Biocare
Tel. objednávky
Odborná poradňa
0 0,00 €
Vážení klienti, objednávky vybavujeme priebežne, no počítajte prosím s dlhšími dobami dodania.
Dočasne neponúkame osobný odber u nás v sklade v Trnave. Z kapacitných dôvodov nerobíme tel. objednávky a doobjednávky produktov do už vystavených objednávok.
Ďakujeme za porozumenie, tím BioCare.sk
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Nápoje, víno, pivo

Ajurvédsky horúci instantný nápoj BIO

Instantný horúci nápoj s prírodným, jemne mletým práškom z ovocia Amalaki.

9,90 € Detail

Aloe Vera nápoj BIO

Aloe Vera nápoj BIO
Novinka

Pridanou hodnotou Aloe Vera sú detoxikačné vlastnosti a priaznivý vplyv na imunitu.

1,44 € Detail

Arónia víno polosuché BIO

Polosuché ovocné víno z priamo lisovaných plodov arónie BIO.

8,29 € Detail

Bilínska minerálna voda

Bilínska minerálna voda
Novinka

Obľúbená rýdzo alkalická voda.

1,12 € Detail

Brezová šťava BIO

Chutný nápoj plný množstva zdraviu prospešných látok.

2,26 € Detail

Brezová voda BIO

Organická brezová šťava - chuť divokej prírody.

2,05 € Detail

Cappuccino s kokosovým mliekom BIO

Skvelá alternatíva ľadovej kávy sa ideálne hodí v horúcich letných mesiacoch.

2,68 € Detail

ChariTea BIO

Pre milovníkov pravého čaju z organicky pestovaných ingrediencií.

1,93 € Detail

Dojčenská voda

Dojčenská voda
Novinka

Je vhodná pre deti, tehotné ženy i seniorov.

1,19 € Detail

Džús rakytník 100% BIO

Nápoj plný vzácnych látok a nutrientov v čistej a prírodnej podobe.

16,99 € Detail

Hot drink bylinný

Príjemne a účinne uvoľňuje dýchacie cesty.

5,38 € Detail

Isis limonády BIO

Neobsahujú pridané látky, umelé farbivá, príchute ani konzervanty.

1,24 € Detail

JAMI drink

Je skvelou alternatívou pitného režimu detí k sladeným nápojom.

10,99 € Detail

Kokosová voda 100%

Z ručne zbieraných mladých kokosových orechov s extra hydratačnou silou.

1,16 € Detail

Kokosová voda BIO

Prémiová kokosová voda tej najvyššej kvality.

2,38 € Detail

Kokosová voda oCoco BIO

Čistá, prírodná kokosová voda vyrobená z mladých kokosových orechov.

2,56 € Detail

Kombucha BIO

Živý, kvasinkový nápoj prirodzene plný probiotík, enzýmov a aminokyselín.

1,97 € Detail

Kombucha zelený čaj fermentovaný

Nealkoholický fermentovaný nápoj pripravený z kombuchovej kultúry.

1,30 € Detail

Ľadový čaj BIO

Ovocný nápoj s aromatickým výťažkom čierneho čaju s ovocnou šťavou.

1,44 € Detail

Lemonaid BIO

Čerstvá šťava zo zrelých plodov, perlivá voda a štipka cukrovej trstiny.

1,93 € Detail

Matcha shake BIO

Prírodný energetický nápoj je zdrojom vitamínov, minerálov, vlákniny a železa.

1,49 € Detail

Medovina

Medové víno vyrobené prírodným kvasením.

5,74 € Detail

Minerálna voda VOSS 800ml v skle

Zloženie radí prémiovo kvalitnú vodu k najčistejšej vode na svete.

4,79 € Detail

Ružová voda BIO

Pitná ružová voda v organickej kvalite.

6,19 € Detail

Šungit

Prirodný čistič vody z Karelska.

12,34 € Detail

Sýtený nápoj BIO

Praktická fľaša s lahodným sýteným nápojom v BIO kvalite.

1,29 € Detail

Sýtený nápoj z kombuchy BIO

Obsahuje živé kultúry čajovej huby kombucha a probiotických kultúr.

2,31 € Detail

Varené víno instantná koreniaca zmes

Aromatická, rozpustná zmes na ochutenie obľúbeného vareného vína.

1,34 € Detail

Vincentka

Prírodná morská minerálna voda.

1,11 € Detail

Dlhoveká história

Víno má bohatú históriu. Siaha tisíce rokov do ľudskej histórie. Najstaršie archeologické nálezy pochádzajú zo 6. tisícročia pred našim letopočtom a našli sa v Gruzínsku. Boli odkryté rôzne nádoby a rozbitá keramika, ktorá obsahovala stopy nápoja. Najrozšírenejšie bolo v časoch najväčšej slávy Ríma a Grécka. Veľkú úlohu hralo v náboženstve. Červené bolo úzko spájané s krvou. Preto sa v Egypte rozšírilo aj pomenovanie nápoj bohov. V Číne bývalo miešané s ryžou, aby sa rozšírila rozmanitosť kvasených nápojov. Šírenie vinárskej kultúry na západ bol pravdepodobne zabezpečený vďaka Feníčanov. Vyvážali ho do Egypta odkiaľ sa dostalo do celého Stredomoria. Boli objavené aj vraky, v ktorých sa našli neporušené nádoby naplnené rôznymi druhmi nápojov. V minulosti sa vyrábalo víno BIO. Nepoužívali sa žiadne chemické postreky a vinič prirodzene rástol a rozvíjal sa bez umelých hnojív. V súčasnosti sa ľudská civilizácia vracia k tomuto spôsobu výroby. Procesom sa získavajú veľmi kvalitné a špecifické vína, ktoré sa líšia nielen kvalitou, ale aj senzorickými vlastnosťami. Prvýkrát bol oxid siričitý na sírenie využitý Rimanmi, kedy sa veľmi veľa pozmenilo na celom procese výroby. Pivo je jedným z najstarších pripravených svetových nápojov. Jeho prvovýroba sa datuje už do ranného neolitu asi okolo roku 9500 pre naším letopočtom. Bolo pripravené z obilnín a bolo uvádzané aj v prvých písomných zmienkach starovekého Iraku a Egypta. Prvé dôkazy o používania jačmeňa pri výrobe pochádzajú z roku 3500 pred našim letopočtom. Nápoj sa šíril svetom pomocou germánskych a keltských kmeňov. Samozrejme opäť to bolo pivo BIO, pretože pri pestovaní základných surovín sa nepožívali žiadne postreky a umelé hnojivá.

Zaujímavosti...

Víno je alkoholický nápoj vyrobený z kvaseného hrozna alebo iného ovocia. Prírodná rovnováha bobúľ hrozna, najmä obsah cukrov, kyselín, enzýmov, vody a iných živín, umožňujú prirodzené kvasenie. Kvasinky spotrebovávajú cukry a prevádzajú ich na alkohol a oxid uhličitý. Rôzne odrody vínnej révy a kmeňov kvasiniek umožňujú produkciu rôznych druhov nápojov. Rozdiely vyplývajú z veľmi zložitých interakcií. Konečný produkt môže obsahovať desiatky tisíc chemických zlúčenín v množstve pohybujúcich sa od niekoľkých percent až desiatok percent. Alkoholický nápoj vyrobené z iných produktov ako je hrozno sa všeobecne nazývajú ovocné. Termín víno môže tiež odkazovať na fermentované nápoje bohaté na škrob alebo obohatené alkoholické nápoje, ktoré majú vyšší obsah etanolu. Pivo je alkoholický nápoj vyrábaný na základe scukornatenia škrobu a následným kvasením vzniknutých cukrov. Najčastejšie sa vyrába z obilnín a s príchuťou chmeľu, ktorý je zdrojom typickej horkosti a pôsobí konzervačne. Môžu sa pridávať aj iné arómy, ktoré sú typické pre rôznych výrobcov. Základ tvorí voda, jačmeň, slad a kvasinky. Jačmeň je zdrojom škrobu, ktorý je základným skvasiteľným materiálom. Zrno sa nechá naklíčiť a následne sa suší. Tento proces sa uskutočňuje na základe potreby rozloženia škrobov na jednoduché cukry, ktoré sú zdrojom potravy pre kvasinky. Chmeľ prispieva k horkosti a aróme. Pri výrobe sa využívajú kvasnice rodu Saccharomyces cerevisiae a Saccharomyces uvarum v závislosti od typu kvasenia. Celý proces je veľmi náročný a zložitý. Vyžaduje si presnosť a vysokú kvalitu surovín.

Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„ďakujem za promptné vybavenie mojej objednávky, všetko dobre dopadlo, darčeky budú odovzdané včas. Som veľmi spokojný, určite si budem u vás objednávať aj naďalej. Všetko dobré a nech sa vám darí!“

Luknár