Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaVhodný pre ľudí s problematickým cukrom, má nízku kalorickú hodnotu.
Cukor je výborný pomocník pri pečení koláčov, dezertov alebo palaciniek.
Cukor má príjemnú sladkú vôňu a chuť cukrovej trstiny.
Skvelé prírodné sladidlo s vysokým obsahom vitamínov, minerálov a vlákniny.
Za studena lisovaná pasta Damodara zo zrelých a šťavnatých fíg.
Živica obsahuje 60% manitolu a je vhodná všade tam, kde bežné cukry.
Obľúbený hlavne medzi ľuďmi, ktorí sa stravujú podľa pravidiel paleo diéty.
BIO sušený nektár z kokosových kvetov z malých fariem v Indonézii.
Má nízky glykemický index, príjemnú karamelovú chuť a obsahuje veľa živín.
Na posyp, dekoráciu, zdobenie i dochutenie pečených a nepečených pokrmov.
Prírodný cukor tmavej farby vyrábaný z čerstvo vylisovanej trstinovej šťavy.
Prírodný nerafinovaný cukor BIO je získavaný z cukrovej repy.
Muscovado je nerafinovaný a najviac surový zo všetkých druhov trstinového cukru!
Má príjemnú sladkú vôňu a chuť cukrovej trstiny, pripomínajúcu karamel.
Prírodné sladidlo z čerstvo vylisovanej organickej trstinovej šťavy.
100% trstinový práškový cukor lahodnej chuti so sladkou medovou vôňou.
Vyrába sa z prvej kryštalizácie pri spracovaní cukrovej trstiny.
Neviete, čo s nadbytkom ovocia zo záhradky, pripravte si vlastný domáci džem.
Väčšina ľudí si pod pojmom „cukor“ predstaví bielu kryštalickú látku, ktorú pridávame do kávy, čaju alebo na pečenie zákuskov. Cukor je v skutočnosti forma uhľohydrátov pozostávajúca z jednej alebo dvoch základných sacharidových jednotiek. Cukor sa prirodzene vyskytuje vo väčšine potravín, dokonca aj v stopových množstvách.
Jednou z najdiskutovanejších tém v oblasti výživy je biely cukor. Pri bielom cukre je problémom to, že pri sa pri jeho spracovaní odstránia všetky prírodné živiny a na elimináciu nečistôt sa použijú ďalšie chemikálie. Vzniká tak chemicky spracovaný rafinovaný produkt plný prázdnych kalórií. Nadbytok tohto cukru môže viesť k priberaniu na váhe, tvorbe tuku a vysokým hladinám cukru v krvi, čo môže spôsobiť inzulínovú rezistenciu.
Na trhu existuje množstvo zdravších alternatív cukru. Nahradenie cukru zdravšou variantou vám nespôsobí priberanie ani iné problémy spojené s príjmom bieleho cukru. Viete aké sú najobľúbenejšie alternatívy na trhu? Čítajte ďalej.
Trstinový cukor je cukor, ktorý sa získava priamo z cukrovej trstiny. Je trstinový cukor zdravý? Na rozdiel od bieleho cukru stále obsahuje niektoré vitamíny a minerály prítomné v šťave z cukrovej trstiny. Keďže trstinový cukor zadržiava časť melasy a vlhkosti z rastliny, má hnedú až svetlohnedú farbu. Aké má trstinové cukor použitie? Používa sa všade tam, kde by ste použili klasický cukor. Do varenia i pečenia.
Ďalším známym a obľúbeným cukrom je kokosový cukor. Kokosový cukor sa vyrába z miazgy kokosových stromov. Má prirodzenejšiu hnedastú farbu, jemnejšiu chuť a karamelkovú arómu. Môže obsahovať stopové množstvá minerálov ako je horčík, draslík a inulín (prebiotická vláknina). Pýtate sa aké má kokosový cukor účinky? Z pohľadu ajurvédy má ochladzujúce vlastnosti a je skvelý na ochladenie počas horúcich dní. Aké má kokosový cukor použitie? Používa sa všade tam, kde by ste použili klasický cukor. Do varenia i pečenia. Oproti klasickému cukru je o trochu menej sladký.
Datľová pasta je skutočne zdravá náhrada cukru. Obsahuje výlučne prírodné cukry a považuje sa za zdravú alternatívu rôznych umelých sladidiel. Je bohatá na vlákninu a bielkoviny. Má značné množstvo železa a vápnika. Preto je ideálna na použitie v každodennej strave. A čo datlová pasta a recepty? Datľovú pastu možno ľahko použiť ako prísadu do všetkých druhov koláčov a sladkostí. Spolu s orechami z nej pripravíte chutné raw zákusky. Datlová pasta je skvelou vitamínovou bombou pre tehotné ženy.
Medzi známe alternatívy cukru patria aj sladidlá xylitol (brezový cukor), erythritol či stevia (steviovy cukor). Ide o prírodné sladidlá bez kalórií a s nulovým glykemickým indexom. Nevstrebávajú sa do krvného obehu a nezvyšujú hladinu krvného cukru. Hodia sa pri redukčných diétach a pre všetkých ľudí, ktorí chcú obmedziť príjem kalórií v pokrmoch. Erythritol sa najčastejšie spája s keto diétou a diabetom (erythritol keto, erythritol diabetes).
„Ďakujem vám krásne za vaše služby. Som spokojná určite to nebol posledný nákup :) “