Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaKrémová verzia organického balzamikového octu na dotvorenie chutí a vône.
Je výsledkom skvasenia čerstvo vylisovaného muštu demeter jabĺk.
Tajomstvo lahodných zaváranín spočíva v zmesi na zaváranie uhoriek.
Na prípravu neodolateľne dobrej marinády, obohatí domáce majonézy a omáčky.
Ocot z organicky pestovanej a fermentovanej ryže za použitia kvasníc Koji
Ocot je kyslá kvapalina vyrábaná fermentáciou zriedených alkoholových produktov. Používa sa v mnohých kultúrach ako korenie aj konzervačný prostriedok. Dnes je bežnou zložkou dochucovadiel, ako je horčica, kečup, majonéza a základnou zložkou čatní, marinád a iných omáčok. Môže byť vyrobený z rôznych surovín, vrátane sladového jačmeňa, ryže a jablčného muštu. Ako však napovedá jeho názov, bol pravdepodobne najskôr vyrobený z vína. Slovo ocot pochádza zo starofrancúzskeho slova vinaigre, čo znamená „kyslé víno“.
Ocot je starý ako civilizácia sama. Jeho stopy sa našli v egyptských urnách z obdobia okolo roku 3000 pred Kristom. Babylonské zvitky zaznamenávajúce používanie octu sa datujú ešte skôr, približne do roku 5000 pred Kristom. V staroveku bol známy ako „víno chudobných“. Dnes zostáva ocot dôležitým dochucovadlom v európskych, ázijských a iných tradičných kuchyniach sveta. Funguje tiež ako ľudový „liek” a ako prírodný čistiaci prostriedok v domácnosti a herbicíd.
Vedeli ste, že ocot môže byť vyrobený z akéhokoľvek zdroja obsahujúceho cukor, ktorý bol premenený na alkohol? Každá odroda octu má charakteristickú farbu a chuť v závislosti od suroviny, z ktorej bol vyrobený. Medzi najobľúbenejšie druhy patria:
TIP: Biely ocot zriedený vodou sa často používa ako prírodný čistiaci prostriedok v domácnosti. Je obzvlášť užitočný na čistenie minerálnych usadenín na skle a iných hladkých povrchoch.
„Zásielka bola dnes doručená. Ďakujem za super rýchle a spoľahlivé služby.“