Biocare
Tel. objednávky
Odborná poradňa
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Ázijská kuchyňa

Badyán

Významné korenie čínskej a vietnamskej kuchyne.

2,23 € Detail

Bambusové výhonky

Bambusové výhonky nakrájané na prúžky a konzervované vo vode.

1,52 € Detail

BIO Kokosové mlieko

Kokosové mlieko na varenie alebo pitie.

3,27 € Detail

Fazuľa Mungo naklíčená

Chutný doplnok do polievok, omáčok a šalátov.

1,35 € Detail

Fazuľové rezance sklenené

Bezlepkové rezance z fazuľovej múky.

1,12 € Detail

Japonské cestoviny

Japonské, bezvaječné rezance vyrobené podľa tradičných receptúr.

2,72 € Detail

Jazmínová ryža

Ryžové zrnká veľmi čisté, mierne lepivé s typickou arómou.

1,53 € Detail

Korenička LIEN YING

Sklenené koreničky, ktoré si vo Vašej kuchyni určite nájdu svoje miesto!

1,14 € Detail

Korenie piatich vôní

Pomôže vykúzliť zaujímavú a exotickú chuť tradičných, čínskych mäsových pokrmov.

1,21 € Detail

Lotosový koreň

Japonské, sušené plátky koreňa Lotosu.

7,76 € Detail

Miso BIO

Fermentovaná sójová pasta plná prospešných baktérií.

3,23 € Detail

Mlieko kokosové 90% Creola de Coco

Krémové kokosové mlieko s obsahom až 90% kokosovej dužiny.

1,64 € Detail

Mlieko kokosové Premium vegan

Mlieko kokosové Premium vegan
Novinka

Získava sa z čerstvých, zrelých kokosových orechov priamo zo Srí Lanky.

2,22 € Detail

Morské riasy

Kombu, Arame, Wakame, Dulse, Hijiki.

3,71 € Detail

Nori plátky

Vcelku poslúžia ako vynikajúci obal na sushi.

4,67 € Detail

Ocot ryžový

Z jazmínovej ryže na dochutenie jedál a šalátov.

1,47 € Detail

Rezance Mie-Nudeln pšeničné instantné BIO

Rezance Mie-Nudeln pšeničné instantné BIO
Novinka

Instantné pšeničné rezance v Bio kvalite a rýchlou a jednoduchou prípravou.

2,06 € Detail

Ryža Jasmínová natural BIO

Je charakteristická svojou kvetinovou vôňou a veľmi jemnou chuťou.

1,98 € Detail

Ryža na sushi

Dobre lepivá ryža s typickou farbou na prípravu sushi.

1,60 € Detail

Ryžové cestoviny

Thajské bezlepkové cestoviny z ryžovej múky.

1,95 € Detail

Ryžový papier

Jedlý krehký papier na prípravu sushi, závitkov a iných pokrmov.

1,03 € Detail

Sójová omáčka Shoyu San-J BIO

Tradičná japonská fermentovaná omáčka zo sójových bôbov, praženej pšenice a vody.

1,97 € Detail

Sójová omáčka Tamari

Omáčka so sójových bôbov na dochucovanie.

2,59 € Detail

Umeocot

Alternatívna náhrada octu z fermentovanych sliviek umeboshi.

1,76 € Detail

Voda kokosová z mladých orechov BIO

Voda kokosová z mladých orechov BIO
Novinka

Prirodzene čistá priehľadná tekutina získaná z mladých zelených kokosových orechov.

1,76 € Detail

Wasabi pasta

Ostrá pasta zo zeleného chrenu.

2,44 € Detail

Zmes zeleninová ASIA bezlepková

Zmes zeleninová ASIA bezlepková
Novinka

Bezlepková zmes vhodná pre prípravu čínskych jedál.

2,13 € Detail

Jedlo a človek

Nie nadarmo vznikol výrok: koľko ľudí, toľko chutí“. Každý štát, národ alebo etnikum má rozličné typy stravovania, ktoré sa líšia v základných surovinách, prísadách, ale aj v príprave. Ázijská kuchyňa je štýl, ktorý sa najviac odvoláva na východoázijskú kuchyňu, ale je tiež rozdelená do niekoľkých malých oblastných štýlov, ktoré sú zakorenené v národoch a kultúrach regiónov. Hlavné okruhy tvoria východná, juhovýchodná, južná, stredná a stredného východu. Do východnej patrí Čína, Japonsko, Kórejsky poloostrov a do juhovýchodnej Kambodža, Laos, Thajsko, Vietnam, Indonézia, Malajzia, Singapur a Filipíny. Južná predstavuje Indiu, Barmu, Srí Lanku, Bangladéš a Pakistan.

Japonský svet jedla

Japonsko a ich jedlo, príprava a spôsob stravovania sú v súčasnosti veľmi vyhľadávané. Tradičné pokrmy sú založené na ryži a polievke „Misoshiru“, ale aj ďalších jedál. Špecifické je aj stolovanie a jedálne súpravy. Príprava jedál často kladie dôraz na sezónnosť surovín, ktoré predstavujú najmä ryby, nakladaná a varená zelenina. Ryby sú súčasťou všetkých tradičných jedál. Podávajú sa buď tepelne upravené alebo surové v podobe sushi alebo sashimi. Obľúbené sú najmä ryžové rezance a hovädzie mäso Sukiyaki. Pretože Japonsko je ostrovný národ obklopený oceánom, jeho ľudia vždy využívali bohatú ponuku morských plodov. V minulosti Japonci nekonzumovali okrem rýb skoro žiadne iné mäso. Tradičnou sladkosťou Japonska bolo tzv. wagashi, ktoré okrem špecifických prísad základ tvorí pasta z červenej fazule. Špecifickým nápojom je ryžové víno, ktoré sa používalo v minulosti k obradovým slávnostiam. Zaujímavosťou je, že sa pokrmy pripravujú s minimálnou alebo žiadnou dávkou oleja. Tradičné jedlá boli zvyčajne ochutené so sójovou omáčkou, octom, cukrom a soľou. Z korenín sa využívali zázvor a červená paprika. Ako doplnok k jedlám sa pripravovali rôzne typy omáčok, ako napríklad wasabi.

Tradície Thajska

Thajskú kuchyňu tvoria zmiešané prvky niekoľkých juhovýchodných tradícií. Kladie sa v nich dôraz na ľahkú prípravu jedál so silnými aromatickými zložkami. Korenistosť thajských pokrmov je dobre známa po celom svete. Rovnako ako aj v iných ázijských kuchyniach, aj tu má rovnováha, pestrosť a detail veľký význam. Jedlo je špecifické pre svoju bilanciu 3 až 4 základných chuťových zmyslov v každej naservírovanej miske, čo znamená kyslé, sladké, slané a horké pokrmy oddelene. Pri príprave sa používajú čerstvé bylinky a koreniny. Najpoužívanejšie sú listy koriandra, citrónová tráva, bazalka a mäta. Ďalšie sú závislé od regiónu, ale patria sem zázvor, galanga, kurkuma, cesnak, sója, šalotka, biele a čierne korenie a čili. Ako prílohy sa pripravujú rôzne typy pást a omáčok. Základ tvorí tzv. rybia omáčka, ktorá sa vyrába z fermentovaných rýb, voňavého korenia a soli. Ďalej sú známe thajské čili pasty, sójové omáčky a ryžové rezance.

Niečo z Indonézie

Indonézske pokrmu sú rôznorodé. Celú Indonéziu tvorí až 6000 obávaných ostrovov. Ázijská kuchyňa je známa ryžou a samozrejme táto surovina nechýba ani v strave obyvateľov ostrovov. Veľká časť spôsobov prípravy a surovín je ovplyvnená kultúrou a vierovyznaním. Okrem ryže sa konzumujú škrobnaté hľuzy ako sladké zemiaky, zemiaky a maniok. Rozšírené je aj obilie. Rozšírená je listová zelenina, medzi ktorú patrí špenát, papája a listy manioku. Na prípravu jedál sa využíva mäso z byvolov, kôz, oviec a z hydiny kačice. Obľúbené je kokosové mlieko a koreniny ako muškátový oriešok, muškátový kvet, klinček a pandan.

Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobry deň,dakujem za rychle vybavenie mojej objednavky potešila ma nasa postarka uz hned zrana,dakujem“

Evka Baloghová