Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
Registrácia„Objednaný tovar som si prebral v poriadku.p.Evka bol som milo prekvapený ako rýchlo mi bol tovar doručený. Ďakujem Vám a želám, nech sa Vám len dobre darí.Teším sa na ďalšiu spoluprácu. “
František
Exturovaný koncentrát zo strukovín - rastlinná náhrada mäsa pepitky.
Hľadáte zdravú náhradu mletého mäsa bez prísad?
Sójové kúsky neobsahujú GMO sóju, sú s vysokým obsahom bielkovín.
Plnohodnotná náhrada mäsa je v podstate potravinový výrobok vyrobený z vegetariánskych alebo vegánskych zložiek, ktorý sa konzumuje ako alternatíva mäsa. Rastlinné náhrady mäsa sa najčastejšie vyrábajú zo sóje (napr. tofu a tempeh). Môžu byť vyrobené aj z pšeničného lepku (napr. seitan) alebo z hrachu (napr. hrachový proteínový izolát). Alternatívy mäsa obľubujú ako skvelý zdroj bielkovín vegetariáni, vegáni a milovníci zdravého životného štýlu. Spoznajte tie najchutnejšie rastlinné pochúťky:
Ak ste hľadali chutné alternatívy mäsa, pravdepodobne ste už narazili na seitan. Aj keď vyzerá ako bratranec tofu, seitan v skutočnosti chutí podobne ako mäso a dá sa použiť do čohokoľvek. Na rozdiel od tofu, ktoré sa vyrába zo sójových bôbov, je seitan vyrobený z lepku – proteínu, ktorý sa nachádza v pšenici. Má dobrú „žuvaciu” textúru a je skvelou voľbou pre vegetariánov, vegánov aj milovníkov zdravého stravovania. Ponúka vysoký obsah bielkovín a nízky obsah kalórií. Hodí sa do rôznych zmesí, gulášov, sekanej a karbonátkov. Svoje využitie nájde aj pri príprave chutných rezňov. Skvelo chutia aj s láskou pripravené seitan guličky v paradajkovej omáčke, seitan steak či seitan burger. Kvôli obsahu lepku nie je vhodný pre celiatikov.
Medzi najznámejšie náhrady patrí jednoznačne sója. Nazýva sa aj „sója mäso”. Patrí k skvelým zdrojom vysokého podielu bielkovín, vlákniny, sacharidov, minerálov a vitamínov. Môže sa použiť do všetkých receptov, kde výborne nahradí mäso. Ponúka skvelú schopnosť hravo a ľahko viazať chute pridaných surovín. Je bez cholesterolu a iných nasýtených tukov. Sójové kocky alebo sójový granulát si vychutnáte v guláši či v rôznych omáčkach. Hodia sa aj do ázijských receptov a jedál. Možno ich zmiešať s hubami, zeleninou, sójovou omáčkou, klíčkami a podávať s ryžou či cestovinami. Tak isto sa sójový granulát hodí na špagety ako základ bolonskej omáčky.
O čosi menej známy je proteínový hrachový granulát. Tento výrobok bez lepku predstavuje prírodný rastlinný proteín vyrobený len z hrachu. Čisto prírodné zloženie ponúka výborné nutričné hodnoty a skvelý profil aminokyselín. Hrachový granulát sa hodí do kuchyne všetkých vegetariánov i vegánov, ktorí chcú zvýšiť príjem bielkovín v strave. Je výborný ako náhrada hrubších kúskov mletého mäsa do rôznych pokrmov. Výhodou je bezlepkové zloženie. Skvelá voľba pre celiatikov i ľudí s intoleranciou na sójové produkty.
Dobre známe všetkým priaznivcom zdravého stravovania je hodvábne tofu. Mäkké a jemné tofu môžete pridať do akéhokoľvek jedla. Hodvábne tofu je známou ingredienciou RAW zákuskov. Dá sa aj smažiť či marinovať. Skvelo chutí s bazalkou, píniovými orieškami a korením. Ďalšie tofu recepty, ktoré si určite zamilujete sú: tofu so zeleninou, cestoviny s tofu, rizoto s tofu či tofu pomazánka.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
„Objednaný tovar som si prebral v poriadku.p.Evka bol som milo prekvapený ako rýchlo mi bol tovar doručený. Ďakujem Vám a želám, nech sa Vám len dobre darí.Teším sa na ďalšiu spoluprácu. “
František