškrtiť bez toho, aby narobila neporiadok a užijú si ju deti i dospelí.
Začiatok 20. storočia priniesol modernú lízanku. O tom, kto prvý vyrobil tvrdé cukríky na paličke, odkiaľ sa vzal názov lízanka a kto ako prvý vynašiel stroj na ich výrobu, sa vedú mnohé debaty. Čo vieme s istotou, je, že počas prvej polovice 20. storočia bolo v továrňach po USA niekoľko rôznych ľudí, ktorí pomáhali vyrábať lízanky tak, ako ich poznáme dnes. Bradley Smith v roku 1908 pomenoval tieto cukríky „Lolly Pops” podľa miestneho pretekárskeho koňa a požiadal o ochrannú známku na tento názov.
Ako na zdravé maškrtenie?
TIP:Ak vaše deti milujú tradičné slovenské sladkosti, ako je makovník, šišky, perník či medovníky, viete hravo znížiť množstvo cukru v recepte na ½. Stačí pridať korenie, napríklad škoricu, kardamon, muškátový oriešok, nové korenie. Dobre poslúži aj prírodný vanilkový či mandľový extrakt, ktoré výrazne zosilňujú sladkosť pripravovaných pokrmov.
„Dobrý deň, chcem sa poďakovať za expresné dodanie môjho tovaru. Ako vždy všetko na 1*. Ešte raz ďakujem a pekný deň.“