Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaZmes prírodných bylín je určená na uvoľnenie a prečistenie čelných dutín.
Čaj podľa originálnej receptúry určený mamičkám na podporu dojčenia.
Môže priaznivo vplývať na problémy spôsobené zvýšenou hodnotou kyseliny močovej v krvi.
Zmesi na prípravu bylinného čaju, ktoré pomôžu podporiť normálnu funkciu štítnej žľazy.
Bylinná zmes určená na zmiernenie neželaných príznakov nevolnosti.
Starostlivo vybraná, bylinná zmes určená pre ženy v menopauze.
Vybraná zmesí bylín s lahodnou ovocnou chuťou a vôňou, ktorú si rýchlo obľúbite.
Má priaznivý vplyv na hladinu cholesterolu v krvi a zároveň podporuje látkovú výmenu.
Zmesi korenia na prípravu tradičného Indického čaju Dátá masala a Tea masala.
Čajová kultúra je definovaná tým, ako sa nápoje vyrábajú a spotrebovávajú a estetikou pitia. Zahŕňa prípravu, varenie, etiku, vzdelávanie a komunikáciu. Sypané bylinné zmesi a rastliny sa užívajú pri spoločenských akciách a kultúrnych obradoch. Konkrétnym príkladom je popoludňajší čaj alebo večierok. Obrady majú korene v Číne, Japonsku a Tibete. Okrem rôznych rastlinných častí sa uprednostňujú čierne, zelené a žlté typy pripravené z lístkov rastliny Camellia. Teplota a sila nápojov sa národnostne líši.
Vzhľadom na význam rastlinných nápojov v čínskej spoločnosti a kultúre, čajovne možno nájsť vo väčšine štvrtí. Ponúkajú rôzne druhy teplých a studených nápojov a elixírov. Majú využitie hlavne v spríjemnení dňa a osviežení organizmu. Tieto miesta sú známe príjemnou atmosférou nabitou tradíciami. Sú vyhľadávané na odpočinok a relaxáciu. Nápoje sú súčasťou tzv. siedmych potrieb.
Tradičný nápoj je pripravený z nefermentovaných lístkov rastliny Camellia, ktorý sa využíva v japonskej spoločnosti pri zvláštnych príležitostiach a na pohostenie hostí. Podáva sa v mnohých spoločnostiach v priebehu popoludňajšej prestávky. Súčasťou rituálu je aj nejaké sladkosť. Nápoje sú podávané aj k tradičným jedlám, ako je sushi a sashimi. V reštaurácií bežne dostanete nápoj k hlavnému jedlu. Japonci veľmi dbajú na výber základných surovín. Nekvalitný nápoj podaný hosťom je pre nich ponížením ako nevypitie čaju považujú za urážku. S obľubou sa podáva čierny typ s mliekom a citrónom. Významné sú tiež jačmenné a pohánkové nápoje, ktoré sa podávajú studené.
Taiwanská kultúra predstavuje prípravu bylinných nápojov ako umenie, ktoré zahŕňa spoločenský obrad. Je súčasťou kultúry. Najobľúbenejším je tzv. Boba čaj s mliekom. Je to perlivý nápoj, ktorý obsahuje mlieko a guľôčky tapioka. Tibet na prípravu bylinného nápoja používa tiež maslo, mlieko a soľ. Nápoj sa nazýva „Po cha“. Tradične je vyrobený z domácej tzv. bylinnej tehly a z mlieka jaka, ktoré sa spolu miešajú v maselnici niekoľko minút. Pitie nápoja v Tibete má veľa zaužívaných pravidiel. Najväčším producentom sušených zmesí je India. V krajine sa konzumuje nápoj minimálne trikrát za deň. Spôsob prípravy je tiež odlišný. Časti rastlín sa varia vo vode, pričom sa pridá aj mlieko.
Briti sú jedným z najväčších spotrebiteľov čaju na celom svete. Každý Brit skonzumuje približne 1,9 kg za rok. Najväčší rozmach zažil v 19. storočí, kedy sa India stala súčasťou britského impéria. Nápoj pripravujú z čierneho typu a servírujú ho s mliekom a cukrom. Briti majú tzv. „Tea break“ počas pracovnej doby a považujú ju za každodennú činnosť života. Konzumujú minimálne 5 šálok denne.