Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaZdroj živín v organickej kvalite, nazývaný aj ako blackstrap melasa.
Predstavuje sladidlo modernej generácie s vysokým obsahom vlákniny.
Sirup z agáve BIO tmavý je prírodným mexickým sladidlom na báze fruktózy.
Sladidlo novej generácie, vysoký obsah vlákniny a nízky glykemický index.
Na trhu existuje množstvo zdravých alternatív cukru vo forme sirupov. Väčšina sladidiel má stále vysoký obsah sacharidov. Preto je najlepšie dopriať si zdravé sirupy s mierou ako súčasť zdravej a vyváženej stravy.
Snáď najobľúbenejším zdravým sirupom je javorový sirup. Aké má javorový zloženie? Javorový sirup sa získava zo šťavy javorového stromu a patrí medzi čisto prírodné sladidlá. Vyniká výraznou sladkou chuťou a sladkastou vôňou. Aké má javorový sirup použitie? Ponúka vysoký obsah antioxidantov a dá sa použiť v rôznych jedlách, od nápojov až po dezerty. Ide o skvelý doplnok k mnohým jedlám, ako sú palacinky, toasty či wafle. Javorový sirup sa odporúča aj na chudnutie a detox.
Datlový sirup predstavuje čoraz viac obľúbený potravinový trend. Aké má datľový sirup účinky? Datlový sirup môže nahradiť akékoľvek sladidlo v každom recepte, ktorý si dokážete predstaviť. Tento hustý, tmavý sirup má komplexnú chuť a prirodzenú sladkosť, ktorá je menej sladká ako med, agávový alebo javorový sirup. Melasová chuť datľového sirupu dokáže viac ako len osladiť pečivo a omáčky. Posilňuje ich. Neobsahuje žiadne prísady a tvoria ho len výživné datle. S nádychom karamelu, hnedého cukru a vanilky premení datľový sirup každé smoothie, dressing a koláčik na niečo skutočne jedinečné. Ďatlový sirup je skvelou vitamínovou bombou pre tehotné ženy.
Agávový sirup alebo agáve sirup je ďalšou vynikajúcou voľbou k zdravému životnému štýlu. Agávový nektár obsahuje nízky obsah fruktózy a má o niečo sladšiu chuť ako iné sirupy. Okrem toho má vyšší obsah živín a obsahuje aj enzýmy a minerály, ktoré potešia telo. Jeho jedinečná chuť obohacuje svojou sladkosťou najrôznejšie jedlá. Od palaciniek až po dezerty.
Skvelou náhradou javorového sirupu je trstinová melasa. Husté a bohaté sladidlo sa chváli hlbokou a komplexnou chuťou. Melasa je vlastne tmavý, hustý sirup. Vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe cukru. Je tiež bohatá na živiny a môže pomôcť zvýšiť denný príjem vitamínov a minerálov, vrátane mangánu, medi a horčíka. Aké má melasa použitie? Dá sa použiť pri pečení a varení, ako aj pridávať do nápojov a smoothies. Ide o skvelé sladidlo, najmä ak hľadáte komplexnejšiu chuť.
Jačmenný slad je nerafinované tekuté sladidlo vyrobené z namočeného a naklíčeného jačmeňa. Má výraznú chuť a konzistenciu, ktorá je podobná melase. Pre svoju „sladovú“ chuť a hustú, lepkavú konzistenciu je bežnou náhradou melasy. Často sa objavuje aj v chutných receptoch na celozrnný chlieb. Niektorí ľudia používajú jačmenný sladový sirup namiesto cukru na osladenie rôznych jedál, ako sú grilovacie omáčky, raw dezerty či koláče. Jačmenný slad alebo sladenka je perfektnou náhradou medu pri pečení, keďže včelí med by sa nemal zahrievať na vysokú teplotu. A čo jačmenný slad a lepok? Jačmenný slad obsahuje lepok a preto nie je vhodný pre celiatikov.
Medzi ďalšie veľmi obľúbené zdravé sirupy so širokou škálou pozitívnych účinkov patria: ryžový sirup, kukuričný sirup, figový sirup či čakankový sirup.
„Pekny den vam prajem som velmi spokojna s rychlostou vybavenia objednavky aj s kvalitou vasich sluzieb a aj s vyrobkami ktore ponukate.“