Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaIdeálny doplnok do rôznych jedál, šalátov alebo ako samotná príloha.
Výživná japonská špecialita poteší skutočných gurmánov.
Pomôže vykúzliť zaujímavú a exotickú chuť tradičných, čínskych mäsových pokrmov.
Krémové kokosové mlieko s obsahom až 90% kokosovej dužiny.
Získava sa z čerstvých, zrelých kokosových orechov priamo zo Srí Lanky.
Výborne sa hodí na obaľovanie mäsa, rýb, morských plodov, zeleniny a húb.
Je charakteristická svojou kvetinovou vôňou a veľmi jemnou chuťou.
Tradičná japonská fermentovaná omáčka zo sójových bôbov, praženej pšenice a vody.
Pasta stvorená pre ozajstných gurmánov a milovníkov exotických špecialít.
Nie nadarmo vznikol výrok: koľko ľudí, toľko chutí“. Každý štát, národ alebo etnikum má rozličné typy stravovania, ktoré sa líšia v základných surovinách, prísadách, ale aj v príprave. Ázijská kuchyňa je štýl, ktorý sa najviac odvoláva na východoázijskú kuchyňu, ale je tiež rozdelená do niekoľkých malých oblastných štýlov, ktoré sú zakorenené v národoch a kultúrach regiónov. Hlavné okruhy tvoria východná, juhovýchodná, južná, stredná a stredného východu. Do východnej patrí Čína, Japonsko, Kórejsky poloostrov a do juhovýchodnej Kambodža, Laos, Thajsko, Vietnam, Indonézia, Malajzia, Singapur a Filipíny. Južná predstavuje Indiu, Barmu, Srí Lanku, Bangladéš a Pakistan.
Japonsko a ich jedlo, príprava a spôsob stravovania sú v súčasnosti veľmi vyhľadávané. Tradičné pokrmy sú založené na ryži a polievke „Misoshiru“, ale aj ďalších jedál. Špecifické je aj stolovanie a jedálne súpravy. Príprava jedál často kladie dôraz na sezónnosť surovín, ktoré predstavujú najmä ryby, nakladaná a varená zelenina. Ryby sú súčasťou všetkých tradičných jedál. Podávajú sa buď tepelne upravené alebo surové v podobe sushi alebo sashimi. Obľúbené sú najmä ryžové rezance a hovädzie mäso Sukiyaki. Pretože Japonsko je ostrovný národ obklopený oceánom, jeho ľudia vždy využívali bohatú ponuku morských plodov. V minulosti Japonci nekonzumovali okrem rýb skoro žiadne iné mäso. Tradičnou sladkosťou Japonska bolo tzv. wagashi, ktoré okrem špecifických prísad základ tvorí pasta z červenej fazule. Špecifickým nápojom je ryžové víno, ktoré sa používalo v minulosti k obradovým slávnostiam. Zaujímavosťou je, že sa pokrmy pripravujú s minimálnou alebo žiadnou dávkou oleja. Tradičné jedlá boli zvyčajne ochutené so sójovou omáčkou, octom, cukrom a soľou. Z korenín sa využívali zázvor a červená paprika. Ako doplnok k jedlám sa pripravovali rôzne typy omáčok, ako napríklad wasabi.
Thajskú kuchyňu tvoria zmiešané prvky niekoľkých juhovýchodných tradícií. Kladie sa v nich dôraz na ľahkú prípravu jedál so silnými aromatickými zložkami. Korenistosť thajských pokrmov je dobre známa po celom svete. Rovnako ako aj v iných ázijských kuchyniach, aj tu má rovnováha, pestrosť a detail veľký význam. Jedlo je špecifické pre svoju bilanciu 3 až 4 základných chuťových zmyslov v každej naservírovanej miske, čo znamená kyslé, sladké, slané a horké pokrmy oddelene. Pri príprave sa používajú čerstvé bylinky a koreniny. Najpoužívanejšie sú listy koriandra, citrónová tráva, bazalka a mäta. Ďalšie sú závislé od regiónu, ale patria sem zázvor, galanga, kurkuma, cesnak, sója, šalotka, biele a čierne korenie a čili. Ako prílohy sa pripravujú rôzne typy pást a omáčok. Základ tvorí tzv. rybia omáčka, ktorá sa vyrába z fermentovaných rýb, voňavého korenia a soli. Ďalej sú známe thajské čili pasty, sójové omáčky a ryžové rezance.
Indonézske pokrmu sú rôznorodé. Celú Indonéziu tvorí až 6000 obávaných ostrovov. Ázijská kuchyňa je známa ryžou a samozrejme táto surovina nechýba ani v strave obyvateľov ostrovov. Veľká časť spôsobov prípravy a surovín je ovplyvnená kultúrou a vierovyznaním. Okrem ryže sa konzumujú škrobnaté hľuzy ako sladké zemiaky, zemiaky a maniok. Rozšírené je aj obilie. Rozšírená je listová zelenina, medzi ktorú patrí špenát, papája a listy manioku. Na prípravu jedál sa využíva mäso z byvolov, kôz, oviec a z hydiny kačice. Obľúbené je kokosové mlieko a koreniny ako muškátový oriešok, muškátový kvet, klinček a pandan.
„Dobrý deň, chcem Vám veľmi pekne poďakovať za perfektne a rýchlo vybavenú objednávku a tiež za taštičku plnú milých drobností, veľmi ste ma potešili. Prajem celému Vášmu tímu nech sa Vám dobre darí v práci aj v osobnom živote.“