Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Vážení klienti, posledné zásielky pred Vianocami expedujeme 20.12.2024.
Medzi sviatkami expedujeme tovar priebežne, no iba zo skladových zásob. Zatvorené máme iba 2 dni: 23.12 a 31.12.2024.
Prajeme vám pokojné prežitie Vianoc a všetko dobré v Novom roku 2025.
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Nápoje, víno, pivo

Arónia víno polosuché BIO

Polosuché ovocné víno z priamo lisovaných plodov arónie BIO.

9,61 € Detail

Brezová šťava BIO

Chutný nápoj plný množstva zdraviu prospešných látok.

3,24 € Detail

Condurango - žalúdočné víno

Podporuje správne trávenie, pomáha proti žalúdočným bolestiam.

9,67 € Detail

Fermentovaná limonáda BIO

Vyberte si z viacerých lahodných príchutí.

2,22 € Detail

Isis limonády BIO

Neobsahujú pridané látky, umelé farbivá, príchute ani konzervanty.

1,30 € Detail

Kokosová voda

Zo 100% mladých zelených kokosov pestovaných v prírodnom prostredí.

4,10 € Detail

Kombucha Mana Roots

Predstavujeme poctivé prírodné nápoje vyrobené s láskou na Slovensku.

1,33 € Detail

Kombucha násada

Kvalitná násada určená na domácu prípravy kombuchy.

5,22 € Detail

Kurkuma Latte BIO

Zmes korenia je vytvorená na prípravu lahodného a hrejivého nápoja.

3,33 € Detail

Latte - bez lepku a laktózy

Každá šálka poteší milovníkov caffe latte a vyčarí dobrú náladu.

1,30 € Detail

Matcha shake BIO

Prírodný energetický nápoj je zdrojom vitamínov, minerálov, vlákniny a železa.

1,52 € Detail

Matéčko Mana Roots

Kofeínová bomba, množstvo antioxidantov, minerálov a aminokyselín.

1,25 € Detail

Medovina

Medové víno vyrobené prírodným kvasením.

10,58 € Detail

Nealkoholický nápoj zo zázvoru

Tradičný, príjemne osviežujúci zázvorový nápoj z Veľkej Británie.

6,68 € Detail

Nízkohistamínové víno biele BIO

Z našej ponuky nízkohistamínových vín si vyberie určite každý.

4,71 € Detail

Nízkohistamínové víno červené BIO

Vyskúšajte lahodné organické víno s nízkym obsahom histamínu.

4,71 € Detail

Prírodný energetický nápoj Erebos

Poteší chuťové poháriky svojou jedinečnou a jemnou chuťou.

2,23 € Detail

Punchberry Rochester BIO

V zime zahreje a v lete ochladí.

7,17 € Detail

Rum raisin Rochester

Nealkoholický nápoj podľa tradičného receptu.

6,79 € Detail

Ružová voda BIO

Pitná ružová voda v organickej kvalite.

8,42 € Detail

Sladké ryžové víno Mirin BIO

Súži ako sladidlo v mnohých japonských jedlách.

5,66 € Detail

Šungit

Prirodný čistič vody z Karelska.

8,88 € Detail

Varené víno

Z francúzskeho vína, ktoré je dochutené aromatickým korením a jemne sladené.

2,78 € Detail

Varené víno instantná koreniaca zmes

Aromatická, rozpustná zmes na ochutenie obľúbeného vareného vína.

1,36 € Detail

Vincentka

Prírodná morská minerálna voda.

1,52 € Detail

Dlhoveká história

Víno má bohatú históriu. Siaha tisíce rokov do ľudskej histórie. Najstaršie archeologické nálezy pochádzajú zo 6. tisícročia pred našim letopočtom a našli sa v Gruzínsku. Boli odkryté rôzne nádoby a rozbitá keramika, ktorá obsahovala stopy nápoja. Najrozšírenejšie bolo v časoch najväčšej slávy Ríma a Grécka. Veľkú úlohu hralo v náboženstve. Červené bolo úzko spájané s krvou. Preto sa v Egypte rozšírilo aj pomenovanie nápoj bohov. V Číne bývalo miešané s ryžou, aby sa rozšírila rozmanitosť kvasených nápojov. Šírenie vinárskej kultúry na západ bol pravdepodobne zabezpečený vďaka Feníčanov. Vyvážali ho do Egypta odkiaľ sa dostalo do celého Stredomoria. Boli objavené aj vraky, v ktorých sa našli neporušené nádoby naplnené rôznymi druhmi nápojov. V minulosti sa vyrábalo víno BIO. Nepoužívali sa žiadne chemické postreky a vinič prirodzene rástol a rozvíjal sa bez umelých hnojív. V súčasnosti sa ľudská civilizácia vracia k tomuto spôsobu výroby. Procesom sa získavajú veľmi kvalitné a špecifické vína, ktoré sa líšia nielen kvalitou, ale aj senzorickými vlastnosťami. Prvýkrát bol oxid siričitý na sírenie využitý Rimanmi, kedy sa veľmi veľa pozmenilo na celom procese výroby. Pivo je jedným z najstarších pripravených svetových nápojov. Jeho prvovýroba sa datuje už do ranného neolitu asi okolo roku 9500 pre naším letopočtom. Bolo pripravené z obilnín a bolo uvádzané aj v prvých písomných zmienkach starovekého Iraku a Egypta. Prvé dôkazy o používania jačmeňa pri výrobe pochádzajú z roku 3500 pred našim letopočtom. Nápoj sa šíril svetom pomocou germánskych a keltských kmeňov. Samozrejme opäť to bolo pivo BIO, pretože pri pestovaní základných surovín sa nepožívali žiadne postreky a umelé hnojivá.

Zaujímavosti...

Víno je alkoholický nápoj vyrobený z kvaseného hrozna alebo iného ovocia. Prírodná rovnováha bobúľ hrozna, najmä obsah cukrov, kyselín, enzýmov, vody a iných živín, umožňujú prirodzené kvasenie. Kvasinky spotrebovávajú cukry a prevádzajú ich na alkohol a oxid uhličitý. Rôzne odrody vínnej révy a kmeňov kvasiniek umožňujú produkciu rôznych druhov nápojov. Rozdiely vyplývajú z veľmi zložitých interakcií. Konečný produkt môže obsahovať desiatky tisíc chemických zlúčenín v množstve pohybujúcich sa od niekoľkých percent až desiatok percent. Alkoholický nápoj vyrobené z iných produktov ako je hrozno sa všeobecne nazývajú ovocné. Termín víno môže tiež odkazovať na fermentované nápoje bohaté na škrob alebo obohatené alkoholické nápoje, ktoré majú vyšší obsah etanolu. Pivo je alkoholický nápoj vyrábaný na základe scukornatenia škrobu a následným kvasením vzniknutých cukrov. Najčastejšie sa vyrába z obilnín a s príchuťou chmeľu, ktorý je zdrojom typickej horkosti a pôsobí konzervačne. Môžu sa pridávať aj iné arómy, ktoré sú typické pre rôznych výrobcov. Základ tvorí voda, jačmeň, slad a kvasinky. Jačmeň je zdrojom škrobu, ktorý je základným skvasiteľným materiálom. Zrno sa nechá naklíčiť a následne sa suší. Tento proces sa uskutočňuje na základe potreby rozloženia škrobov na jednoduché cukry, ktoré sú zdrojom potravy pre kvasinky. Chmeľ prispieva k horkosti a aróme. Pri výrobe sa využívajú kvasnice rodu Saccharomyces cerevisiae a Saccharomyces uvarum v závislosti od typu kvasenia. Celý proces je veľmi náročný a zložitý. Vyžaduje si presnosť a vysokú kvalitu surovín.

Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Uzasne sluzby, moja poklona :)“

Klaudia V.